Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aha, zajímavé. No tak definicí tu má už několik, tak si může vybrat!
Já si myslím, že manžel by se měl vykašlat na hledání nějaké definice a radši si zopakovat, jak se správně chovat k ženě a zejména manželce. Kdyby to věděl, tak by k celé situaci vůbec nedošlo. Podle popisu mi přijde, že mu chybí respekt a ochota manželce naslouchat.
Ale když už tedy k této situaci došlo, tak by se měl manžel zamyslet, co jsem vlastně dělal špatně, že manželka hledala oporu jinde? A manželka by se mohla omluvit, že to trochu přehnala. ![]()
Ale jak píšeš, to jste si už nějak vyříkali, tak to zkrátka uveďte do praxe! ![]()
@Anonymní píše: Více
Já trochu nějak nechápu, co tu vlastně řešíš. Za mě ten sex chat je asi za hranou, ale zeptej se schválně manžela, co ti na to řekne. Pověz mu o svém kámošovi a nebude vyhrožovat, možná se s tebou rozvede hned. Co po kámošovi vlastně chceš? On má milenky, chtěl tě jako milenku, řekl ti to. Co tady vlastně řešíš? Jestli chtěl sex a ty si couvla, těžko budete takoví kamarádi, jako předtím. Jednak ten sex chat dávno překročil hranice přátelštví, ale hlavně, on chtěl ještě víc, ty jsi mu to nedala. A kamarád byl právě proto, co chtěl. To je to chlapsko-ženské kamaradíčkování, nikdy nedopadne dobře. Mám pocit, že jsi další z fronty místních ne(u)spokojených manželek, které se nechtějí rozvádět (nechápu proč, když nejsou šťastné) a podvědomě či záměrně si hledají milence, čekají happy end, když zamilovávají se (že jo) do svých „kamarádů taky rádů“ atd. Nikdy to nedopadne dobře. Ani regulérním vztahem ani výborným kamarádstvím na celý život. Doporučuju vyřešit si vztah s manželem a po případném rozvodu řešit další chlapi.
@Anonymní píše: Více
A to jsi byla můj druhý nejoblíbenější trolík.
Takhle se do toho zamotat ![]()
Vážená anonymní zakladatelko,
děkuji za objasnění.
Naneštěstí přesnou definici mimomanželského mileneckého vztahu vám podle mě nikdo nedá. Je to jako chtít objektivně znát, která barva je nejhezčí. Příliš individuální problém.
Píšete, že fyzická láska spíše neproběhla. Dále bych se odrazil od faktu, že nevěra není nevěrou bez lži, klamu nebo manipulace. Pokud v tom ani toto nebylo, pak je to jen na stanovení pravidel mezi vámi.
Osobně bych partnerovi, který potřebuje ve vztahu záruky, externí autority nebo ovládat druhého, doporučil individuální sezení u psycholožky nebo psychologa.
S pozdravem a přáním mnoha štěstí
K.
@kerkyon píše: Více
Já tedy myslím, že takzvané skotské střiky jsou základ. Bez nich to nebude fungovat ![]()
@kerkyon na fórum jsme se rozhodli to dát společně s manželem.. Protože je to věc na které se nemůžeme shodnout a dokonce ani odborníci.. Každý to vykládá jinak. Stejně jako to, že jeden odborník řekne, že sledování por*a je jistý druh nevěry, tak druhý řekne, že je to naprosto v pořádku. Takže je to spíše jako sonda do vnímání lidí a jak by se k danému případu postavili. Upřímně já už bych to nechala tak a zaměřovala se na společnou budoucnost a práci na spravení vztahu. Jen on aby se mohl pohnout potřebuje pevnou definici.