Pomluvy, kvůli penězům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.4.11 21:56

Pomluvy, kvůli penězům

Chtěla jsem dát anonymní, ale to je jedno..

Mám kamarádku, která si ke mě přišla půjčit peníze. Chce 50 tisíc. Já jakožto zkušená s půjčováním peněz přátelům jsem ji řekla, že je mi líto, ale dluhy dělají nepřátele. Prý OK, dopila kafe a šla..
No a teď o mě kolují drby - z jejich úst - že jsem skrblík, nový auto, značkové hadry a bůhvíco a nemůžu jí půjčit 50 tisíc, že si radši koupím Vuittonku :evil:
NIKDY, přísahám, že NIKDY jsem nedělala, že jsem něco víc. Možná máme víc peněz, ale to neznámená, že je pro mě 50 tisíc nic co můžu jen tak postrádat. S manželem jsme dřeli jak koně - v práci od nevidím do nevidím, aby to neslo úspěchy. Přijde mi, že tohle lidé nevidí.

Drby neřeším, kdo mě zná a není hloupý jim nevěří. Kdo ano, je mi líto. Jen mě mrzí, že mi tohle udělala kamarádka. Mám známé, kamarádky, ale moc jich není a tahle mi byla nejbližší. Nikdy mi edávala najevo, že ji moje peníze vadí.
Ještě jsme spolu byly na dovolené. Svěřovala jsem se jí s tolika věcma a ví, co za nervy a všechno mě stálo ty peníze vydělat..

Co dál? Zavrhnout kamarádku? Popovídat si? Ignorovat? ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
22.4.11 22:00
eManzelkaAmama píše:
Chtěla jsem dát anonymní, ale to je jedno..

Mám kamarádku, která si ke mě přišla půjčit peníze. Chce 50 tisíc. Já jakožto zkušená s půjčováním peněz přátelům jsem ji řekla, že je mi líto, ale dluhy dělají nepřátele. Prý OK, dopila kafe a šla..
No a teď o mě kolují drby - z jejich úst - že jsem skrblík, nový auto, značkové hadry a bůhvíco a nemůžu jí půjčit 50 tisíc, že si radši koupím Vuittonku :evil:
NIKDY, přísahám, že NIKDY jsem nedělala, že jsem něco víc. Možná máme víc peněz, ale to neznámená, že je pro mě 50 tisíc nic co můžu jen tak postrádat. S manželem jsme dřeli jak koně - v práci od nevidím do nevidím, aby to neslo úspěchy. Přijde mi, že tohle lidé nevidí.

Drby neřeším, kdo mě zná a není hloupý jim nevěří. Kdo ano, je mi líto. Jen mě mrzí, že mi tohle udělala kamarádka. Mám známé, kamarádky, ale moc jich není a tahle mi byla nejbližší. Nikdy mi edávala najevo, že ji moje peníze vadí.
Ještě jsme spolu byly na dovolené. Svěřovala jsem se jí s tolika věcma a ví, co za nervy a všechno mě stálo ty peníze vydělat..

Co dál? Zavrhnout kamarádku? Popovídat si? Ignorovat? ..

Je mi líto že máš takovouhle zkušenost, možná reagovala ve vzteku že máš třeba něco víc než ona… to je na Tobě jak se k tomu postavíš, nechala bych tomu čas, ale rozhodně bych ji asi řekla něco od plic ohledně pomluv… pak ukáže čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.4.11 22:05

Já peníze taky nikomu nepůjčuju. Kde máš záruku, že to od ní dostaneš zpátky? Jo dvě, tři stovky bych třeba půjčila, ale 50 000? Nejsem Bárta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jestli potřebuje peníze, tak at´si je vyděla, nebo at´si našetří. Nebo co tak nutně potřebuje? Řekla ti to vůbec, co je to tak urgentního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.4.11 22:08

pujcujem v rodine castky do 5000 ale v rodine.
A takovou castku bych nepujcila ani nejlepsi kamaradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
22.4.11 22:09

ahojky,urcite bych si s ni promluvila o tom z oci do oci a chtela vedet,z ceho tak soudi a jaky ma duvod si myslet to,co vyklada.. verim,ze tebe to urcite mrzi a nedivim se ti..
taky jsem neco podobneho zazila,i kdyz ne s penezmi,ale vecickami me dcery.. kamaradka mi ochotne pokazde,co sem prijela privezla plno veci,o ktere jsem ji nezadala.. ze slusnosti jsem si je vzala a obratem koupila nejake veci jejimu synovi.. po dvou letech ke mne prijela a chtela vsechny veci zpatky 8-o koukala jsem na ni jako blazen,protoze jsem uz samozrejme nevedela,co vsechno jsem dostala od ni a od jinych.. rekla jsem ji,ze do tydne ji veci preberu a ozvu se a dovezu ji je.. jo to jsem se zmylila,ze to bude tak jednoduche.. zacala chodit a pomlouvat me, ze kdyz mi nosila veci,tak jsem ji za to nedala ani korunu a ted kdyz je chce zpatky,tak jsem ji vyhodila s tim,ze co je dano je dano :cert:
volala jsem ji,nebrala telefon,na smsky neodpovidala a doma se zapirala..takze jsem vzala ty veci a nechala ji je pred dverma a tim jsem s ni skoncila.. po nejake dobe prijela i s omluvou a argumentem,ze se omlouva,ale ze veci chtela,protoze nemela penize a chtela je prodat :zed:
to uz me vubec nezajimalo,takze nase kamaradstvi skoncilo..mrzelo me to dost dlouho,ale na duhou stranu jsem si rekla,ze aspon se ukazala jeji prava tvar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva valoi píše:
Já peníze taky nikomu nepůjčuju. Kde máš záruku, že to od ní dostaneš zpátky? Jo dvě, tři stovky bych třeba půjčila, ale 50 000? Nejsem Bárta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jestli potřebuje peníze, tak at´si je vyděla, nebo at´si našetří. Nebo co tak nutně potřebuje? Řekla ti to vůbec, co je to tak urgentního?

Má dluh. Víc jsem nechtěla slyšet. Platit dluh dluhem? :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809

Třeba si chce taky koupit Vuittonku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
22.4.11 22:11
eva valoi píše:
:lol: :lol: aby nemusela zavidet :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.4.11 22:11

Takto.. nemyslím si, že by bylo něco špatného na tom, že si kamarádky mezi sebou pujčí..
Určitě si myslím, nějakou 500 bych pujčila, s tím problém nemám, ale to co si chtěla od tebe pujčit kamarádka mi přijde trochu trapné :think: :nevim: to bch se styděla někomu říct, že chci tolik pujčit..
Osobně nejvíc jsem pučila kamarádce do té 1000 a já jsem měla nejvíc pujčené asi taky tak 500 víc ne…
Ale jednalo se o vyjímečnou situaci, kdy se prostě poštěstí, že peníze nevyjdou..
Bohužel si myslím, že to neni pravá kamarádka, že s tebou je právě kvůli těm penězům,že čekala, že ji pujčíš.. A ty nic.. takže je naštvaná a pomlouvá tě, to podle mě neni přátelství :think:

Příspěvek upraven 22.04.11 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
22.4.11 22:12

Pokud tě kamarádka potřebuje jen kvůli penězům,tak to není kamarádka,a pokud si dovolí tě dál pomlouvat,jen proto,že jí nepůjčíš,tak by pro mě skončila.Padesát tisíc neroste na stromě,když je tak chytrá,mohla si půjčit jinde - když nemá jistotu že to nemůže splácet,šla za tebou,a pomlouvá tě.Peníze kazí vztahy,jen to,že jeden má dost,a druhý málo,neznamená,že ho bude ždímat,s tím,že si půjčí po známosti a na dobré slovo…kamarádi vědčinou počítají s tím,že to okecají,a splatí až budou padat trakaře.Netrap se,aspoň víš,kdo je kamarád,a kdo né.Podle mě,máš jasno.

• Citovat
  • Upravit
14809
22.4.11 22:15
eManzelkaAmama píše:
eva valoi píše:
Má dluh. Víc jsem nechtěla slyšet. Platit dluh dluhem? :/

Jo to je dneska běžná praxe.
A jestli tě pomlouvá, protože jsi jí nepůjčila, tak aspoň vidíš, že jsi udělala dobře. Umíš si představit, jak by tě roznesla, kdybys pak chtěla ty peníze vrátit????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva valoi píše:
:D

Jinak děkuju holky. U mě končí, jen mám strach, že vytáhne věci, se kterými jsem se jí svěřila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511

Jo,je rozdíl půjčit 500kč nebo 1000kč,ale 50tis?To je směšné,že se nestydí.

• Citovat
  • Upravit
marra
22.4.11 22:17

vis to je strasne tezke,ja mam treba velmi,ale velmi zazobanou segru,ale v zivote bych ji neprosila o pujceni penez,prisaham ,ze mi nikdy nepujcila vic jak stovku,a ona si toho taky ceni,nekdy mi treba da nejake vecicky na kluky,ale pozor,samozrejme ji vzdy ve svych moznostech zaplatim,a timto svim ze mi nemuze nic vycitat,holt prachy hejbou svetem,s kamaradkou si promluv,vysvetli ji,ze sice mas,ale vis ze by to narusilo pratelstvi,a ze ji mas natolik rada,ze to neobjetujes,a ze ji pomuzes treba s hlidanim jejiho ditete,pokud nejake ma,aby si mohla penizkyvydelat…

• Citovat
  • Upravit
1047
22.4.11 22:18
dada1511 píše:
Jo,je rozdíl půjčit 500kč nebo 1000kč,ale 50tis?To je směšné,že se nestydí.

stydela bych se si pucit i u vlastni rodiny natoz u ciziho cloveka!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová