Vedro v paneláku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7241
24.4.13 13:29

Vedro v paneláku

Vyrostla jsem v domku a teď jsme už dva roky v paneláku a přes léto je to děs a hrůza, úplná sauna. Tak se chci zeptat vás, co to znáte - je takhle vedro v každém paneláku? Nebo když je napůl cihlový nebo prostě ne jenom panel, jak ten náš, tak je to ok?
Já mám zatím takovou zkušenost, že v domku byly tlusté zdi, cihly, napůl kamen, tak tam bylo v létě spíš zima, chodila jsem doma v šatech, svetru a tlustých ponožkách :mrgreen: a když jsem šla ven, svetr a ponožky shodila a potila se už po minutě venku. Zatímco v paneláku nepomáhá nic, i kdybych chodila nahá, stejně by ze mě teklo. :roll:

A druhá otázka pro zkušené - co větrák, pomohl by? Nemáte typ na nějaký co nejméně hlučný a asi i aby nežral moc elektriky?
Za radu moc moc děkuju! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
24.4.13 13:32

Urcite to neni vsude stejne. Zalezi, na jakou stranu je panelak orientovany. Nektere nizsi panelacky jsou napriklad docela zastineny stromy. Ten nas je na jih a je to des a hruza. Jsme tu od jara do podzimu jak v mikrovlnce. Pomohla by asi jen klimatizace. Vetrak je vcelku naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.4.13 13:35

Úplně jsem si vybavila tu pec, když přijdem k našim. Panelák, 6. patro, orientace tak, že do obýváku a kuchyně svítí většinu dne oskar… No, zlatej barák, kde je i v největších hicech fakt velmi příjemně… Větrák nepomůže, jen ti bude vířit teplej vzduch místnostma - leda taková ta „přenosná“ klima… Jj, jak nerada vzpomínám na léta v tomhle panelovým králikářským skleníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.4.13 13:35

Tak já mám zkušenost z cihlovýho baráku a záleží na orientaci bytu… Bydleli jsme v bytě, kterej měl všechny okna na jih a to byl skleník… :zed: V létě „nachcípnutí“ :-D teď máme dva pokoje na jiho západ a jeden pokoj s kuchyní na severo východ… A už teď je znát, že v těch „jižních“ pokojích je tak o dva tři stupně víc, než v těch „odvrácenejch“… :think: uvidím, jak to bude v létě, ale je to taky cihlovej barák…

Jediný, co trochu pomáhalo, byly zatažený žaluzie a častečně, spíš pro pocit, ten větrák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.4.13 13:36

@Seizdra Přenosná klima - vůbec netuším, co myslíš..? Ale já to teprve hledám, tak nejspíš se k tomu dostanu, až propátrám pár obchodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
24.4.13 13:37

Určitě to je všude stejné…já taky vyrostla v baráku, takže vím, jak ti je. já to řeším obyčejným větrákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
24.4.13 13:37

Ahoj, je to opravdu hrůza. V létě se tu nedá skoro být. V kuchyni máme dlažbu a u okna je kolikrát tak rozpálená, že na ni neudržim nohu. Dětský pokoj máme na sever a tam je zase chladno, v létě příjemně.
V létě v kuchyni máme zatažené žaluzie a v obýváku také + větrák, s ním je to mnohem lepší. Dám ho na nejvyšší výkon a dá se to vydržet. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
24.4.13 13:38

Já žiju v paneláku do narození, když jsem byla malá tak jsem to teplo tolik nevnímala, ale teď se děsím každého léta. Ke všemu máme byt směr západ, tak celé odpoledne do západu slunce nám svítí do bytu. Tak já to řeším tak, že větrám celé dopoledne (teď co jsem na mateřské) a než začně slunce svítit k nám do oken, tak zavřu okna zatáhnu žaluzie a je to o trochu lepší. Když už je fakt venku pařák tak pustím větrák, ale zase kvůli malému je to jen na provětrání místnosti. A větrák máme obyčejný asi koupený v Globusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
24.4.13 13:39

Ani mi nemluv. Tady máme taky saunu. :roll: Nejlepší je, že když jdeme ven, tak musíme zavřít okna. Bydlíme v přízemí a nerada bych měla doma nezvanou návštěvu. :roll: Tak spustíme žaluzie a jdeme. Po návratu domů se ze všeho nejdřív otevřou okna v celém bytě a udělá průvan, aby se tu dalo vydržet. :roll: Co pomáhá? Nic. Když svítí sluníčko, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.4.13 13:40

@valkil Hm.. tak to jsi mě zklamala, že je větrák na nic, mě to totiž napadlo až letos- teď před pár dny a byla jsem z toho úplně nadšená. A ty předokenní rolety stojí stejně jako plastové okno, ptala jsem se nedávno. Na velké okno plus dveře, takové to klasické palenákové 14 000.
Tu stojací klimatizaci má někdo vyzkoušenou, že ji plánuješ? Mě by jedna místnost stačila, většinou jsme stejně v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.4.13 13:40

@rejžička Mrkni třeba sem. http://www.ireceptar.cz/…azsi-pevnou/

Známí to mají, mají v okně takovou blbost, jakoby měli furt otevřený okno a místo něj nějakej plát, v tom je (asi?) výparník a tama jde to teplo ven… Ale nikdy jsem v té místnosti nebyla, vídám to jen zvenku z chodníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.4.13 13:44

@Seizdra Děkuju. Mě na konci článku zaujalo spíš tohle: http://www. ireceptar. cz/domov-a-bydleni/interier-a-vybaveni/cim-zastinit-okna-proti-slunci/#utm_source=self&utm_medium=clanek&utm_campaign=klimatizace-do-bytu-mobilni-nebo-drazsi-pevnou
Odrazné fólie - jednoduše se nalepí a kdyby to pomohlo aspoň o pár stupňů, ochránilo před přímým slunkem, proč ne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.4.13 13:46

@rejžička Jj, mají to na panelákách jedni v prvním patře, pokud se dneska půjdem tam tím směrem projít, tak ti to vyfotím, vypadá to hrozně :D Ale mají to třeba jen blbě nalepený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.4.13 13:46

Ano, je to šílené, i když po zateplení paneláku a plastových oknech, je to o 50% lepší, ale i tak šílené. Bydlíme v posledním patře, takže teplo od střechy a ještě k tomu na západ, takže nám pere sluníčko do bytu tak od 14 hod do večera, jsem vždy šťastná, když můžu konečně utéct na léto na chatu. :palec:
Jinak máme doma klasický ventilátor, ale ten spíše než by chladil, tak rozhání teplo po celém bytě :nevim:

Příspěvek upraven 24.04.13 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
24.4.13 13:50

Panelák poslední patro pod střechou - orientace bytu V-Z.
Katastrofa!! Odstěhovali jsme se, nic nepomohlo, ani větrák. Žaluzie jsme měli dvoje vertikální a horizontální. I tak to nepomohlo, ten panel se prostě rozhajcuje a je hotovo. I když byly otevřená okna, zavřená atd. prostě to bylo fuk, výsledek byl stejnej. Dneska jsme pryč a já jsem hrozně moc ráda. :dance:
Jsme cihla, přízemí, orientace J-S
V těch největších vedrech a dusnech je tu příjemných 23° a víc to nikdy nepřelezlo. :pankac: Ale zato si zase v zimě musíme přitopit. Vše má své pro a proti, tak jako všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný