Věkový rozdíl u dětí 3 roky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
6.12.20 09:28

Mám mezi dvěma mladšími necelé 3 roky rozdíl a je to pohodový rozdíl. Dítě už je celkem samotné ve 3 letech a zároveň později to ještě jde, aby byli parťáci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
6.12.20 10:41

@Heivka je to jak kdo, ja mela kojence a prvnacku a byla to pohoda. Prvnak je uz v leccems samostatna jednotka, do odpoledne je ve skole, ukoly zabraly asi pul hodiny denne, a mimino hodne spi a nikam neutika. Za mne ideal. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
6.12.20 11:59

Taky jsem chtěla rozdíl okolo 3 let, přijde mi to idelane taky to tak s bráchou máme. Povedlo se, dceři bylo 2r a 9mesicu když se narodil mladší bratricek a super! Větší rozdíl bych nechtěla a menší bych nezvládla :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
6.12.20 12:40

3 roky jsou ideál. Máme 2× :lol: Chtěli jsme nejmladšího o rok dřív, ale vyšlo to nakonec úplně skvěle.
Máme 7,3 a půl roku a, je to fajn :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
6.12.20 13:05
@Anonymní píše:
Ahoj, ozivuji diskuzi. Nam vychazi rozdil presne 3 roky. Chteli jsme vetsi, 4-5 let, ale stalo se. Jake to je mit triletaka a miminko? A jake je to pozdeji?

já mám děti o 22 měsíců a o 35 měsíců přesně :mrgreen:,
tříletý věkový rozdíl už je pohoda, dítě už je dost velké a spoustu věcí chápe, buď ráda, že bude takový rozdíl, budou mít k sobě daleko blíž. Sice záleží hodně na charakteru a povaze, ale 5 letý rozdíl už je prostě moc, to mám já se sourozenci a rozumíme si prakticky až od dospělosti, když mě začala puberta - 12, 13 let, tak jsem o ně neměla už vůbec zájem a lezly mi sourozenci spíše na nervy…
do té doby v pohodě, hály jsme si, ale ten rozdíl tam byl znát, proto jsem chtěla děti blíže k sobe a jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.12.20 13:16

Mam mezi kluky. Hodne si spolu hrali, v podstate me nepotrebovali. Mladsi si prestal hrat s hrackma pro mimina a hned se zapojil se starsim. Uplna pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
6.12.20 15:24

Máme rozdíl 3 a 3/4 roku a za mě dobrý.
Děti jsou parťáci.
Kamaráz má rozdíl 4 roky a katastrofa.
Děti se jen hádají a mlátí.
Takže je to kus od kusu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin