Velikonoční mrskačka

Alisa25
25.4.11 14:57

velikonoční mrskačka

tak máme po Velikonocích. Na dnešek jsem se hrozně těšila,protože mám ráda,když chodí koledníci rozdávají se vajíčka,posedí se a tak. Jenže letos nikdo nepřišel. Hrozně mě to mrzelo, protože naproti u sousedů se dveře netrhly byla tam půlka vesnice. Náš dům obcházeli i ti co k nám léta chodili. Tak nevím jestli jsem prašivá nebo co a to jsme měli perníčky, čokoládky cukroví atd

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TAPTINKA
25.4.11 15:02

Je to asi všude stejný, taky jsem čekala víc a je to hodně slabý.. tak nejsi sama :wink:

• Citovat
  • Upravit
23847
25.4.11 15:03

Já velikonoce neslavím, v Kladně chodili akorát somrovat cigoši, tak to jsme vypínali zvonek :mrgreen: a i když už jsem se x krát přestěhovala, nějak mi to hodování furt přijde trapný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
25.4.11 15:03

Alis25, z toho si nic nedělej.
Já letos svoje kluky vozila a kde jsme byli, všichni říkali, že přišlo málo lidí a koho jsme potkali- všichni si stěžovali, že nestíhají oběhnout to co loni. Nejspíš je někjaký divný rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
25.4.11 15:11

Velikonoce neslavím, koledníkům neotevírám (u nás jsou to stejně jen cigáni, kteří se nahrnou do bytu a vy nestíháte koukat, co všechno si odnáší). Je to křesťanský svátek a s pohanským pojetím nesouhlasím. Já vlastně nesouhlasím ani s tím křesťanským.Nechápu, jak se může slavit ukřižování a z mrtvých vstání každý rok v jiný den. Nikdo z věřících mi to nebyl s to rozumně vysvětlit. Tak snad ho ukřižovali v pátek toho a toho a né, jak se to zrovna hodí, ne? No, nebudu se pouštět do polemizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.4.11 15:16

Já bych Velikonoce zrušila. Už to neni co to bývalo, si pamatuju kolik dětí a part chodilo a teď? Letos k nám přišlo o 4 rosmký děti navíc. Jina jsem všehovšudy rozdala 11 oplatek, krom pár koledníků, kteří zvonili, jenže já jim nemohla otevřít, ale přesně jsem čekala, že v tu dobu někdo přijde. Vajíčka nebarvim, bych jich obarvila 30 a 20 by mi jich doma zůstalo a co já s tim potom a týden jíst jen vajíčka se mi fakt nechce, navíc si barvou zadělávat prsty a kuchyň, navíc s malym pomocníkem, kterej by mi dělal ještě větší bordel, o to fakt nestojim. Navíc ty dospělý čekaj, že jim člověk nalije, občas příjdou už nějaký nalámaný. Jo, letos neuschnu, taky blábol :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ynax1
25.4.11 15:19

otevírám a koledu dávám jen příbuzným a známým. JInak bych vše rozdala cikánům, ti tu obchází domy.

• Citovat
  • Upravit
10713
25.4.11 15:25

my to pojali jako příležitost navštívit známé, chvíli posedět, v klidu pokecat. Náš malej z toho asi nic extra mít nebude - snad jen z toho ježdění v croozeru.

Vajíčka jsem obarvila dneska ráno v cibuli. Bylo jich 16, tři jsme rozdali a tři si přivezli… :lol:

lemaz: já o tom teda moc nevím, ale zřejmě se neví kdy to přesně bylo a proto se to slaví pokaždé jindy. Velká část různých církevních zvyklostí vychází z tradice a Velikonoce bývají vždy první neděli po prvním jarním úplňku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
25.4.11 15:33

ve městě chodili žebrat cigáni a my je vůbec neznali,klasickým vejcem šlehli o zem.chtěli čokoládu nebo prachy :cert: dospělý nalitý jako hovada :poblion:
ted bydlím na vesnici, kam jsem se vdala, chodí sousedi a příbuzní-děti děkují za obarvená vajíčka, dospělý zásadně nechtějí alkohol-berou pouze barevnou pentli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.4.11 15:41

Lemaz, je to proto, že křesťani chtěli napasovat ty svoje zvyky na ty pohanské a pohani to holt počítali podle úplňku. Pak z toho vznikla takováhle zpotvořenina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
25.4.11 15:57
lemaz píše:
Velikonoce neslavím, koledníkům neotevírám (u nás jsou to stejně jen cigáni, kteří se nahrnou do bytu a vy nestíháte koukat, co všechno si odnáší). Je to křesťanský svátek a s pohanským pojetím nesouhlasím. Já vlastně nesouhlasím ani s tím křesťanským.Nechápu, jak se může slavit ukřižování a z mrtvých vstání každý rok v jiný den. Nikdo z věřících mi to nebyl s to rozumně vysvětlit. Tak snad ho ukřižovali v pátek toho a toho a né, jak se to zrovna hodí, ne? No, nebudu se pouštět do polemizování.

Myslim, ze je to kvuli tomu, ze Ježise ukrizovali prave na Velikonoce-svatky jara, ktere se slavili uz tehdy. A proto se to tedy slavi kazdy rok na Velikonoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.4.11 15:59
Alisa25 píše:
tak máme po Velikonocích. Na dnešek jsem se hrozně těšila,protože mám ráda,když chodí koledníci rozdávají se vajíčka,posedí se a tak. Jenže letos nikdo nepřišel. Hrozně mě to mrzelo, protože naproti u sousedů se dveře netrhly byla tam půlka vesnice. Náš dům obcházeli i ti co k nám léta chodili. Tak nevím jestli jsem prašivá nebo co a to jsme měli perníčky, čokoládky cukroví atd

To je mi líto, že vás obešli. Je to hodně zvláštní a je jasné, že tě to mrzí. Prď na to. Třeba se jednou i dozvíš, proč.........

Já každý rok pustila automaticky psy - myslím teda normálně na dvůr na volno, a nikdo se neodvážil vlézt do dvora :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: .....
Domlouváme se akorát s rodinou a uděláme si posezení spolu. I u nás se to hodně zvrtlo a staří chtějí akorát chlastat a mladí zase prachy. Už jim „nevoní“ ani čokoláda…Takže bych se na to mohla akorát víš co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
25.4.11 16:10
Gina108 píše:
Lemaz, je to proto, že křesťani chtěli napasovat ty svoje zvyky na ty pohanské a pohani to holt počítali podle úplňku. Pak z toho vznikla takováhle zpotvořenina :mrgreen:

No, právě. Nechci se do takovéhle polemiky pouštět, neb se do mě pustí věřící. Ale když jsem chtěla právě po věřících vysvětlit, jak to je tedy s incestem ve Starém zákoně (byl jen Adam a Eva, měli dva syny, jeden druhého zabil, takže kde se potom vzalo lidstvo? To musela Eva rodit jak vzteklá. A všichni jsme bratři a sestry :mrgreen: ). Na tuto otázku mi odpověděli, že Starý zákon mám úplně vypustit a řídit se jen Novým. Takže už tady je hovadina. Buď všechno nebo nic. Se řídí jen tím, co je jim hodí. A proto ve mně tato víra (a asi ani žádné jiné) nevzbuzují důvěru. A proto neslavím a slavit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nunun
25.4.11 16:33
Gina108 píše:
Lemaz, je to proto, že křesťani chtěli napasovat ty svoje zvyky na ty pohanské a pohani to holt počítali podle úplňku. Pak z toho vznikla takováhle zpotvořenina :mrgreen:

Tak já bych Židům neříkala pohani - je to naroubováno na židovský svátek pesah. Sledování lunárního kalendáře je starší než solární kalendář - např. i muslimové se řídili lunárním kalendářem - jejich postní měsíc ramadán se tudíž z perspektivy slunečního kalendářního roku jeví jako pohyblivý stejně jako třeba Velikonoce nebo židovský pesah.
Lepší je si info zjistit než neznale nadávat a nevědět na co :-D

• Citovat
  • Upravit
2539
25.4.11 16:57

Tak já velikonoce nemám ráda,protože mám na ně špatné vzpomínky z dětství :-( jen se vždycky sejdeme na kafičko s rodinou a tak.
U nás dneska zvonil soused,který k nám v životě nechodil a to tu s námi bydlí víc jak 15.let. Ten jejich kluk ani nepozdraví :roll: no,tohle mě fakt hlava nebere. Když vidím ty malé kluky s nabalenýma taškama a napité tatínky :think:
Jinak cikáni zvonily u jiných sousedů,maminka za sebou táhla 5.dětí. Ale ti neotevřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová