Veganské recepty

14.5.24 16:33

Veganské recepty

Zdravím děvčata! O víkendu mají přijet známý na návštěvu a jsou to vegani. Můžu vás poprosit o nějaké vege recepty - hlavně deserty (něco honosnějšího než ovocný salát?) a nějakou přílohu na grilování (rohlík totiž asi nebude to pravé, že :) :D ). Napadla mě tortilla, ale zase nevím, čím plnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14614
14.5.24 16:46

A oni si nic neprivezou? To bych tedy očekávala, že dovali vlastní zasoby :mrgreen: tedy aspoň u nas to tak chodí, ze kdo má speciální požadavky na stravu, vozí si pro jistotu svoji, máme víc takových známých. Samozrejme my máme též dostatek, kdyby neprivezli nic, no ale stejně privezou.

Normální chleba neji? Ten ji snad všichni, ne? A grilovat budou co? Nějaký ořechový sýr? Můžeš udělat i salsu z drobných kosticek zeleniny a taky guacamole, to by mohli úplně všichni. Tortillu nevím, jestli by jedli, ty obsahují dost různých sragor, ze jak si to prectu, nemám na to chuť ani já. Zlatej chleba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.24 16:52

@Semtex No je to oslava na kterou jsme je pozvali, tak mi je blbé říct, ať si přivezou… :) Ve chlebu je mléko, ne? Tortilly dělám doma, tak snad by to šlo… Na gril mám pro ně připravené tofu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
14.5.24 16:56
@Morušková vafle píše: Více

V normálním chlebu mléko není, kde by se tam vzalo. Nicméně zrovna reprezentativní příloha to není. :nevim: Použila bych salát z bulguru, quinoy nebo třeba čočkový. Nebo tabouleh. To by se ke grilovanému tofu hodilo. Taky můžeš na gril přikoupit portobello žampiony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42115
14.5.24 16:58

Dej grilovat různou zeleninu, brambory,…
V chlebu mléko není, ale ujisti se, že ho jí, mnoho z veganů není příznivcem mouky.
Ovocný salát je fajn, může být i zeleninový. Pozor na med, ten spousta veganů nejí taky. Můžeš zkusit třeba veganskou pannacotu, nebo třeba chia či tapiokový pudink z rostlinného mléka (dobré je třeba kokosové) a dozdobit ovocem. Dobrý je také hummus. Někdo jí jako přílohu zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
14.5.24 17:22

Kdepak, v chlebu mléko není a takovy nějaký lepší dražší chleba se u grilu určitě neztratí ;) když ho nesni vegani, tak nepohrdnou jiní :D jinak fajn je třeba i uzeny tempeh jako další alternativa toho tofu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
14.5.24 17:41

Mrkni na instagram, zadej vegan desserts, je tam toho mraky ja mam vyhlídnuty tento a ten druhy jsme uz dělala a moc dobry https://www.sainsburysmagazine.co.uk/…t-cheesecake

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
14.5.24 18:01

Jinak da se grilovat i vegansky losos, pak kamaradi casto grilovali plnene papriky, portobello spizy a priloha vegansky tzatziki salat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
14.5.24 18:12

Grilované tofu, zeleniny, brambory, bramborové placky a dezert třeba i puding akorát dáš třeba ovesné mléko, sójové. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
14.5.24 18:13

A ještě mě napadá na gril tak jsou různé i veganské/vegetariánské klobásky a párky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí