Věkový rozdíl u dětí 3 roky?

6826
10.11.15 17:27

Věkový rozdíl u dětí 3 roky?

Ahoj holky máte některá tenhle rozdíl u dětí? Jak jste spokojené? Jsou to partáci nebo už má každý svoje zájmy a je lepší mít děti ještě blíž věkově od sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
10.11.15 17:30

Mám a moc mi to tak vyhovuje. Dcera už byla samostatná, když se narodil malý, nedovedu si představit ten počáteční šrumec kdyby byla menší. Už teď si spolu hrají v pokojíčku a myslím, že to věkem bude ještě lepší. Nevýhoda je, že malý se narodil zrovna v době, kdy dcera šla do školky - takže všechny nemoci si prodělal ještě v šestinedělí (i zápal plic). Menší věkový rozdíl bych ani nevolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
10.11.15 17:39

@kacenka8 Já mám věkový rozdíl 2 roky a spokojenost, možná bych šla i do menšího, ale zcela upřímně se přiznám, že jsem ho nevolila z finančních důvodů. Byly dost rychle parťáci (což tedy myslím, že budou i ti o 3, jen o maličko později) a výhodou teď je, že je mám společně ve školce a pak doufám, že budou zas alespoň chvíli spolu ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
10.11.15 17:39

Já mám jen jedno dítě, ale ze zkušeností všude okolo mi ty 3 roky přijdou ideální. Jak už bylo řečeno, tak dítě ve třech už je dost samostatné, když se ti k dvouletému narodí miminko, tak je to asi dost záhul. :lol:
Jinak já jsem se ségrou o 4 a to už mi tak ideální nepřijde, moc jsme si jako děti nevyhrály.
Jo a kamarádce se v září k čerstvě tříleté narodilo miminko, ale holku bude dávat do školy až další pololetí, protože se právě bála všech těch nemocí u novorozence. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
10.11.15 17:57

Mám od sebe 2,5 roku a hrají si spolu už teď dost. A budou víc. Chtěla jsem ještě menší rozdíl, ale na druhou dceru jsme si museli počkat. Výhoda je, že mají brzy společný program (dovolené a tak). Znám to i z dětství, s bráchou o dva roky mladším máme společné kamarády, hodně jsme spolu zažili. Druhý je mladší o pět let a tam už to není takové, byl prostě pořád „malej“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.11.15 18:00

@kacenka8 Já s bratrem jsem bez týdne o tři roky. Pro mojí mámu ideální stav - byla jsem již soběstačná, když se narodil, i jsem chtěla „pomáhat“ s miminem. Nechodila jsem do školky, takže odpadl problém „mimino a starší dítě se cítí odložené ve školce“. Jako děti jsme si s bráchou docela vyhráli, na ZŠ se pak naše cesty rozešli, ale to je dané spíš odlišností charakterů a zájmů.

Já mám děti 22 měsíců od sebe a má to taky svá pozitiva, ale i spoustu „negativ“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
10.11.15 18:04

@kacenka8 Mám a kluci jsou zlatíčka hrajou si spólu. Starší mi mladšího už chvilku ohlídá když je nějaká nutnost (záchod, nakrmit zvířata, dřevo…) Navíc je starší samostatnej takže nemám 2 mimina. A dnes kdy jsou staršímu 4 a mladšímu rok tak se ho starší snaží aj učit, radí mu a i když se někdy lehce pobouchaj tak sou fakt parťáci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6826
10.11.15 18:04

@Svistice Napiš ty negativa prosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.11.15 18:19

Za mě už moc velký rozdíl.

Jsem pro rozdíl do roka, max. do dvou, nám se povedlo „až“ 26m, vím, jak jsem to těžko nesla. :oops:
Děti jsou super parťáci, a spíš „lituji“ každého dne, kdy nebyly spolu. :D

Závidím těm, co mají dvojčata.. Sice šrumec, ale naráz. A děti spolu od narození. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.11.15 18:23

Třetí je od druhého bez 3 týdnů 3 roky, a je to super. první je od druhého 22m, a tam se starší o mimino vůbec nezajímal, nějaká sourozenecká láska byla až hodně po roce, jinak to byla naprostá ingorace. kdežto 3 letej a 5 letej mimino od narození milují, těšili s ena něj, a drží je to doteď…akorát mezi sebou se hlavně poslední dny mydlej jak koně :roll: jak se budou chovat k nejmenšímu, až povyroste, těžko říct, zatím statečně snášej i to, když se jim mimino přiřítí k hračkám, avšechno jim pobourá, berou to s úsměvem, vůbec se na něj nezlobí…až mě to překvapuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
10.11.15 18:29

Mám rozdíl přesně 3 roky a je to v pohodě, pro mě tak akorát. Holka měla 3 roky, když se narodil brácha, už měla celkem rozum, uměla se o sebe postarat…obléknout se, najíst se sama, ráda mi pomáhala, tak jsem ji zapojovala.
Teď mají 4,5 a 1,5 a pěkně si spolu hrají, občas se porvou o hračku, ale mají se rádi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.11.15 18:29
@kacenka8 píše:
@Svistice Napiš ty negativa prosím :)

No, zhodnotila bych to tak, že máš doma jeden a půl mimina. Samozřejmě je to i dost o konkrétním dítěti - některé jsou šikovnější, jiné méně. Jenže to dopředu nikdy neodhadneš. Takže Ti napíšu, jak to bylo u nás:
Starší ještě nebyl odplínovaný - takže dvě děti na plínách a takže učení na nočník s miminem v závěsu
Neoblíkne se sám, nesvlíkne se sám, nevyčistí si sám zuby, neumyje si sám ani ruce (ani ze židličky nedosáhne).
Ještě toho tolik neujde (lze samozřejmě řešit sourozeneckým kočárem, ale ten jsem nechtěla).
Navíc v podstatě vůbec nemluvil, komunikuje pomocí znaků a gest.
Na hřišti ještě potřeboval asistenci, aby vůbec třeba vylezl na klouzačku, jištění na prolézačce apod.
Hodně maminek dvouleté děti ještě krmí, protože se sami nenajedí (to tedy nebyl náš případ).
Celkově je průměrné dvouleté dítě oproti tříletému asi ještě velmi nesamostatné. Takže mívám pocit, že celý den lítám mezi dětmi a buď u jednoho nebo u druhého zajišťuji krmení (mladší dítě se mi kojilo tak po hodině a půl maximálně), oblékání, kontrolu plíny či trenek, hygienu.

Edit: Jo a dvouletáci se těžkou udávají do škokly - soukromé stojí dost peněz, státní neberou tak malé nebo mají plno, případně dítě není ještě na pobyt zralé. Takže pokud nemáš hlídání, aby jsi si alespoň od jednoho odfrkla, tak je to občas trochu fičák.

Příspěvek upraven 10.11.15 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
10.11.15 18:40

Ja mam holky od sebe 2r 10m ze zacatku super vetsi byla uz samostatna oblekla, najedla se sama apod. Ted je to takove horsi (s. 4r2m a m. 1r5m) v tom, ze starsi chce hrat hry, kreslit apod. a mala nam bere figurky, pastelky a tak, ale uz si spolu dokazou hrat. Takze je ten vekovy rozdil je celkem fajn a hlavne az mladsi jeste povyroste tak si vyhrajou spolu alespon doufam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
10.11.15 18:52

Každý bude asi obhajovat „svoje“ jako já :mrgreen:!
Holky mám od sebe 22.m. a :palec:!Tedˇ to vypadá na 32.m. druhé od budoucí ;)!
Výhoda bude v tom, že mladší půjde právě do školky :palec:!

Za mě - ideální věk. rozdíl je do 3let ;)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.15 19:12

Malej má 4 mala rok ted uz pohoda nechala jsem si ho do 4 doma aby nebyla konkurence obcas uz jsou boje ale take si vyhrajou ty tri jsou dle me ideal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin