Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych zavolala policii, nevite, jak na tom fasada je, budete mit pripadne potvrzeni pro pojistovnu. Pripadne viniky chyti a ti to zaplati. Navic ted to jsou vajicka, priste to muze byt neco horsiho.
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Bydlíme na malé vesnici celkem krátce a nevlastní syn 14 let ma problémy s klukama ve vsi. Dnes jsem se vrátila ve 3 domu a cely barák včetně oken a dveří mam pohazeny vejcemi. Volala jsem partnerovi, ten přijede az v osm vecer řekl at zavolám policii, co byste dělali vy? Volat kvůli takové „blbine“ nebo to uklidit a nechat to byt?
Fakt jsem naštvaná.
bydlíte na vsi celkem krátce..to je těžké - přivoláním policie si podle mě moc sousedských vztahů nevytvoříte — nešlo by to řešit s rodiči dotyčných kluků?
Volala bych policii a řekla bych jim, na koho mám podezření. Blbina to rozhodně není, je to ničení majetku a může stát hodně peněz to vyčistit. Nevím, jakého charakteru jsou problémy, co má syn s kluky z vesnice, ale opravdu bych to nenechala jen tak.
Řešili jsme něco podobného a na výtržníky policii volali.
Ano zavolala bych je…
Proč má nevlastní syn problémy s kluky z vaší vesnice? ![]()
@jdukolem píše:
bydlíte na vsi celkem krátce..to je těžké - přivoláním policie si podle mě moc sousedských vztahů nevytvoříte — nešlo by to řešit s rodiči dotyčných kluků?
By se jí mohli akorát vysmát… za ruku je u toho nechytla…
@jdukolem píše:
Házením vajec na zeď se také moc dobré vztahy netvoří:-). Ale OK, pokud zakladatelka ví, o koho jde, mohlo by postačit řešit to s rodiči. Bohužel já mám zkušenost, že rodiče stojí za svým potomkem a ještě se urazí, když náhodou někdo jejich povedené potomky z něčeho obviňuje.
Otázkou je, co udělal Váš syn jim:-).
@Fazulina píše:
Otázkou je, co udělal Váš syn jim:-).
Nemusel udelat vubec nic. V tomto veku staci, ze je „naplava“ odjinud ![]()
Jednoznacne policii, jiz kvuli pojistovne. Na fasade mohou byt znacne skody, minimalne esteticke.
A ja bych volala rodice, nejakou skodu napachali, tak at rodice vedi co maji doma za spratky nevychovane a skodu uhradi.
Nejste nejak arogantni na sousedy nebo uz komunikujete?
Ja jsem puvodem z vesnice, pak jsme odesli bohuzel do mesta do jineho kraje, po 5r.to ve meste zabalili a poridili novy barak na vesnici, pro me byl sok, ze bohuzel jsme dostali nalepku nafoukanych privandrovalych mestaku, to mi asi 2 mes. trvalo, nez jsme se zkamaradili a lidi zjistili, ze se nas nemusi bat, ze nejsme jini nez oni a ani nafoukanci, kteri se budou stitit s nima komunikovat a mestak jsem omylem a muj muz diky rozhodnuti rodicu. Takze my zazili ty prvni dva mesice takovy odstup, jak kdyby se nas bali nez zjistili, ze netreba, decka se aklimatizovali nastesti hned. Nemam rada konflikty, ale znicenou fasadu bych jen tak nenechala nejspis bych sla za starostou, jestli mate taky kamery vsude obecni, tak dohledat a domluvit s rodici, pripadne tu policii.
Prosím o radu. Bydlíme na malé vesnici celkem krátce a nevlastní syn 14 let ma problémy s klukama ve vsi. Dnes jsem se vrátila ve 3 domu a cely barák včetně oken a dveří mam pohazeny vejcemi. Volala jsem partnerovi, ten přijede az v osm vecer řekl at zavolám policii, co byste dělali vy? Volat kvůli takové „blbine“ nebo to uklidit a nechat to byt?
Fakt jsem naštvaná.