Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, díky své hlouposti potřebuji akutní radu.
Před týdnem jsem narvala na prst prstýnek, který jsem nějakou dobu neměla.
A ejhle - kdo by to čekal? - nejde mi dolů
![]()
Pomóóóć, co s tím? Jen tak namydlit nestačí, pohnu s ním tak centimetr, ale přes kloub ho nedám. Mám ty prsty nějaké nateklé nebo co. Ale to není tím prstýnkem,
Jak „splasknout“ prst?
Jsem na sebe neskutečně naštvaná
![]()
Já bych ten prst chladila, bud pod proudem tekouci ledove vody, nebo oblož ledem. On bude scvrklejší. Paka namaž olejem a hold tahej ![]()
Doufám že to klapne ![]()
Ano, chladit a pak něčím mazat. Možná chvilku počkej, teď ten prst bude oteklý i z toho, jak jsi s tím zápasila…
A co si prst hodně namazat krémem, třeba to půjde dolů, ale jinak chladit nebo dát ruku nahoru a nechat trošku „odkrvit“
![]()
Tý jo, no pokud ho taháš a rveš tak prst nateče … nech ho bejt, zkus to ledování co radí předemnou … pak něco mastnýho. A prstýnek teta sundavala staré tetě provázkem - nití, že to nějak podvlíkly a stahovali z prstu. Jinak pak už je jedinná možnost a to přeštípnout prstýnek, vlastně ne .. ještě můžeš uštípnout prst kdybys chtěla prstýnek zachovat
(blbá sranda co? já vím ![]()
Jjoo, tak tohle jsem po porodu udělala doma se snubákem, narvala ho na prst a nešel přes kloub! Ruky js měla ještě nateklé
A pomohl mi olej na vaření, mýdlo ani jar nepomůže, to je slabý „lubrikant“
Takže bych to schladila, pak namazala a taaaahala, trošku musíš vydržet tu bolest kloubu ![]()
Jo to znám
pak mě z toho popadla až panika,že to nejde dolů a že snad budu muset na chirurgii
.Nejdřív ho opravdu leduj,jinak to dolu nedáš a pak jsem si na něj nalila olej a šlo to dobře.neboj dáš to dolu ![]()
Jinak se sundavánímmám taky trochu problém, bo mám větší klouby než prst pod ním, takže prstýnek mám trochu menší a přes kloub jde hůř. Ale sundavání je občas taky boj když mi prst nateče. Teď jsem to študovala, tak prstýnek jako by vyklám ze strany na stranu přes kloub z prstu dolů (ježiš to je popis), jako jednu „půlku“ šoupnu, druhou … nebo prstýnkem točím dokola jako bych ho chtěla vyšroubovat z prstu. Je ten popis k pochopení??
Teď momentálně mám asi po ránu nateklé ruce, bo nesundám ani jeden ze dvou prstýnků. Oba mám na prostředníčcích.
prstýnek je zlatý, zásnubák
Kdyby to byl nějaký šmuk, tak bych to neřešila a přeštípla…
No, bolest kloubu vydržím (když už jsem vydržela porod
…), hlavně abych „zachovala“ prst i prstýnek ![]()
Díky za rady
No, zkusím chladit, vařit budu dnes se zdviženou rukou
a ten olej. dám vědět, jak to dopadlo
Příspěvek upraven 21.04.11 v 09:09
Petrusche píše:
prstýnek je zlatý, zásnubákKdyby to byl nějaký šmuk, tak bych to neřešila a přeštípla…
No, bolest kloubu vydržím (když už jsem vydržela porod…), hlavně abych „zachovala“ prst i prstýnek
Tak to je myslím v pohodě, to sundáš. Horší by byla chirurgická ocel, to bys mohla skončit až u hasičů
My máme takové snubní prstýnky a leží v krabičkách od té doby, co jsem to viděla v telce, co se může stát ![]()
madi píše:Petrusche píše:Tak to je myslím v pohodě, to sundáš. Horší by byla chirurgická ocel, to bys mohla skončit až u hasičů
prstýnek je zlatý, zásnubákKdyby to byl nějaký šmuk, tak bych to neřešila a přeštípla…
No, bolest kloubu vydržím (když už jsem vydržela porod…), hlavně abych „zachovala“ prst i prstýnek
![]()
My máme takové snubní prstýnky a leží v krabičkách od té doby, co jsem to viděla v telce, co se může stát
jako že nejdou z chir. ocele sundat?? Nebo přeštípnout že nejdou??
Co jsem viděla v té reportáži, tak ta paní musela k hasičům a tam jí to museli přeřezat nějakou elektrickou pilkou. Ale jak to měla už oteklé, tak to šlo špatně rozříznout tak, aby jí neublížili.
Dice píše:
Tak co šlo to dolů???
No ještě je to dost oteklé, to hned tak nepůjde…počítám, že s tím budu zápasit celý den (to mám ale zajímavý program
)