Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj co mam dat 15-cti mes. holcicce na velikonoce (myslim velikonocni nadilku)cokolady asi ne to je brzo ne? ![]()
Ahojky, u nás malá dostala třeba na Mikuláše přesnídávky, kaše, příkrmy, dětské sušenky…tak na Velikonoce to bude vypadat asi podobně.
karolínka.sofinka píše:
Ahojky, u nás malá dostala třeba na Mikuláše přesnídávky, kaše, příkrmy, dětské sušenky…tak na Velikonoce to bude vypadat asi podobně.
U nás se tohle teda neřešilo a neřeší, dokud děti nezačnou chápat, o co jde… Letos to bude s Helenkou poprvé…
Tak u nas na velikonoce dostavaji nadilku jen kluci za koledu
Holcickam slysim prvne ze se neco dava
,ale tak malou bych take neresila.
Věrko -čistě ze zvědavosti - ty bys-pokud byste měli syna a dceru - na Velikonoce obdarovala skutečně jenom syna?
Věrka.. píše:
Tak u nas na velikonoce dostavaji nadilku jen kluci za koleduHolcickam slysim prvne ze se neco dava
,ale tak malou bych take neresila.
No u nas taky udrzujeme ten zvyk, ze vsem detem nosi velikonocni nadilku zajic- je to tusim nemecky zvyk jsem se docetla. Proste vecer poschovavame po detskem pokojiku dobroty-cokovajicka, zajicky atp. a rano se oznami, ze tu byl zajic a deti hledaji a jasaji
Mne se to taky vzdycky libilo a tesila se na to co by capart.. prijde mi to lepsi nez ta saskarna s pomlazkama a basnickama, to bych zrusila ![]()
Sorry za OT ![]()
no já bych to taky neřešila, ale když babičky chtějí dát, tak proč ne - malé to neuškodí a nám to pomůže ![]()
a u nás v rodině sice chlapečci šlahají, ale dostávají nadílku i holčičky, i já když jsem byla malá, tak dávali jak nám, tak bráchovi a s tím, co brácha donesl „z venku“ se s náma poctivě rozdělil
U nás v celé široké rodině se dává všem stejně,holkám i klukům.Já bráchu nemám a u nás byla výhoda,že v rodině z mojí strany prostě míchaní sourozenci nejsou.Mám jen sestry.Všechny tety mají buď jen holky nebo kluky.A všichni dodržovali,že děti něco dostaly.
V partnerově rodině míchaní sourozenci jsou,všichni to měly a mají zavedené tak,že se kluci rozdělili s holčičkami o to,co vykoledovali.I já budu vést Adámka k tomu,aby se s Emičkou rozdělil.A velikonoční balíček dostanou oba dva.Emička zatím příkrmy,kukuřičné křupky,sušenky.Ale později stejně.
Ahojda,
k nám taky chodí zajíček
(a taky mmch si musíme brát na sebe něco nového, aby nás neppkakal beránek
, ale to už patří někam jinam
)
Jinak k tématu, vloni jsme ještě nějak zajíčka neřešili, stejně jako Mikuláše… ale vloni na Mikuláše dostal Adam knížku a drobný oblečko, takže počítám, že na zajíčka by to mohlo být od babiček obdobné, jinak i u nás je na čokoládu brzy ![]()
Ale těším se na první chození na pomlázku ![]()
Opoved od Věrka..,me trochu zarazila bez urazky,ja sice mam holcicku,ale i kdybych mela chlapecka,tak jak bych obdarila dcerku tak i syna,ja bych nemela srdce dat malymu velikonocni nadilku napr,plno cokolad a dcerka by nedostala nic,to by mi bylo moc tezko na srci
,zkratka bych toto nemohla udelat,my jsme od rodicu dostavaly vse stejne nikdo vic nikdo min
zadne rozdily at je to holcicka nebo chlapecek
tak já se musím Věrky zastat, u nás se teda taky nenadělovalo, dostali jen kluci co si vyšlehali - teda vajíčka, žádné čokolády a tak, takže nám to ani líto nebylo, navíc vždycky dost vajíček zbylo i pro nás ![]()
jinak pro veras mě napadl třeba piškotový beránek/zajíček? buď nějakého malého upéct, nebo jsem viděla maličké i prodávat v obchodě, nebo třeba velikonoční perníčky - u nás na vánoce měly perníčky velký úspěch
My jsme byly samé holky, takže k nám v noci z neděle na pondělí chodil „beránek“ a nosil nám čokoládovou nadílku. Beránek chodí i k mým dětem, schovává jim v pokoji čokoládová vajíčka a nadšeně je hledají.
Já mám kluka i holčičku, když bylo klukovi tři a holce dva, šel koledovat a holka šla s ním s řehtačkou (samozřejmě s dospělým doprovodem). V podstatě obešli sousedy, protože sousedky už mi předem říkaly, ať tam děti (obě) pošlu. Jí by bylo hrozně líto, že nemůže taky. Tak jsem zavedla, že holky můžou koledovat taky, ale jen do té doby, než jdou do školy. Takže půjde letos naposledy. Pomlázku ale nosí jen kluk, holka má řehtačku.
My když jsme byly malé a přišly k nám kolednice, nejdřív jsme holky vyháněli a dávali jen klukům, ale dneska, když mám obojí, mi to - aspoň u těch mrňat - přijde děsně nespravedlivý. Příští rok už půjde kluk sám a se ségrou se bude dělit. Je fakt, že kdyby neměla bráchu, nikdy by koledovat nešla.
Jo a vloni jsme vymysleli novou tradici, že se na Velký pátek hledá poklad. Máme dřevěnou truhlu a děti budou mít bojovku. Ovšem mám problém, co by měl poklad obsahovat, protože nic než dobrůtky mě zase nenapadá.
Jiřina
Proste holky opravdu u nas a to v cele rodine a i v rodine od manzela a co vim z okoli se obdarovava jen kluk, za to, ze vysleha holku. Nikdy v zivote jsem o tom neslysela, ze by dostavala i holka,ale jak tu nekdo psal, vzdy zbylo i na nas.
Jsou asi ruzne zvyky, tak to samo toleruji, je to kazdeho vec,ale urcite bych si nelamala hlavu s 15mesicnim prckem, nevim no
myslim ze z toho rozum nema.
Věrka.. píše:
Proste holky opravdu u nas a to v cele rodine a i v rodine od manzela a co vim z okoli se obdarovava jen kluk, za to, ze vysleha holku. Nikdy v zivote jsem o tom neslysela, ze by dostavala i holka,ale jak tu nekdo psal, vzdy zbylo i na nas.
Jsou asi ruzne zvyky, tak to samo toleruji, je to kazdeho vec,ale urcite bych si nelamala hlavu s 15mesicnim prckem, nevim nomyslim ze z toho rozum nema.
Věrko, nic si z toho nedělej, taky slyším poprvé, že by měla něco dostávat holčička. A vůbec slyším poprvé termín „velikonoční nadílka“. U nás dostávali taky jen kluci - klasická vajíčka (takže nebylo co závidět
) a pak taky pentličku na mrskačku - závodili kdo jich bude mít víc. Můj muž je z jiného kraje (východočech, já JM) a taky to nezná ![]()