Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mám milence, mě je 30, jemu 60. Po rozchodu jsem si s ním začala, začalo to uletem, oba jsme byli opilí, ale já chtěla jen úlet. Jenže on se do mě zamiloval. Vídame se, často u něj i prespim. Je na mě hodný, chová se ke mě moc hezky. Je rozvedený, 2 dospělé děti. Já bezdětná, svobodná. Jenze on chce vztah a vážně. Já nevím, mám ho ráda, ale musela bych vztah tajit před rodiči (jsou dost přísní), a neumím si to představit, že bych si ho třeba vzala jak by se tvářili rodiče. On by chtěl i dítě. Kvůli penězům to není, není bohatý. Nevím, jak to celé dopadne. Jen to, že bych musela rodičům stále lhát mě nebaví. Nemůžu jim. proste říct: mám chlapa je stejně starý jako ty maminko. Otci je 65. Řekli by mi, že jsem blázen. Nevím proč, mě zajímají muži tak 50-60 let. Jsem na starší.
Holka jdi od toho. Vážně se chceš jednou starat o dítě i o něj? Za pár let půjde do důchodu a ty na mateřské. Finančně na tom budete špatně. A hlavně mu ubyde sil. Dítě pak bude v pubertě a místo lítání s puberťáky bude pečovat o tatínka.
Vykašli se na to. Budeš se starat o děti i o něj, finance nikde, tohle nemá budoucnost.
Proč?
No jaksi protože sis zatím nezvládla dořešit svoje vztahy s rodiči a daddy issues.
A ne, děti si s ním nepořizuj.
Holka, z vlastní zkušenosti ti radím jdi od toho. Mezi námi bylo 33 let… Jo, rok, dva a i tři to šlo. Všechno… Ale věk nezastavila a každý jsme byli jinde. Na pobavení dobrý, na nějaký čas. Ale trvale? Ne.
Na milenecký vztah třeba ok, ale plánovat založení rodiny s šedesátníkem je čiré bláznovství. Z čistě biologického hlediska to není dobré kvůli riziku vrozených vad a z lidského hlediska taky není top mít od narození otce důchodce. Za chvíli by ses musela sama starat o dítě/děti a ještě o něj. A chtě nechtě by z tebe jednou byla mladá vdova s dospívajícími dětmi.
Jestli si s ním chceš jen tak užít, nevidím problém, ale partnera pro život bych hledala mezi výrazně mladšími.
A muset ve 30 tajit partnera před rodiči je taky síla. No tak se jim nebude líbit, a co? Jsi dospělá a svéprávná, opravdu nepotřebuješ svolení rodičů, abys s někým mohla chodit. Tvářit se můžou jak chtějí, ale o tvých partnerských vztazích fakt nerozhodují.
Jeste bych to byla schopna pochopit, kdyby mel dedek prachy, ale ty nema a jeste by se chtel v sedesati mnozit a dite zajistit z duchodu?
![]()
Normalni pricetna zenska si snad dobrovolne nebude porizovat dite s chudym sedesatnikem… ![]()
Nešla bych do toho ani omylem. Ty nechceš vlastní děti?
On má věk na vnoučata a ne vlastní děti. Ty máš věk na založení rodiny.
Divím se mu, že si nenajde od sebe třeba o 10-15r. mladší. Která bude mít vyřešenou minulost, zázemí, dospělé vlastní děti. A budou si spolu užívat.
Určitě s ním děti nechci, beru to jako milenecký vztah, ví to..jen jestli jste některá měly takto vysoký věkovy rozdíl nebo i vyšší jak vám to klapalo
Zbláznila ses. Bodejť by starýmu kozlovi neimponoval zájem a tělo mladé baby.
Proboha, vezmi rozum do hrsti.
@Kelsey
Vis jak to dedkovi musi cechrat ego, ze ma tricitku a ze mu jeste funguje…tak je schopnej i naslibovat v duchodovem veku dite…
Příspěvek upraven 12.11.22 v 20:01
Vidím to u kámošky, ji 25 pryč, jejímu prez 50, on má dvě děti dospělé, spolu mají malé dítě, chtěla by strašně ještě jedno miminko ale on už ne. Než aby dítě pohlídat radši ho dá prarodičům nemá na něj nervy. Je vidět že kdyby mohla vrátí čas, jenže bohužel.. Anonym přece jen dotyčná se může poznat a já bych nerada byla za úplnou drbnu ![]()
Tak poznatek č. 1 na rodiče bych se vyprdla, si dospělá už docela dlouho a předpokládám, že i svéprávná. č. 2 dítě si s ním nepořizuj č. 3 prosím tě uvědom si, že teď je možná při síle, ale je ve věku, kdy nemoci přicházejí a ne po jednom a je to jenom horší a horší. Dělám s důchodci, takže mám představu, co to obnáší.
Mám milence, mě je 30, jemu 60. Po rozchodu jsem si s ním začala, začalo to uletem, oba jsme byli opilí, ale já chtěla jen úlet. Jenže on se do mě zamiloval. Vídame se, často u něj i prespim. Je na mě hodný, chová se ke mě moc hezky. Je rozvedený, 2 dospělé děti. Já bezdětná, svobodná. Jenze on chce vztah a vážně. Já nevím, mám ho ráda, ale musela bych vztah tajit před rodiči (jsou dost přísní), a neumím si to představit, že bych si ho třeba vzala jak by se tvářili rodiče. On by chtěl i dítě. Kvůli penězům to není, není bohatý. Nevím, jak to celé dopadne. Jen to, že bych musela rodičům stále lhát mě nebaví. Nemůžu jim. proste říct: mám chlapa je stejně starý jako ty maminko. Otci je 65. Řekli by mi, že jsem blázen. Nevím proč, mě zajímají muži tak 50-60 let. Jsem na starší.