Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím chci se zeptat líbí se mi jedná holka myslíte že je normální aby jsme spolu byli když má 20 a já 16 aby to nepřišlo divné ostatním že je mezi námi věkový rozdíl 4 roky?
Ano, je to divný ve vašem věku. Když by vám bylo kolem 30 tak to už bylo asi jedno.
@Anonym403 kolem 30 už je takový rozdíl normální. Ale v 16 si hledej max s 1-2 ročním rozdílem. Co by dvacítka dělala s 16letým
, navíc holky v tomhle věku bývají mnohem vyzrálejší (vztahově) než kluci, to spíš kdyby ona si našla o 2-4 roky staršího. Ale zkusit to můžeš, třeba je na zajíčky a bude to chvíli fungovat, ale spíš asi ne.
Za mě v pohodě. Kamarádka v šestnácti začínala chodit se svým manželem, co je o devět let starší. Jsou spolu 25 let.
Já v 19 chodila s 15letym klukem, všichni si mysleli, že on je starší. Jeho maminka to nepřenesla přes srdce, tak jsem se s ním rozešla.
@Anonymní píše: Více
Tak rozdíl je, když je kluk starší. Chodit ve 20 s dítětem je divný. Kam budou spolu asi tak chodit? Ona na něj čekat před školu?
Co je dneska normální?
Nechci ti brát iluze, ale myslím, že 20ti letá holka nebude mít úplně zájem o 16ti lete ucho, nic ve zlem. Asi bych se být tebou porozhlédla mezi vrstevnicemi. Tam to bude určitě mnohem snazší. ![]()
@pikola píše: Více
Psala jsem, že v 19 jsem chodila s 15letym klukem. Kdyby se do toho nemotala jeho máma, bylo by to lepší. Chodili jsme na procházky, do kina, měli jsme společný zájem.
@Anonymní píše: Více
Jasne. Ale proc jsi zminovala kamaradku, ktera v 16 chodila se starsim?
@Janča6 píše: Více
Psala jsem oba případy, že znám případ, kdy byl chlap o hodně starší a i můj případ, kdy jsem měla o 4 roky mladšího kluka.
Měli jsme spolu o čem mluvit a celkově to bylo fajn, rozumíme si dodnes.
@Anonym403 A ty se té holce taky líbíš? Ja bych ve 20 na 16leteho kluka nebyla zvědava. Jsou, ale různé typy lidi u kterých ten rozdíl ani nebude poznat. Je to vaše věc, okolí bych vůbec neřešila.
Všichni moji kluci byli mladší a nikdy to neskončilo kvůli věku. Jestli vám to bude fungovat zjistíš jedině tak, že to zkusíš. Třeba vám to klapne.
Jedna známá si teď po deseti letech brala kluka, se kterým se dala dohromady v době, kdy jí bylo 19 a jemu 15. ![]()