Velikonoce, jaké dekorace a oběd?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
lusis
8.3.12 13:52

velikonoce

ahoj :mavam: děláte si na velikonoce nějaké dekorace?chtěla bych nějaké vyzkoušet,ale jsem bez nápadu :think: a jaký máte velikonoční oběd?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gibbo
8.3.12 13:54

ahojky, tak oběd máme br salát a pečené kuře… Ale jinak jako spešl něco ne… Spiš valime po příbuzných a pak zůstáváme na oběd u našich… Tam jsou i chlebičky, jednohubky, cukrovi… A výzdoba, nějaké to vajičko pověsim, na dvěřich mám jarni věnec, co vyrobil kluk ve školce a donesl jej na památku… Spiš jako výzdoba slouži to, co vyrobi děti - namaluji vajičko, tak jim ho nalepim na okno v pokojičku a tak…

• Citovat
  • Upravit
8.3.12 13:59

My máme jako výzdobu březové proutky a na nich pověšené kraslice, jinak nic, prcek je na to ještě malý. Na oběd jezdíme k mamce, ta dělá nádivku z kopřiv a uzeného masa.
A kdy si děláte výzdobu? Já už na to jdu hnded, jak zase vysvitne slunce, umyju okna, dám krátké záclony, … Už se toho jara nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lusis
8.3.12 14:04
Bublana píše:
My máme jako výzdobu březové proutky a na nich pověšené kraslice, jinak nic, prcek je na to ještě malý. Na oběd jezdíme k mamce, ta dělá nádivku z kopřiv a uzeného masa.
A kdy si děláte výzdobu? Já už na to jdu hnded, jak zase vysvitne slunce, umyju okna, dám krátké záclony, … Už se toho jara nemůžu dočkat.

taky už se nemůžu dočkat,poslední dobou bylo tak krásně,a dneska se vzbudím a chumelí :( s výzdobou začnu asi až to roztaje a rozsvítí se sluníčko :)o kopřivové nádivce už jsem slyšela,musí být výborná ;)

Příspěvek upraven 08.03.12 v 14:05

• Citovat
  • Upravit
zichisek
8.3.12 14:05

Tak my jezdíme na velikonoční víkend na hory-kamkoli mimo domov-neslavíme je.
Ale jarní a velikonoční výzdobu máme a děláme.Máme jarní věneček a primulky.Potom zlatý déšť a kočičky ve váze.
A potom vyrábíme plno dekorací s dcerou (18.měs) - motýlky,kuřátka, slepičky, ovečky a zdobíme vajíčka, teĎ budeme dělat jarní truhlíčky a vysazujeme obilí a řeřichu.

• Citovat
  • Upravit
12681
8.3.12 14:21

zichisek a malá už chápe co po ní chceš? Já se hrozně těším až malý povyroste a budeme spolu něco vyrábět. Já výzdobu udělala už včera :oops: Když už se s tím dělám tak ať se na to můžu dlouho koukat. Akorát ten sníh to kazí. :roll:
Okna jsem umyla v úterý a vyměnila záclony. Jinak výzdobu budu ještě průběžně přidávat, zatím jsem vytáhla jenom to co jsem měla od loňska. pak dám do vázy kočičky,nalepím na okna nějaký kuřátka,… K obědu nevím co bude, nějak nemám stanovený oběd k určitýmu dni :think: ale asi by jsem měla něco vymyslet. Hrozně se mě líbí když má rodina svý zvyky, tradice. my zatím nemáme nic, tak snad až bude malý starší. Teď má 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.3.12 14:27

Malá chápe co po ní chcu.Začínaly jsme někdy v 7-mi měsících.Malovala rukama a krásně po papíře.Zvládala i voskovkou, ale neuměla tlačit, tak malovala křídama.
Potom jsme přidaly ťupání barvy houbičkou a v roce se naučila lepit kousky něčeho na papír.Teď už zvládá malovat i štětcem, voskovýma pastelama a pastelkama.Já myslím, že to ty děti brzo pochopí, baví je to.Navíc když to dělají často.Dcera už to teď vyžaduje a ječí když už ji nenechám malovat :)

• Citovat
  • Upravit
12681
8.3.12 14:29

8o tak to je šikula, náš kluk by nevěděl ještě která bije, ten by papír maximálně rozcupoval. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.3.12 14:31
goldenka píše:
8o tak to je šikula, náš kluk by nevěděl ještě která bije, ten by papír maximálně rozcupoval. :mrgreen:

Tak to vyzkoušej pokud už sedí - normální potravinářská barva+voda+hl.mouka=barva (nevadí,když to strčí do pusy).Dej mu výkres(doporučuju přilepit ke stolku jinak mu to bude ujíždět) a nech ho plácat tu barvu na papír.Ukazuj mu jak posunuješ rukou a maluje to a on tě bude napodobovat :palec:

• Citovat
  • Upravit
4181
8.3.12 14:33

Činčarády po bytě nemám ráda, ale oběd si tradiční uděláme - u nás je to pečené jehněčí se špenátem a bramb.knedlíkem, polívku jakoukoliv a dělám i nádivku (akorát v ní nemám kopřivy, ale cokoliv zeleného je v krámě po ruce) a většinou si koupím aspoň 3 tulipány do vázy.
A oni už budou Velikonoce ?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lusis
8.3.12 14:58

ne až za měsíc ale jen se ptám :) ale v obchodech je mají už měsíce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26653
8.3.12 15:08

my mame na oběd salat a řizky :mrgreen: a v neděli nějaké maso s nadivkou a br.knedlikem.vyzdobu dělam,nějaké kupované dekorace.pak větvičky a na ně vajička.na oknech truhliky s primulema,už jsem je tam dala,přivolavam jaro.a doma už mam udělany košik a v něm jarni kytičky,narcicsky,primule atd.to mam rada :dance: do velikonoc nevydrži tak je jen vyměnim a ty odkvetly dam pak do zahradky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.3.12 15:18

ahoj,

já dám do vysoké vázy proutí, ověsím kraslicemi (ty mám umělohmotné nebo skleněné). Pak všude možně po domě dám tulipány a narcisy. Na jídelní stůl v misce travička a do ní položím čerstvé vajíčka - mno malované. Loni se teda moc nepovedly, manžel říkal, že jsou to takové alternativně psychedelické kraslice :nevim:
Na dveře jarní věnec (čerstvý). Měla jsem ještě takového zajíce a slepice, co se dali zapíchnout do trávníku, ale ty loni nějaký mrchy šlohly :(

jinak na velikonoční víkend jsme obvykle na lyžích, takže vařím až následující víkend. Dělám jehněčí kotlety, šťouchané brambory a baby špenát. Polévka karotkový krém.
Jo a peču beránka. A když mám čas a nejsem líná, tak ještě boží milosti :mrgreen: ale to výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
22.3.18 20:24

Ahoj, my budeme mit mrkvovou polevku a kachnu se zelim :mrgreen:
A jinak mam ve velke vaze vetve vrby, na te mame vajicka zavesene.
Dnes jsem s dcerkou vyráběla venec na dvere a mam na stole velikonocni ubrus, osatku s dekoraci a pak budu pect beranka, dame mu masli a bude na stole, pecu linecke v jarnich tvarech, mrkvánky , mazanec a nádivku , barvíme vajíčka, malujeme obrázky, povídáme si..(dcerce budou 4roky)

inspirace na recepty: https://www.emimino.cz/…ocni-peceni/ a https://www.emimino.cz/…cni-recepty/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.18 15:36

Já chci letos jako velikonoční dekoraci i pro koledníky a na mlsání vyzkoušet velikonoční muffiny tady v galerii jich je spousta a jedny hezčí, než druhé :srdce: jinak klasika - beránek, mazanec a jehněčí kýta musí být, mňam, už se těším!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný