Velikonoce 2011

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
95
21.3.11 09:24

Velikonoce 2011

Ahojky všem, kdo zavítáte do této diskuze :-) Dnes začíná jaro a Velikonoce budou za trochu víc než za měsíc, tak jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby bylo nějaké místo, kde si popovídat. V mnoha rodinách nejsou Velikonoce na takovém místě jako Vánoce, ale přece jen alespoň nějaké tradice se dodržují. Jak je to u vás? A jak vypadá vaše výzdoba v bytě? A co tvoříte s dětmi? Podělte se s námi :-) Já bych měla na začátek jeden dotaz… Kdy je taková akorátní doba na zasetí semínek, aby mi na Velikonoce vyrostla pěkná zelená travička (obilí)… Jsem to loni jaksi přepískla a zelenalo se mi už asi týden před Velikonocemi. Budu ráda, když se dovím něco nového, třeba i jak to chodí v různých krajích atd… Tak pište, pište Hezké jaro přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1984
21.3.11 09:30

Což mi připomínáš,že bychom tento týden měli upéct velikonoční perníčky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.3.11 09:34

Ahoj, tak já zrovna patřím k těm, co jim velikonoce nic neříkají. Manželovi taky ne, takže jsme je začali řešit až s dětma. Barvíme vajíčka a jako výzdobu vždy koupím nějaký zápich do květináče. Barvený vajíčka dám do košíčku s papírovou trávou. Na stůl dám žlutou nebo oranžovou svíčku, ale to mám vlastně i celoročně.
Velkou část výzdoby tvoří čokoládoví zajíčci a vajíčka. Jo a ještě peču beránka a ten dostane mašličku.

Tot u nás vše :-D

• Citovat
  • Upravit
11530
21.3.11 09:46

Tak já barák na velikonoce zdobím, a ozdoby si vyrábím sama. Vyrábím i dekorace na každoroční výstavu, kterou u nás pořádají zahrádkáři. Prostě u nás už se měsíc válejí zajoši, ptáčci, kačenky - hotový zvěřinec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
21.3.11 09:48

Ahoj,

tak u nas peceme beranka, barvime vajicka, mam nejake zapichy do oseni a drevena vajicka, ktera vesim na vetvicky zlateho deste. Chtela bych poridit jeste nejaky jarni/velikonocni venec na dvere.

Jinak to oseni delam vzdy az o vikendu nebo pondeli pred velikonocema, jinak je prerostle (mam rada takove to nizke s kapakama rosy nahore :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
21.3.11 09:55

Velikonoce jsou pro nas vyznamne svatky (nejvyznamnejsi), ale hlavne po duchovni rovine, vyzdobu jsem zatim nikdy moc nestihala/neresila. Doufam, ze se letos dostanu na vigilii, budem se muset nejspis zase prostridat. S pernickama je to pravda, taky bych se mela do nich dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.3.11 10:00

Já taky patří mezi ty, co jim Velikonoce nic neříkají(věřící nejsem. Spíš naopak mi lezou na nervy, hlavně ta pomlázka (traumata z dětství :mrgreen: ). Ani s dítětem to teď řešit nehodlám, protože mi máme tradici na Velikonoce na pár dní jet někam pryč. Letos vyrážíme do Anglie :pankac:
Ale ráda si tu přečtu, co dělají ostatní, kdybych to u nás chtěla někdy změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.3.11 10:08

delam beranka, delam nadivku a jidase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
21.3.11 10:08

Letos jsme koupila Velikonoční příběh pro nejmenší,tak jsem zvědavá,jak to bude psaný.Vánoční byl moc pěknej.Taky nejsme věřící,ale měli by vědět proč se slaví atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.3.11 11:08

Ahojky, děkuji za přispěvky, jsem ani nečekala, že se to tak brzy rozjede :-) Úplně souhlasím s nothingn, my taky nejsme věřící, ale co si pamatuji, tak se u nás Velikonoce slavili (tedy přesněji řečerno Velikonoční pondělí)… A byla bych ráda, kdyby i naše holčičky věděly, že takový svátek existuje, a že to není nic špatného, když je kluci vymrskají. Už teď jim ale říkám, že to nesmí mít kluci ale zase tak jednoduchý a holky před nima musí utíkat :-) Ale líbí se mi i tradice jenny.fields, je to dobrý nápad někam vyjet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
21.3.11 11:38

Tak když zasadíš semínka dřív, můžeš je pak zastříhnout a aspoň máš doma něco krásně zeleného… Já zasívám tak 14 dní předem, i dřívě, záleží, kdy si vzpomenu.. :lol:
Jinak jezdíme k babičce na venkov a tam malujeme kraslice voskem a tamní děti chodí koledovat, babička vždycky vyzdobí okna jarními motivy.
Jinak na vigilii se taky těším, je to nejdůležitější mše v roce.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
21.3.11 12:03

No s tím zastříhnutím jsem to tak chtěla udělat, ale ve spodní části byla ta travička úplně bílá a byla celá nahlá na jednu stranu, jak se natahovala za slunkem, letos budu muset vymyslet jiné místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
21.3.11 12:28

Oseni staci otacet, ono pak roste hezky rovne, ale nejkrasnejsi je prave nestrihane. na druhou sranu je to fakt jen na par dni, kdyz chces uzit zeleneho, musis vysadit driv.

A sekanici taky pecem, na tu jsem uplne zapomnela! Letos na ni budou uz hezke koprivy, kdyz jsou velikonoce tak pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
21.3.11 13:11

Ahoj, tak u nás se Velikonoce neslaví, což mi na jednu stranu docela vadí. Zrovna včera jsme se bavili s manželem, že do budoucna Velikonoce budem lehce slavit(kvůli malé). Určitě chceme barvit a malovat vajíčka, udělat výzdobu, zavést nějakou tradici, …, ale tím to asi končí. Ono totiž hodně záleží i na tom, kde bydlíte. My bydlíme v centru většího města a o Velikonoce jsem byla většinou v práci, takže dělat se s jedním vajíčkem, aby mě manžel v 5 ráno vyšupal,nemělo moc smysl :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
22.3.11 23:02

Moc nic nedělam,jen vytvořim velikonoční„pohlednice“a rozešlu mailem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie