Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Neznáte někdo recept na domácí výrobu bramborových gnocci? Máme je moc rádi, ale pořád je kupovat se moc nevyplatí a taky do nich výrobce dává určitě konzervační látky, tak bych chtěla zkusit domácí.
Tak moc prosím, jestli máte někdo recept, třeba i nevyzkoušený, napište ho.
Milli
Díky Sonule, vypadá to moc dobře, tak je asi hned zítra vyzkouším.
Nemas za co. Taky miluju gnocchi.
Zatim spis shanim ruzne recepty na omacky. Domaci gnocchi jsem zatim nedelala, snad budou chutnat. ![]()
Já vám můžu hodit náš oblíbený recept na omáčku na Gnocci
Okoukali jsme jí v jedné it. restauraci. Udělá se „něco jako sýrová omáčka“ - do mlíka/smetany naháže sýry (kromě eidamu, ten dělá hrudky) - zbytky z ledničky - niva, parmezan… a pak se tam přidá jen rozpustit špenát, ale takový ten nasekaný, jak jsou kousky. A nakonec utřený česnek. Toho špenátu docela dost, je to fakt vynikající ![]()
Aprilmouse - no vidis, to je napad. Tak jednoduchy a urcite vyborny. ![]()
Je to fakt vynikající, ale musí se k tomu koupit tenhle spenát. Líbí se mi, jak to jsou celý hrudky a nemusí se spotřebovat naráz, jen si odeberu kousků, kolik potřebuju
Možná z čerstvýho by to bylo ještě lepší
Aprilmouse - to je super receptík!
Já dělám většinou tu klasickou smetanovou omáčku - podusím žampiony, zaleju 12-ti% smetanou, rozpustím tavený sýr, občas přidám strouhanou Nivu. Špenát mám moc ráda, tak to bude výborná obměna.
Jinak dělám ještě tomatovou - rozvařím v trošince vody pokrájená rajčata, přidám doma dělané pesto a pokrájené chilli papričky. Pokud je to i pro manžu, tak ještě stranou opeču okořeněné mleté maso, aby to měl trochu sytější.
Pridavam vyborny recept na omacku:
10dkg anglickej slaniny osmazit a nechat stranou.
Na panvici rozohriat kysanu smotanu(najlepsie rama cremefine), do toho pridat nastruhanu nivu(cca 125g), polovicu z osmazenej smotany, na kolieska nakrajanu jarnu cibulku asi 4ks a spenat, cca 200g(pozivam mrazene spenatove listy). Vsetko dobre premiesat a naliat na gnocchi.
Ostatnou slaninkou ozdobit uz pri podavani.
Prosim ak mate, pridajte nejaky recept, pocula som aj o gnocchi s lososom…
dik.kkatus kaktus
Ahojky.
Taky přidám pár receptíků k nokům.
Špenátovou omáčku dělám taky. Hodně špenátu(nahrubo nasekaný se smetanou), česnek, smetanu a 4 taveňáky. Trošku soli a pepře.
Druhá: orestuju šunku, zakapu sojovkou(dost), wolchesterem a přidám kukuřici. Zaleju smetanou a přidám nastrouhaný sýr. Nakonci přidám ještě pórek, promíchám a vypnu, aby zůstal křupavý.
Třetí: svařím smetanu, přisypu parmazán a ke konci přidám hodně bazalky.
Čtvrtá: kuřecí maso orestuju, přidám dižonskou hořčici(celkem dost) a taky orestuju. Přidám trochu sojovky, wolchesteru a pepře. Zaliju smetanou a necham povařit. Ke konci přidám bazalku.
Samozžejmě jdou všechny omáčky i na těstoviny.
Budu ráda také ještě za nějaké recepty. Gnocci jsou mňam.
Kaktus, tvůj recept určitě zkusím.
![]()
recept jak udelat bramborove gnocchi je uplne jednoduchy
tady je jeden italsky
BRAMBOROVE NOKY
2kg brambor
400g mouky
uvarene brambory propasirujeme na pure,do jeste vlazneho pure zamichame mouku,dbame na to aby bylo bramborove pure jeste teple,budou tim noky jemnejsi..
Z testa udelame male noky kazdy zvlast vytvarujeme rukama.
Uvarime v osolene vode a podavame s omackami nejlepe masovymy ragu.
Nekde jsou recepty s pridanim tzv.semoly neco mezi hrubou moukou a krupici.
Omacky se hodi rajcatove nebo i pesto nebo ty se syrem gorgozola-podobna nive,pokud chces nejaky italsky recept na omacku prelozim..
dobrou chut!
mimochodem ja je miluju s makem po cesku!mnam!