Kde byli rodiče?

Lenka76
24.4.11 15:38

Kde byli rodice?

Ahoj holky,jsem si precetla noviny, a je mi smutno.Bydlim v Uk a v Daily mail psali,ze se utopil dvoulety klucina v bazenku na zahrade. Docela by me zajimalo, kde byli rodice?jak je mozny,ze nechaji takhle male dite bez dozoru? a tohle tady pisou porad,ze se nejake dite utopilo,nebo ztratilo.dokonce minuly rok se stalo,ze se malej kluk schoval do susicky a ona se zapla a on tam umrel.Matka pry byla nekde u sousedu a spala po parbe a jeho hlidali starsi sourozenci…pry si hrali na schovku.asi prestanu cist radsi noviny. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
24.4.11 16:06

Ahoj Lenko, co na to rict? To uz se deje i v CR, ale UK je vetsi zeme s vice lidmi, takze si toho clovek vice vsimne.Bohuzel se casto jedna i o tyrani. Primo spoluzacka me dcery byla nekolik let mucena rodinou a znasilnovana otcem a provalilo se to az tim, ze porodila otcovo dite, coz se zjistilo az kdyz to rekla skolni psycholozce, protoze do te doby to kazdy bral tak, ze se snekym nekde vyspala a je to jeji vec.Jedna se o Muslimy , cimz nechci byt rasisticka, ale tam se podle me casto takoveto veci deji.
Uz jste zpatky ? Jak se tesite na Velikonoce?

• Citovat
  • Upravit
24.4.11 16:28
mmonica píše:
Ahoj Lenko, co na to rict? To uz se deje i v CR, ale UK je vetsi zeme s vice lidmi, takze si toho clovek vice vsimne.Bohuzel se casto jedna i o tyrani. Primo spoluzacka me dcery byla nekolik let mucena rodinou a znasilnovana otcem a provalilo se to az tim, ze porodila otcovo dite, coz se zjistilo az kdyz to rekla skolni psycholozce, protoze do te doby to kazdy bral tak, ze se snekym nekde vyspala a je to jeji vec.Jedna se o Muslimy , cimz nechci byt rasisticka, ale tam se podle me casto takoveto veci deji.

Ale nedějí. Tohle je všude, samozřejmě i u muslimů, ale ne na denním pořádku. prosím, netvrď takové věci, když nic nevíš. To samé Fritzl - nebyl to muslim, je spousta příkladů.. tak neházej všechny do jednoho pytle. :) naopak, správný muslim by tohle NIKDY neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
24.4.11 16:35

Nemusíme chodit ani do UK, stačí si vzpomenout na chlapečka, který se ztratil na zahradě a našli ho mrtvého v řece. Kolik mu bylo, 2-3 roky?
Stačí kouknout na zprávy, kdy matka nechá v největším vedru malé dítě v autě a odejde nakupovat.
Je to hnus a některé ženy by potřebovaly psychotesty na děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.4.11 17:41

určitě jsou to extrémy, ale můžu říct, že znám pár mamin, které nechají děti samotě a třeba vaří..
Myslím děti do dvou let a dítě je vedlejší místnosti, taky se tam může něco opravdu zlého stát.
Nechat dítě v autě si myslím je nerozum a nebo, jak nechala koupat dítě samotného a dala si volkmen na uši a dítě se utopilo..
Nechci se nikoho zastávat, ale třeba se může stát, že někdo ze zahrady odběhne na záchod a hned je neštěstí na světě -i když to má hned pod okny ten bazének..
Možná bych všechny neštěstí neházela do jednoho pytle :think: :nevim: .. někdy můžete u dítěte stát a otočíte se a něco se stane..
ALe některé matky jsou mazec, jak krmila jenom moukou s vodou, no to je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
24.4.11 18:00
eManzelkaAmama píše:
mmonica píše:
Ale nedějí. Tohle je všude, samozřejmě i u muslimů, ale ne na denním pořádku. prosím, netvrď takové věci, když nic nevíš. To samé Fritzl - nebyl to muslim, je spousta příkladů.. tak neházej všechny do jednoho pytle. :) naopak, správný muslim by tohle NIKDY neudělal.

omlouvam se, nechtela jsem se nikoho dotknout,

• Citovat
  • Upravit
8651
24.4.11 18:03

Já si teda dovedu představit x situací, kdy jsem nechala děti na chvíli samotné v jiné místnosti či na zahradě…

No, co tím chci říct. Ptát se „kde matka byla“ mi zavání kopáním do raněného ležícího na zemi. Ta matka už je vytrestaná dost, věřím tomu, že se to může stát každé z nás, náhoda je blbec a nikdo nemůže na své dítě dohlížet neustále. Tohle je prostě úplně jiný případ, než když někdo znásilňuje své dítě nebo ho krmí vodou s moukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
24.4.11 18:05

taky si myslím, že nikoho soudit člověk nemůže, nikdo kdo tam nebyl a neví co se doopravdy stalo…takové neštěstí se může vážně stát hned :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.4.11 18:06
kvaček píše:
určitě jsou to extrémy, ale můžu říct, že znám pár mamin, které nechají děti samotě a třeba vaří..
Myslím děti do dvou let a dítě je vedlejší místnosti, taky se tam může něco opravdu zlého stát.

To já dělám naprosto běžně. Vařím a děti si hrají u mě nebo v pokojíčku či v ložnici. Jak to chceš jinak ralizovat, uvázat je řetězem k lince (a pak na ně zas můžu vylít vařící vodu z hrnce, kdžt zrovna náhodou omdlím při slívání brambor :lol: )? V daných prostorách, kde se děti pohybují, nejsou žádné vyloženě nebezpečné předměty, ale samozřejmě, dítě se ti s trochou snahy zmrzačí nebo zabije prakticky kdekoliv. Ale jak tomu chceš zabránit? Stejně se jednoho dne ocitne mimo tvůj dohled…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
24.4.11 18:17

Já se přiznám - nevařím:-))) naštěstí mám zatím plně kojené dítě,ale děsím se toho, že jednou budu muset začít jak to teda skloubím, právě ji taky nechci nechávat bez dozoru a v kuchyni se mnou nevydrží.

Takový neštěstí se dějí všude a bez ohledu na rasu, vyznání neb kdo ví co ještě, kolikrát je to mžik a neštěstí je na světě. Horší je, pokud je to vysloveně zanedbáním péče, to by mě čerti brali. Nejlepší je asi takové články nečíst, ničemu člověk nepomůže a zbytečně je to pak líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.4.11 18:35

ivuska h… to to jsem spíš psala, že to by se musely kamenovat i maminky, co nechají hrát si dítě v obýváku , když třeba vaří..
Samozřejmě taky nechám, ale můžu říct, že nejsem typ, že bych tam nechala dítě třeba 15 minut bez dozoru, ale nakuku co tam malý dělá. Určitě bych nevařila a nechala malého 15 minut bez dozoru..
Teď mluvím o dítěti do 2 let samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.4.11 18:44

Třeba špatná kominikace..Tatínek myslel, že hlídá maminka..Maminka myslela , že hlídá tatínek..
Oba si v nevhodnou chvíli odskočili a je to..

Neštěstí se stávají..bohužel..Nikdo není prorokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.4.11 18:50
El-Brno píše:
Já se přiznám - nevařím:-))) naštěstí mám zatím plně kojené dítě,ale děsím se toho, že jednou budu muset začít jak to teda skloubím, právě ji taky nechci nechávat bez dozoru a v kuchyni se mnou nevydrží.Takový neštěstí se dějí všude a bez ohledu na rasu, vyznání neb kdo ví co ještě, kolikrát je to mžik a neštěstí je na světě. Horší je, pokud je to vysloveně zanedbáním péče, to by mě čerti brali. Nejlepší je asi takové články nečíst, ničemu člověk nepomůže a zbytečně je to pak líto…

No právě a což teprv, když máš víc dětí. Ondra by se mnou v kuchyni i vydržel, ale Klárka ne, když bych zavřela dveře, Klárka je otevře… Tak jedině fakt ten řetěz na nohu :lol: Nevím, nežiju v permanentním strachu, že se jim něco stane, věřím v jejich přirozený „rozum“ nebo jak to říct. Nehody samozřejmě máme, různé pády ze židle, z gauče, naražení do futer v plné rychlosti atd. Ale to beru jako přirozenou součást vývoje, musí se nějak naučit, že na židli je dobré sedět a ne po ní šplhat… Navíc teda paradoxně se většina úrazů stala, když jsem zrovna na děti viděla (nebo manžel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
24.4.11 20:09

Holky já se hrozně hrozně bojím takových věcí.Takový malér se stane hnedka. :twisted: Já teda nechám kluky vedle maximálně na minutu, veře otevřené a pořád koukám.Okna máme na retízky, ve vaně nenechávám a i na hřišti je mám pořád před očima.Rozhodně si neumím představit nechat malého ve vaně a jít spát nebo poslouchat volkmena jinam.nevím to mě zavání tím že ta máma má fakt bnízké iq. :nevim: Bazén bych mít na zahradě nechtěla - fakt bych se bála.Tam stačí aby někdo třeba na návštěvě otevřel když bych vyvářela a hlídal ho někdo nedůsledný a dítko se utopí.Protože oni je ty nebezpečné věci prostě magicky přitahujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.4.11 20:28

Tohle se může stát kterékoliv z nás, možná se některé cítí jako bezchybné, že se jim to stát nemůže, ale to je opravdu jen blud.

Bydlím v domku, přízemí je garáž a technické zázemí, kuchyň a obývák v patře. Na schodech máme bezpečnostní dvířka. Občas je někdo špatně zavře, nedovře, tuhle jsem šla, říkám si, že kluk je s mužem na zahradě, dvířka otevřená, zavřu je, jdu do kuchyně něco dělat, najednou vchází muž ze zahrady, ale dítě nikde. A zezdola šramot a kdo to leze po schodech nahoru…
Domovní dveře zamčené nejsou, umí je sám otevřít, taky si mohl otevřít a jít ven, přejet ho auto, spadnout do potoka… Já myslela, že je s mužem, muž myslel, že když šlo dítě ze zahrady domů, tak že jsem v kuchyni.

Všichni rodiče můžou být neustále na stráži, ale stačí chvilinka a život je naruby :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová