Co je to zmocněnec - nebo kdo?

Anonymní
20.4.11 18:38

Co je to zmocněnec-nebo kdo?

Ahoj,mám přítele který má přestupek,bude to řešit přestupková komise na městském úřadě,může si zvolit zmocněnce-kdo to může být?Jak takový výslech před komisí vypadá?Kdo je přítomen??Prosím vás neví o tom někdo něco?Děkuji za radu. :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
20.4.11 18:40

zmocněnec - osoba, které je udělena plná moc (to znamená, že by tam místo tvého přítele šel někdo jiný, s kým by on sepsal plnou moc pro jednání tohoto případu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
20.4.11 18:49

Jak píše Monny, je to zástupce na základě udělené plné moci, ale k ústnímu jednání se musí dostavit osobně. Bude tam komise a vyslechne ho, o tom vytvoří protokol,případně vyslechne další svědky, toť vše, na konci buď vyhlásí rozhodnutí, nebo rozhodne až následně a rozhodnutí příteli doručí poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 18:54

Týbrdo tak to je hustý to aby jsme pak chodili kanálama a je to už půl roku co se mu stala ta blbá věc a už je to vyřešený i na plicii byl na výslechu a ted mu příde oznámení o zahájení řízení,dnes to přišlo nevíte prosim vás kdy mu přída tak předvolání aby byl doma že jo,za kolik tak dní,je to síla i já sem kuli tomu na nervy.děkuji :-(

• Citovat
  • Upravit
36544
20.4.11 18:59
Anonymní píše:
Týbrdo tak to je hustý to aby jsme pak chodili kanálama a je to už půl roku co se mu stala ta blbá věc a už je to vyřešený i na plicii byl na výslechu a ted mu příde oznámení o zahájení řízení,dnes to přišlo nevíte prosim vás kdy mu přída tak předvolání aby byl doma že jo,za kolik tak dní,je to síla i já sem kuli tomu na nervy.děkuji :-(

ty říkáš, že už to je vyřešené na policii půl roku??? Tak proč mu přišlo předvolání? To mi jaksi nehraje… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
20.4.11 19:04

Mne to prijde jako normalni postup… Policie to nekvalifikovala jako trestny cin, pouze jako prestupek a predala to k reseni prestupkove komisi prislusneho mestskeho uradu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
20.4.11 19:05

Klid, policie to postoupila, protože se nejedná o trestný čin, za přestupky se většinou ukládají nevysoké pokuty, jestli chceš, pošli mi SZ s tím, co provedl, já ti písnu, co mu hrozí :wink:

Přestupek spáchá kde kdo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
20.4.11 19:06

Předvolání k ústnímu jednání většinou chodí s oznámením o zahájení přestupkového řízení, je to samostatný papír. Lhůta pro vyřízení přestupku je 60 dnů, zahájeno je dnem, kdy mu bylo zahájení doručeno, takže dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 19:06

Ano protože to byl přestupek tak to dali na mú,hlava mi to nebere jelikož svou chybu napravil a věc vyřešil,tak proč se to ještě musí dál projednávat? :twisted:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.4.11 19:08

Může dostat jenom napomenutí. Napravení následku je polehčující okolnost.

Pokud se přestupek stal, musí se o něm rozhodnout, to není žádná zlovůle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 19:26
mag píše:
Předvolání k ústnímu jednání většinou chodí s oznámením o zahájení přestupkového řízení, je to samostatný papír. Lhůta pro vyřízení přestupku je 60 dnů, zahájeno je dnem, kdy mu bylo zahájení doručeno, takže dneska.

Chápu to dobře že přímo předvolání mu příde za 60dní nebo do 60dní ,a přímo mu příde předvolání oficielní do 60dnů nebo za 60dní.děkuji jsem z toho tatar, :-( A nervy máme oba na pochodu.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.4.11 19:40

Z přestupku nervy neměj :wink:
Do 60 dnů by mělo být vydáno rozhodnutí, pokud mu předvolání nepřišlo spolu s oznámením o zahájení přestupkového řízení, mělo by přijít do pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 20:34

Ach jo sme malé město,na nás si tu bodou ukazovat všichni prstem,nevíte kolik tam u toho výslechu bude lidí?Právě mu přišlo jen oznámení o zahájení řízení né předvolání tak já teda doufám že mu příde ještě do pátku a bodou pokažený velikonoce,sem mu musela dát prášek na nervy jelikož nemoh popadnout dech,je vystresovaný pořádně co mám s ním dělat?Ted to přenáší na mně,je to teda síla,Tam musím jít s ním,jinak ho to snad položí a mě teda taky .Všem moc děkujeme oba. :-( :zed:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.4.11 20:37

Předseda komise, možná další členové komise, max. 3. To není žádné veřejné lynčování.

Prosím tě, o jaký šlo přestupke, že jste z toho tak vynervovaný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 20:50

Můj přítel prodával pc,ale slíbil 2zájemcům,peníze dostal od obou a pc poslal jednomu,jenže je bordelář,na účet se nedíval,až z výpisu se mu něco nezdálo,ale to už přišlo předvolání na policii,tak že po výslechu ,poslal pánovi peníze zpět,a ted přišlo to oznámení o zahájení řízení, šlo o 2tisíce,když peníze vrátil tak sme si oba mysleli že tím je to uzavřené a ted toto,sem normálně vyřízená,všichni mě tu znají a jeho taky tak se to všichni doví,to bude ,,ježiš!!!Děkuji :cry: :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová