Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejsem matkou, takže neposoudim.
Jen vim, že smažky je nutný vykopnout…a buď jim to dojde, nebo se zničej.
Sama nevím, jestli bych to s vlastním dítětem dokázala, ale nejlepší by pro tu mámu bylo úplně se od syna odstřihnout. On ji jen bude trápit, nejspíš se nikdy nepolepší. Taky máme závislost v rodině, takže už v tomto případě nedokážu být nezaujatý optimista. Doporučuju tuhle knížku http://www.janjilek.cz/…-a-nestastni.
Nechat být, jiná volba není, pokud on nebude chtít bude se maminka jen trápit.Je to krutý, ale musí myslet i na dceru a vnoučátka, on si tu cestu vybral sám ![]()
Počkej, já nejsem sociální pracovník, ale mám dojem, že pokud si neplatil zdravotní, má sice dluhy jak prase, ale stále je pojištěnec, ne? Takže pojišťovna hradí léčbu i tak, ne?
Ahoj,
ono se hezky radí a hůř dělá. Nevím, jak bych se zachovala, kdyby mi tohle dělalo mé dítě. V každém případě nám vždy ve škole vtloukali do hlavy, že někdy je lepší pomoc žádná než se pořád dokola snažit. Ten feťák na to spoléhá, že ho z toho vždy někdo vytáhne. Naslibuje hory doly a nic z toho. Tvoji kamarádku to určitě moc trápí, ale pokud nebude chtít on sám, tak s ním nehne. A ona by se měla víc soustředit na svoji dceru a její děti.
Léčit se může jít sám do nejbližší psychiatrické léčebny, to mu stejně nejspíš doporučí v nemocnici, předpokládám, že tam naběhne abstinenční syndrom. A po léčbě v PL existují ještě další zařízení, kam se chodí doléčovat. Akorát si teď nemůžu vzpomenout jak se to jmenuje.
Ta léčebna je dobrá volba. Závislost je nemoc. A musí se k ní tak přistupovat. Rozhodně nebrat žádné ohledy. Ale v léčebně vědí jak s ním zacházet a pokud ho teď osud poslal do nemocnice, tak pokud se probudí a bude zdráv první část odvykačky bude mít za sebou a tedy i šanci se ze závislosti dostat. Mám známou a ta odvykačku absolvovala 3×. Po 4. to bylo úspěšné. Když byla závislá, tak nejen kradla a podváděla… Dneska má dvě zdravé děti a manžela. Nevím, zda to na něj čeká. Ale nevěřím, že se matka dokáže od syna úplně odstřihnout, navíc nevím jak je to s těma penězma. Když nemá to pojištění (na to bych teda zašla k právníkovi). Ale rozhodně nebrat domů a rozhodně nereagovat na jakékoliv vydírání. Tím ho zabíjí.
http://www.rtkgrunt.cz/
Tohle jsem měla na mysli. V téhle komunitě jsme kdysi byli i na exkurzi nebo jak to pojmenovat.
Ale opravdu musí chtít on sám a hlavně, DOMŮ UŽ NEBRAT!
Myrha píše:
Ta léčebna je dobrá volba. Závislost je nemoc. A musí se k ní tak přistupovat. Rozhodně nebrat žádné ohledy. Ale v léčebně vědí jak s ním zacházet a pokud ho teď osud poslal do nemocnice, tak pokud se probudí a bude zdráv první část odvykačky bude mít za sebou a tedy i šanci se ze závislosti dostat. Mám známou a ta odvykačku absolvovala 3×. Po 4. to bylo úspěšné. Když byla závislá, tak nejen kradla a podváděla… Dneska má dvě zdravé děti a manžela. Nevím, zda to na něj čeká. Ale nevěřím, že se matka dokáže od syna úplně odstřihnout, navíc nevím jak je to s těma penězma. Když nemá to pojištění (na to bych teda zašla k právníkovi). Ale rozhodně nebrat domů a rozhodně nereagovat na jakékoliv vydírání. Tím ho zabíjí.
ještě - prý (dle té známé) je dobrá taková ta léčebna co je na tvrdo na rok. např. v praze v Bohnicích tě vezmou na 3 měsíce a to je jen klasická odvykačka, ale pak se dostaneš znova na ulici, neumíš si najít práci, nemáš žáadné jiné kamarády než feťáky a je to otázka pár dnů.
Ona byla někde v Jeseníkách. A musela tam makat. Chodil tam psycholog. Taky někdo kdo je učila jak najít práci. Co konkrétně říkat na pohovorech. Jak vyhledávat v inzerátech. Jak se seznámit s lidmi. Podporovali je v koníčcích. Ona pak ještě dlouho pomáhala v nějakém divadle, co bylo takové to na půl cesty - byly tam i pacienti i normální lidi. Problém je, že on ještě nikdy nežil normálně (jako dospělý) Pokud ho to někdo nenaučí - odborník tak sáhne k jedinému vzorci chování, který zná.
Oni v tý nemocnici říkali,že je teď už „čistej“
Ale nevim jestli ho pustěj jen tak na ulici.Tý mámě je ho vždycky hrozně líto a pokaždý ho vzala domu a pokaždý se vždycky dušovala,že už to neudělá a že už ho nevezme.Jenže teď budou vánoce a já už vidím,jak jí ho je nesmírně líto,opět si ho naivně vezme domu,dá mu najíst,koupí mu dárky a on jí po svátcích zase něco šlohne a zmizí na ulici
Ale nemocnice bude chtít po pojišťovně proplatit léčbu a když on neplatí několik let zdr.poj.tak pojišťovna to sice nemocnici zaplatí,ale bude to po někom vymáhat ne? ![]()
Anonymní píše:
Oni v tý nemocnici říkali,že je teď už „čistej“Ale nevim jestli ho pustěj jen tak na ulici.Tý mámě je ho vždycky hrozně líto a pokaždý ho vzala domu a pokaždý se vždycky dušovala,že už to neudělá a že už ho nevezme.Jenže teď budou vánoce a já už vidím,jak jí ho je nesmírně líto,opět si ho naivně vezme domu,dá mu najíst,koupí mu dárky a on jí po svátcích zase něco šlohne a zmizí na ulici
Ale nemocnice bude chtít po pojišťovně proplatit léčbu a když on neplatí několik let zdr.poj.tak pojišťovna to sice nemocnici zaplatí,ale bude to po někom vymáhat ne?
Jako pro ní to musí být hrozný, je to máma.Co se týče peněz budou to chtít po něm, jí se to vůbec netýká.Jen pokud by on umřel a bylo dědické řízení, jinak v tomto může být v klidu.
Bude to vymáhat po něm dokud neumře a pak to bude dědictví…
Jinak je to těžké,ale měl by jít ze špitálu do léčebny…Z nemocnice ho nemůžou propustit na ulici…Aspoň u nás to tak fungovalo…vždycky jsme museli vědět že bude o pacienta někde postaráno…Ale nevím jestli to platí všude ![]()
Hodaka píše:Anonymní píše:Jako pro ní to musí být hrozný, je to máma.Co se týče peněz budou to chtít po něm, jí se to vůbec netýká.Jen pokud by on umřel a bylo dědické řízení, jinak v tomto může být v klidu.
Oni v tý nemocnici říkali,že je teď už „čistej“Ale nevim jestli ho pustěj jen tak na ulici.Tý mámě je ho vždycky hrozně líto a pokaždý ho vzala domu a pokaždý se vždycky dušovala,že už to neudělá a že už ho nevezme.Jenže teď budou vánoce a já už vidím,jak jí ho je nesmírně líto,opět si ho naivně vezme domu,dá mu najíst,koupí mu dárky a on jí po svátcích zase něco šlohne a zmizí na ulici
Ale nemocnice bude chtít po pojišťovně proplatit léčbu a když on neplatí několik let zdr.poj.tak pojišťovna to sice nemocnici zaplatí,ale bude to po někom vymáhat ne?
Psali jsme zároveň
A dědictví se pak zřekne…
Píšu radši anonymně,protože to není můj příběh,tak snad pochopíte.
Mámy kamarádka má ai 27 letýho syna,který se moc nevyvedl a už od mala byl dost problémovej.Jinak kromě syna má ještě mladší dceru,která má malý dvojčata,je sama a bydlí spolu s mámou.
Syn před pár lety odešel z domu a žil na ulici,začal fetovat a nadělal spoustu dluhů(ukradený auto,neplacený zdr.poj......)Občas přišel domu a udělal tam bugr,rozmlátil půlku bytu,mámě ukrad mobila a peněženku.Ona mu po dalších pár incidentech sebrala klíče a nechala ho odhlásit z bytu,protože se bála exekuce(kvůli jeho dluhům).Navíc se ho doma bojí,taky má žloutenku a v bytě jsou dvě malý děti.
Teď ho někdo na ulici pobodal a on skončil s probodnutou plící v nemocnici v umělým spánku.Jeho máma se bojí,kdy po ní kdo bude chtít nehorázný peníze za léčbu,jak už jsem psala,několik let si neplatil zdr.poj.Navíc v nemocnici řekli,že ho doma už mít nemůžou a že neví co s ním,kam půjde až ho propustí z nemocnice.Na ulici se vrátit nemůže.Jeho máma mu navrhla,že mu zaplatí nějakou léčebnu,ale nevím jestli tam dobrovolně půjde a nebo jestli neuteče apod.Co s takovým marným člověkem?Co s člověkem který nemá snahu,jen slibuje a pak do toho zase spadne?Jak by se měla jeho máma zachovat?Každý jí radí,at si ho zase nebere domů-pokaždýto skončí stejně,udělá tam bordel,zničí jim půlku bytu,okrade je