Kamarád nebo?

Anonymní
14.10.24 14:37

kamarád nebo?

Zdravím ve spolek.. Řešíme doma jistou situaci..

Aby to dávalo smysl, tak je třeba říct úplně všechno. Jsem vdaná. S manželem jsme spolu přes 10 let a máme spolu dceru, které jsou 4 roky. Za celou dobu vztahu měl tendence mě hlídat. Ze začátku mi to lichotilo, později už ne. Časem se přidávaly další věci, ale pořád se to dalo. V roce 2021 jsme se vzali a tam přišel největší zlom. Choval se čím dál víc hůř. Kvůli banalitě vyvolal hádku. Došlo na výhružky kvůli penězům, že jestli se někdy rozvedu, tak přijdu o dceru, když jsem někde byla, tak neustálé dotazy, kde jako jsem a neexistovalo dát dceru na hlídání, než na dobu nutnou atd. nemusím říkat, že jsem měla strach z toho, co přijde dnes, co je zase špatně a jestli nemá náhodou blou náladu. Do toho i narážky na můj vzhled. Já mu říkala, že se ho bojím, že se mi nelíbí, jak se chová a že se taky změnil a nelíbí se mi, jak vypadá. Každé vzepření bylo „potrestáno“. Na druhou stranu zase vždy všechno zaplatil, kupoval mi věci, doma uklízel, sex byl fajn, a když měl dobrou náladu, tak jsme si skvěle rozuměli.

Připadala jsem si jak v mlýnském kole a nevěděla jak dál a měla pocit, že potřebuju někoho, kdo mě vyslechne. V tu chvíli se objevil, říkejme mu třeba Adam. Ženatý chlapík, co má rodinu. Začali jsme se bavit a zjistili, že máme spoustu věcí společnou. Začala jsem se mu svěřovat se svými trablemi, on mi zase s jeho. Takže se z nás stali přátelé. Další věcí byla i vzájemná přitažlivost. Semtam mezi námi padla lichotka nebo nějaký flirt. Když přišlo na flirt směřující na postel, tak jsem ho buď odmítla, nebo zahrála někam do outu (k tomuhle ještě později). Lichotilo mi to. Nemusím snad říkat, že ze strachu jsem o něm manželovi neřekla. Během toho co jsme se spolu bavili (prakticky denně) přes sítě, jsme v 90% času řešili běžné věci atd. Byli jsme v kontaktu něco málo přes rok. Za tu dobu jsme se potkali osobně 3×. A vždy pouze v přátelském duchu, na kafe nebo v pracovní pauze na oběd.

V mezičase se můj muž začal lepšit ve svém chování. Což jsem vždy ocenila a řekla, to i Adamovi. V březnu tohoto roku můj muž zjistil, že se takto s někým bavím a zhroutil se mu svět. Za všechno se mi omluvil a k jeho chování nemám jedinou připomínku. Jediné co mezi námi zůstává viset nedořešeno je Adam. Já o něm říkám, že byl můj kamarád. Můj muž má dojem, že šlo o druh mileneckého poměru, bez fyzických projevů. A ráda bych věděla váš názor.

Můj postoj k mému muži byl takový, že jsem ho milovala, ale loajalita byla velice nízko, plus mě v té době absolutně nepřitahoval a měli jsme nejhorší sex za celou dobu vztahu.

Můj postoj k Adamovi byl ten, že mi nevadilo se s ním bavit každý den, nevadilo mi semtam pinknout lichotku nebo flirt, nevadilo mi s ním mluvit o věcech týkajících se sexu. Zároveň věděl a několikrát jsem mu říkala, že nejsem člověk, co zahýbá, že milencem bych nikdy neohrozila rodinu. Měl milenky (domluva s jeho manželkou - ověřená u ní) a na to konto jsem řekla, že to nechápu, že bych tohle nemohla. A i tak prohlásil, že by mě měl rád mezi nimi. Což jsem mu odmítla a byl s tím v pohodě. Od tohohle momentu jsme se viděli 2×. Při posledním setkání jsme si předtím, než odešel, dali pusu na pusu, tak jak si dávají děti ve školce a objal mě. Pro mě opět nic významného.

V té době shodou okolností můj muž mluvil o rozvodu, a že mě stejně jednou nechá, a že když bude chtít, může mít každou, na kterou si ukáže. A já jak jsem byla plná naděje, že už se to lepší a bude to dobrý, tak mě to hodilo zase zpátky do doby, kdy jsem reálně uvažovala o tom, že svého muže opustím. Jak jsem se tak v těch myšlenkách topila, napadlo mě, že vlastně ukazatel toho by mohlo být, že pokud svému muži dokážu zahnout, tak budu schopná se od něj i případně odpoutat a ačkoli jsem si tím nebyla absolutně jistá, tak jsem Adamovi, řekla, že bych mu chtěla dát pusu. Neřekla jsem, že k tomu dojde. V zápětí mi ale došlo, že je to marginální kravina a že to dělat nebudu. Jelikož jsme na tom nebyli domluvení, nechala jsem to tak. Po nějaké době mezi námi došlo k sexchatu, po kterém jsem se cítila blbě. Už se to neopakovalo. Po asi 14ti dnech jsem měla nutkání Adamovi dát najevo, že mezi námi nikdy k ničemu v budoucnu nedojde, což opět vzal a dokonce si vzal ode mě nějaký odstup. Bavili jsme se však dál. K dalšímu setkání už nedošlo, jelikož jak jsem řekla, tak na to můj muž přišel. Jemu jsem řekla všechno, k čemu mezi námi došlo.

Nejvíc mu vadí, že jsme byli v kontaktu denně, věděl o mě spoustu věcí, neměla jsem problém s flirty. Napsala mu, že bych chtěla obejmout, až se uvidíme. Že jsem mu napsala, že jsem ráda, že mám kamaráda jako je on a že přátelství může být víc než láska. Že jsem mu napsala, že mi chybí, ale zároveň mu řekla, že nechci, aby si to vyložil špatně, že jsme se dlouho neviděli a ráda bych sedla na kafe a pokecala. Takže ještě jednou ten dotaz – jednalo se podle vás o druh mileneckého poměru nebo to pořád ještě bylo přátelství i když na hraně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35681
14.10.24 15:14

A potřebujete to nějak definovat? Proč? Udělejte za vším tlustou čáru a začněte znovu.
Ale já bych to definovala asi jako téměř milenec. Prostě něco mezi. Byla jsi do něj zakoukaná, ale k ničemu úplně nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.24 15:17

@JancaS84 právě, že nebyla.. Zakoukanost poznám.. Dokonce když jsme se viděli, tak tam nebylo ani takové to napětí co bývá ve vzduchu..

• Citovat
  • Upravit
14.10.24 15:39

No podle toho co jsem přečetl, tak na tebe zkusil téměř všechny triky aby tě do postele dostal. Ví jak zacházet/jednat se ženou, aby jí dostal tam kam chce. Vlastně ti i řekl že tě chce za milenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.24 15:41

@Kolemjdoucí6996 no to vím taky. A na to jsem se neptala :)

• Citovat
  • Upravit
14.10.24 15:53
@Anonymní píše: Více

V tom případě to nebyl milenecký vztah, ale mohlo k němu kdykoliv lusknutím prstu dojít a ty sis ho k sobě připustila i přes to, že sis toho byla vědoma. Prostě jsi to riskla. Jestli je to špatně nebo ne, se neodvážím říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.24 16:03
@Kolemjdoucí6996 píše: Více

@Kolemjdoucí6996 děkuji :) tak vzhledem k tomu, že jsem mu doslova řekla, že nemůže počítat, že někdy mezi námi něco bude, tak si toho musel být vědomý. Ale to už je vedlejší. A dotaz se toho netýkal :)

• Citovat
  • Upravit
2228
14.10.24 16:27

Já jsem se v tom trošku ztratil, zakladatelko, ale i tak můžu snad odpovědět. Přátelství na hraně - to je výstižně řečeno. A začínající milenecký vztah, to taky.

Ale nechápu chování manžela - nechoval se k tobě hezky, pak se ti omluvil, začal se chovat řádně, ale teď zase mluví o rozvodu a vyčítá ti to a tamto? :think: Spíš by měl chápat, proč jsi dělala to, co jsi dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
14.10.24 16:44

Prostě jsi potřebovala sdílet trable, čas, nějaké to virtuální obejmutí, potěšení duše. Tak ti k tomuto dotyčný posloužil. Manžel to bere jako duševní nevěru. To sdílení nitra může být pro někoho více důvěrné/intimní, než fyzická nevěra. A vůbec v tom nemusí být láska/zamilovanost. Ale prostě už jen to, že si s někým deno denně vypisuješ plus debata o sexu. Vím, o čem mluvím, mám taky takových pár přátel, ale já to mám definované, že jsou to moji přátelé, co si navzájem, vyslechnou, poradí…
Takže nevím, proč hledáš nějakou definici, spíš si dej dohromady vztah. Budeš nadále v tom vztahu s manželem setrvávat nebo ne? Předpokládám, že kvůli tomuto „kamarádovi“ se asi rozvádět nebudeš, když bys byla jedna z mnoha jeho milenek. Spíš by ses měla zeptat sama sebe, co očekáváš od tohoto vztahu, jak to máte s manželem nyní, zda chtějí spolu být. To si vyřešil místo polemiky nad vztahem ke „kamarádovi“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.24 16:49

@D. C. k manželovi.. nechoval se hezky, pak se trochu spravil, načež se to zase zhoršilo a mluvil o rozvodu.. Pak se sesypal a omluvil se a od té doby řešíme co se vlastně stalo a snažíme se na vztahu pracovat. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.24 16:52

@1Janinka1 děkuji za odpověď. Kdybych od manžela chtěla odejít, tak k tomu nepotřebuju žádného kamaráda. Taky si myslím, že je podstatné se soustředit na společnou budoucnost. Jen manžel potřebuje dostatečně rozebrat minulost, aby se mohl pohnout dopředu, tak se mu v tom snažím vyjít vstříc. :)

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
14.10.24 16:57

Zkuste párovku, doporučuji všude, kudy chodím. 😁Je sice fajn si o minulosti pohovořit, ale moc se v tom a dlouho nepitvat. Čím víc se v 💩 patláš, tím víc smrdí. Pak z toho stejně nic dobrého nevznikne. Potom minulost uzavřít a více se k ní nevracet a začít od znova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.24 16:59

@1Janinka1 měli jsme.. několikrát.. dokonce jsme měnili i terapeutku.. ta první nás málem dovedla k rozvodu úplně…

• Citovat
  • Upravit
1972
14.10.24 18:33

Podle mě máš na hov*no manžela a tak sis našla někoho, kdo naplňoval tvojí emoční stránku. A ke komu jsi svým způsobem měla blíž než l manželovi.

Za nevěru to nepovažuju a ani si nemyslím, že je to tvoje vina. Pplpvina viny leží na straně manžela, protože kdyby se nechoval takhle, nepotřebovala bys emoční náhradu a stabilitu jinde.

Já na tvém místě bycbbse rozvedla, protože to očividně nefunguje a přerušila i vztah s Adamem, protože nych se bála, že ke mně něci cítí a nechtěla bych být důvod jeho případné nevěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
15.10.24 00:04

Nevěra ve stádiu pokusu.

Nikdy jste kamarádi nebyli, on se snažil jen to nevystihl buď časově, emočně?

Jinak to povídání všech nevěrnic, je pořád stejné.
První odstavec co manžel dělá či nedělá, jaký ji mizera.
Druhý někoho jsem náhodou objevila, já z to nemůžu.

Na to že jsi manžela zranila, ublížila mu, to tě ani ve snu nenapadne - jen hledáš argumenty jak to hodit na něj. Pořád jak se cítíš ty, nezajímá tě jak se cítí on.
Co si myslíš, že udělá až mu to dojde.

Koho je mi opravdu líto, tak dcery, která přijde o rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí