Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
prosím vás, nemáte některá léty ověřený recept na velikonočního beránka? Moc děkuji, pa
klasická šlehačková bábovka (velikonoční beránek): 2 sklenky hrubé mouky, 1 a 1/2skl. cukru, 1 šlehačka, 4vejce, 1 PRDOPEČ, smíchat dohromady - vysypanou formu nalít těsně pod okraj, péci ve vyhřáté troubě na cca 200st., po 30min. sundat horní víko, pak ještě cca 10min. péci– stav zjistíme špejlí, klasika..
Já tedy toho klasického nemusím, přijde mi brzo oschlý.Takže píšu recept na ořechového, je výborný.
140g másla, 200g pískového cukru, 4 žloutky,100g mletých lískových ořechů, 250g pol.mouky,1/2 prášku do pečiva, 1/8 l mléka, možno přidat hrozinky(nedávám), 4 bílky, tuk a mouka na formu
Změklý tuk utřeme s cukrem ,přidáme žloutky a našleháme.Přidáme ořechy, mouku, prášek do pečiva, mléko, případně hrozinky a promícháme. Z bílků ušlehat tuhý sníh a jemně vmícháme. Pečeme.
Vydrží dlouho vláčný.
Jo ještě, po upečení beránka poliju čokoládou.
Klasický třený, podotýkám, že takové ty suché piškotové fakt nemusím, tenhle byl loni moc dobrý, dělá ho tchýně.
200g Hery
180g pr. cukru
4vajíčka
220phr mouky
1/2 pr.do peč.
2 lžíce solamylu
rozinky
kandované ovoce
Formu vymazat Herou, vysypat hrubou moukou.
Utřít změklou Heru s cukrem, postupně vmíchat žloutky a vyšlehat pěnu.
Pak vmíchat tuhý sníh z bílků, přidat mouku se solamylem a práškem do pečiva. Promíchat, přidat rozinky a kandované ovoce (nepamatuji si gramáž, ale tak aby tam něco bylo).
Péct na 160stupňů (v mě troubě na 175) 45 minut (i v mé troubě), vyndat, odklopit, nechat trochu zchladnout, vyklopit, nechat vychladnout a dozdobit.
Pokud by se ti zdálo, když ho odklopíš, že ještě není, tak ho tam dej odklopeného, nic se mu nestane.
Tak dobrou chuť ![]()