Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, tak oběd máme br salát a pečené kuře… Ale jinak jako spešl něco ne… Spiš valime po příbuzných a pak zůstáváme na oběd u našich… Tam jsou i chlebičky, jednohubky, cukrovi… A výzdoba, nějaké to vajičko pověsim, na dvěřich mám jarni věnec, co vyrobil kluk ve školce a donesl jej na památku… Spiš jako výzdoba slouži to, co vyrobi děti - namaluji vajičko, tak jim ho nalepim na okno v pokojičku a tak…
My máme jako výzdobu březové proutky a na nich pověšené kraslice, jinak nic, prcek je na to ještě malý. Na oběd jezdíme k mamce, ta dělá nádivku z kopřiv a uzeného masa.
A kdy si děláte výzdobu? Já už na to jdu hnded, jak zase vysvitne slunce, umyju okna, dám krátké záclony, … Už se toho jara nemůžu dočkat.
Bublana píše:
My máme jako výzdobu březové proutky a na nich pověšené kraslice, jinak nic, prcek je na to ještě malý. Na oběd jezdíme k mamce, ta dělá nádivku z kopřiv a uzeného masa.
A kdy si děláte výzdobu? Já už na to jdu hnded, jak zase vysvitne slunce, umyju okna, dám krátké záclony, … Už se toho jara nemůžu dočkat.
taky už se nemůžu dočkat,poslední dobou bylo tak krásně,a dneska se vzbudím a chumelí
s výzdobou začnu asi až to roztaje a rozsvítí se sluníčko
o kopřivové nádivce už jsem slyšela,musí být výborná ![]()
Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:05
Tak my jezdíme na velikonoční víkend na hory-kamkoli mimo domov-neslavíme je.
Ale jarní a velikonoční výzdobu máme a děláme.Máme jarní věneček a primulky.Potom zlatý déšť a kočičky ve váze.
A potom vyrábíme plno dekorací s dcerou (18.měs) - motýlky,kuřátka, slepičky, ovečky a zdobíme vajíčka, teĎ budeme dělat jarní truhlíčky a vysazujeme obilí a řeřichu.
zichisek a malá už chápe co po ní chceš? Já se hrozně těším až malý povyroste a budeme spolu něco vyrábět. Já výzdobu udělala už včera
Když už se s tím dělám tak ať se na to můžu dlouho koukat. Akorát ten sníh to kazí. ![]()
Okna jsem umyla v úterý a vyměnila záclony. Jinak výzdobu budu ještě průběžně přidávat, zatím jsem vytáhla jenom to co jsem měla od loňska. pak dám do vázy kočičky,nalepím na okna nějaký kuřátka,… K obědu nevím co bude, nějak nemám stanovený oběd k určitýmu dni
ale asi by jsem měla něco vymyslet. Hrozně se mě líbí když má rodina svý zvyky, tradice. my zatím nemáme nic, tak snad až bude malý starší. Teď má 8 měsíců.
Malá chápe co po ní chcu.Začínaly jsme někdy v 7-mi měsících.Malovala rukama a krásně po papíře.Zvládala i voskovkou, ale neuměla tlačit, tak malovala křídama.
Potom jsme přidaly ťupání barvy houbičkou a v roce se naučila lepit kousky něčeho na papír.Teď už zvládá malovat i štětcem, voskovýma pastelama a pastelkama.Já myslím, že to ty děti brzo pochopí, baví je to.Navíc když to dělají často.Dcera už to teď vyžaduje a ječí když už ji nenechám malovat ![]()
tak to je šikula, náš kluk by nevěděl ještě která bije, ten by papír maximálně rozcupoval. ![]()
goldenka píše:
tak to je šikula, náš kluk by nevěděl ještě která bije, ten by papír maximálně rozcupoval.
Tak to vyzkoušej pokud už sedí - normální potravinářská barva+voda+hl.mouka=barva (nevadí,když to strčí do pusy).Dej mu výkres(doporučuju přilepit ke stolku jinak mu to bude ujíždět) a nech ho plácat tu barvu na papír.Ukazuj mu jak posunuješ rukou a maluje to a on tě bude napodobovat ![]()
Činčarády po bytě nemám ráda, ale oběd si tradiční uděláme - u nás je to pečené jehněčí se špenátem a bramb.knedlíkem, polívku jakoukoliv a dělám i nádivku (akorát v ní nemám kopřivy, ale cokoliv zeleného je v krámě po ruce) a většinou si koupím aspoň 3 tulipány do vázy.
A oni už budou Velikonoce ?? ![]()
ne až za měsíc ale jen se ptám
ale v obchodech je mají už měsíce ![]()
my mame na oběd salat a řizky
a v neděli nějaké maso s nadivkou a br.knedlikem.vyzdobu dělam,nějaké kupované dekorace.pak větvičky a na ně vajička.na oknech truhliky s primulema,už jsem je tam dala,přivolavam jaro.a doma už mam udělany košik a v něm jarni kytičky,narcicsky,primule atd.to mam rada
do velikonoc nevydrži tak je jen vyměnim a ty odkvetly dam pak do zahradky.
ahoj,
já dám do vysoké vázy proutí, ověsím kraslicemi (ty mám umělohmotné nebo skleněné). Pak všude možně po domě dám tulipány a narcisy. Na jídelní stůl v misce travička a do ní položím čerstvé vajíčka - mno malované. Loni se teda moc nepovedly, manžel říkal, že jsou to takové alternativně psychedelické kraslice ![]()
Na dveře jarní věnec (čerstvý). Měla jsem ještě takového zajíce a slepice, co se dali zapíchnout do trávníku, ale ty loni nějaký mrchy šlohly ![]()
jinak na velikonoční víkend jsme obvykle na lyžích, takže vařím až následující víkend. Dělám jehněčí kotlety, šťouchané brambory a baby špenát. Polévka karotkový krém.
Jo a peču beránka. A když mám čas a nejsem líná, tak ještě boží milosti
ale to výjimečně.
Ahoj, my budeme mit mrkvovou polevku a kachnu se zelim ![]()
A jinak mam ve velke vaze vetve vrby, na te mame vajicka zavesene.
Dnes jsem s dcerkou vyráběla venec na dvere a mam na stole velikonocni ubrus, osatku s dekoraci a pak budu pect beranka, dame mu masli a bude na stole, pecu linecke v jarnich tvarech, mrkvánky , mazanec a nádivku , barvíme vajíčka, malujeme obrázky, povídáme si..(dcerce budou 4roky)
inspirace na recepty: https://www.emimino.cz/…ocni-peceni/ a https://www.emimino.cz/…cni-recepty/
Já chci letos jako velikonoční dekoraci i pro koledníky a na mlsání vyzkoušet velikonoční muffiny tady v galerii jich je spousta a jedny hezčí, než druhé
jinak klasika - beránek, mazanec a jehněčí kýta musí být, mňam, už se těším!
ahoj
děláte si na velikonoce nějaké dekorace?chtěla bych nějaké vyzkoušet,ale jsem bez nápadu
a jaký máte velikonoční oběd?