Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem, kdo zavítáte do této diskuze
Dnes začíná jaro a Velikonoce budou za trochu víc než za měsíc, tak jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby bylo nějaké místo, kde si popovídat. V mnoha rodinách nejsou Velikonoce na takovém místě jako Vánoce, ale přece jen alespoň nějaké tradice se dodržují. Jak je to u vás? A jak vypadá vaše výzdoba v bytě? A co tvoříte s dětmi? Podělte se s námi
Já bych měla na začátek jeden dotaz… Kdy je taková akorátní doba na zasetí semínek, aby mi na Velikonoce vyrostla pěkná zelená travička (obilí)… Jsem to loni jaksi přepískla a zelenalo se mi už asi týden před Velikonocemi. Budu ráda, když se dovím něco nového, třeba i jak to chodí v různých krajích atd… Tak pište, pište Hezké jaro přeji ![]()
Což mi připomínáš,že bychom tento týden měli upéct velikonoční perníčky ![]()
Ahoj, tak já zrovna patřím k těm, co jim velikonoce nic neříkají. Manželovi taky ne, takže jsme je začali řešit až s dětma. Barvíme vajíčka a jako výzdobu vždy koupím nějaký zápich do květináče. Barvený vajíčka dám do košíčku s papírovou trávou. Na stůl dám žlutou nebo oranžovou svíčku, ale to mám vlastně i celoročně.
Velkou část výzdoby tvoří čokoládoví zajíčci a vajíčka. Jo a ještě peču beránka a ten dostane mašličku.
Tot u nás vše ![]()
Tak já barák na velikonoce zdobím, a ozdoby si vyrábím sama. Vyrábím i dekorace na každoroční výstavu, kterou u nás pořádají zahrádkáři. Prostě u nás už se měsíc válejí zajoši, ptáčci, kačenky - hotový zvěřinec ![]()
Ahoj,
tak u nas peceme beranka, barvime vajicka, mam nejake zapichy do oseni a drevena vajicka, ktera vesim na vetvicky zlateho deste. Chtela bych poridit jeste nejaky jarni/velikonocni venec na dvere.
Jinak to oseni delam vzdy az o vikendu nebo pondeli pred velikonocema, jinak je prerostle (mam rada takove to nizke s kapakama rosy nahore
)
Velikonoce jsou pro nas vyznamne svatky (nejvyznamnejsi), ale hlavne po duchovni rovine, vyzdobu jsem zatim nikdy moc nestihala/neresila. Doufam, ze se letos dostanu na vigilii, budem se muset nejspis zase prostridat. S pernickama je to pravda, taky bych se mela do nich dat.
Já taky patří mezi ty, co jim Velikonoce nic neříkají(věřící nejsem. Spíš naopak mi lezou na nervy, hlavně ta pomlázka (traumata z dětství
). Ani s dítětem to teď řešit nehodlám, protože mi máme tradici na Velikonoce na pár dní jet někam pryč. Letos vyrážíme do Anglie ![]()
Ale ráda si tu přečtu, co dělají ostatní, kdybych to u nás chtěla někdy změnit.
Letos jsme koupila Velikonoční příběh pro nejmenší,tak jsem zvědavá,jak to bude psaný.Vánoční byl moc pěknej.Taky nejsme věřící,ale měli by vědět proč se slaví atd.
Ahojky, děkuji za přispěvky, jsem ani nečekala, že se to tak brzy rozjede
Úplně souhlasím s nothingn, my taky nejsme věřící, ale co si pamatuji, tak se u nás Velikonoce slavili (tedy přesněji řečerno Velikonoční pondělí)… A byla bych ráda, kdyby i naše holčičky věděly, že takový svátek existuje, a že to není nic špatného, když je kluci vymrskají. Už teď jim ale říkám, že to nesmí mít kluci ale zase tak jednoduchý a holky před nima musí utíkat
Ale líbí se mi i tradice jenny.fields, je to dobrý nápad někam vyjet ![]()
Tak když zasadíš semínka dřív, můžeš je pak zastříhnout a aspoň máš doma něco krásně zeleného… Já zasívám tak 14 dní předem, i dřívě, záleží, kdy si vzpomenu.. ![]()
Jinak jezdíme k babičce na venkov a tam malujeme kraslice voskem a tamní děti chodí koledovat, babička vždycky vyzdobí okna jarními motivy.
Jinak na vigilii se taky těším, je to nejdůležitější mše v roce.. ![]()
No s tím zastříhnutím jsem to tak chtěla udělat, ale ve spodní části byla ta travička úplně bílá a byla celá nahlá na jednu stranu, jak se natahovala za slunkem, letos budu muset vymyslet jiné místo…
Oseni staci otacet, ono pak roste hezky rovne, ale nejkrasnejsi je prave nestrihane. na druhou sranu je to fakt jen na par dni, kdyz chces uzit zeleneho, musis vysadit driv.
A sekanici taky pecem, na tu jsem uplne zapomnela! Letos na ni budou uz hezke koprivy, kdyz jsou velikonoce tak pozde.
Ahoj, tak u nás se Velikonoce neslaví, což mi na jednu stranu docela vadí. Zrovna včera jsme se bavili s manželem, že do budoucna Velikonoce budem lehce slavit(kvůli malé). Určitě chceme barvit a malovat vajíčka, udělat výzdobu, zavést nějakou tradici, …, ale tím to asi končí. Ono totiž hodně záleží i na tom, kde bydlíte. My bydlíme v centru většího města a o Velikonoce jsem byla většinou v práci, takže dělat se s jedním vajíčkem, aby mě manžel v 5 ráno vyšupal,nemělo moc smysl
.
Moc nic nedělam,jen vytvořim velikonoční„pohlednice“a rozešlu mailem. ![]()