Alimenty končí - co dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3278
20.4.11 11:18

Alimenty končí - co dál?

Ahoj holky, potřebuji poradit. Dcera bude mít v červenci 18 let. Do června ještě studuje, pak konec. V září buď nastoupí do zaměstnání, nebo se zaeviduje na ÚP. Výživné je stahováno exekučně. Zajímalo by mě, jak postupovat , až dovrší těch 18 let? Komu hlásit a kde hlásit konec výživného? Bydliště jejího otce neznáme, peníze chodí na účet, adresu zaměstnavatele taky nevím ( jen název firmy, kde pracuje). Vše zařizoval soud. Dokdy ji budou chodit ty alimenty a jak se druhá strana dozví, že už nemají platit? Prosím poraďte :think: On se o ni nikdy nezajímal( 18 let!). Nevím jak to udělat, moc děkuji za co nejpřesnější radu. :kytka: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
20.4.11 11:23

ja myslim ze si to druha strana pohlida :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
20.4.11 11:23

Ahoj já na tvém místě bych došla na soud v místě tvého bydliště tam určitě sídlí exekuční ůřad a oni by to určitě zařídili nebo ti alespon poradí co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
20.4.11 11:24

Mikita: Pohlídá, ale když je to exekuce tak si ji on sám zrušit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
20.4.11 11:31

No to nevím, jestli si to sám pohlídá :lol: Asi ne, to by musel vědět jestli „jeho“ dcera jde např. dál studovat? On si to nezjistí nijak, nikdy za ni doma nebyl se poptat co a jak se má a učí :think: Prostě nezájem- všechno bylo vždy řešeno soudně- na můj podnět. Tak zkusím ten exekuční úřad v místě bydliště- jestli ho najdu :think: Nebo stačí na soudě - na informaci se poptat …každopádně děkuji - aspoň to :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.4.11 11:38

Na tohle pozor, můj táta si to nepohlídal, a exekuce mu šla pořád, já to pak musela napravovat (dal mě k soudu) a tátovi zaplatit ty peníze co poslal mámě navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.4.11 11:41

Já myslela, že se na dítě platí výživné až do 26ti let, pokud studuje.. je tam vyživovací povinnost..
Nepřemýšlela dcera, že by šla na VŠ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
20.4.11 11:41

Určitě mám stím trochu zkušenosti. Nechala jsem prvnímu manželovi taky exekuci na plat skrz výživné a byla jsem skrz to právě na soudě na exekučnim, jenže u nás to dopadlo nakonec tak že se z toho vzpamatoval a začal spolupracovat platí to co má tak jsem to na tom samém místě byla i zrušit. Takže tam určitě zajdi oni ti alespon řeknou jak máš postupovat, jinak kdyby si to on zjistit chtěl tak to zjistí, kdyby si došel na péči o dítě tak oni mu informace o dceři zjistěj pokavad celí život platil výživný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
20.4.11 11:42
Laskecka píše:
Na tohle pozor, můj táta si to nepohlídal, a exekuce mu šla pořád, já to pak musela napravovat (dal mě k soudu) a tátovi zaplatit ty peníze co poslal mámě navíc.

Ahá, no vidíš, to mě nenapadlo 8-o To bych nedala tolik peněz vrácet pozpátku :lol: Akorát nevím, kdy to nahlásit? Až po dosažení těch 18 let či ještě před? Poslední platba se počítá ještě za ten měsíc, kdy dovrší 18 let, né? :think: Nebo do té doby, než nastoupí do zaměstnání, či se zaeviduje na ÚP? Ach jo, mám v tom ted guláš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
20.4.11 11:44
Monny89 píše:
Já myslela, že se na dítě platí výživné až do 26ti let, pokud studuje.. je tam vyživovací povinnost..

Ahoj, ona ukončí střední školu v červnu a už chce jít do práce, s tím, že bude dál studovat dálkovou formou při zaměstnání. Pokud se ji nepodaří nastoupit od září do práce, tak musí zatím holt na ÚP- ale denní studium to nebude, takže já právě nevím, jak to chodí s výživným :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.4.11 11:45

Nastoupi na Up.ALe zakon uvadi ze alimenty se plati do doby nez je osoba samostatn evydelecne cina.Takze treba dokud nezacne pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
20.4.11 11:46

Ano na dítě se platí do 26let, ale pouze v tom případě že studuje pokad ne výživné se zamítá dovršením 18let. Stim vracenim se mi to nějak nezdá já jsem byla informována tak že přeplacené výživné se nevrací, protože to posílá rodič svému dítěti, ale je možné že když jsou ty peníze odebrány exekučně že se k tomu staví jinak než kdyby je přeplatil dobrovolně, ale to by taky určitě řekli na soudě nebo péči o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.4.11 11:46
Vanesanka píše:
Monny89 píše:

Ahoj, ona ukončí střední školu v červnu a už chce jít do práce, s tím, že bude dál studovat dálkovou formou při zaměstnání. Pokud se ji nepodaří nastoupit od září do práce, tak musí zatím holt na ÚP- ale denní studium to nebude, takže já právě nevím, jak to chodí s výživným :think:

Aha, já vím, že kámoš takhle platí alimenty na 22letýho syna, který ještě studuje..
Ale nevím jak je to s tím - denní x dálkové studium :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.4.11 11:47
manca 1 píše:
Ano na dítě se platí do 26let, ale pouze v tom případě že studuje pokad ne výživné se zamítá dovršením 18let. Stim vracenim se mi to nějak nezdá já jsem byla informována tak že přeplacené výživné se nevrací, protože to posílá rodič svému dítěti, ale je možné že když jsou ty peníze odebrány exekučně že se k tomu staví jinak než kdyby je přeplatil dobrovolně, ale to by taky určitě řekli na soudě nebo péči o dítě.

Kde jste vzali do 26 let??Pohledejte stare diskuze.Tam to je presneji receno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
20.4.11 11:50
kattkka píše:
Nastoupi na Up.ALe zakon uvadi ze alimenty se plati do doby nez je osoba samostatn evydelecne cina.Takze treba dokud nezacne pracovat.

Taky si to tak myslím, nastoupí na ÚP( když ji nevezmou do práce ještě) a alimenty tím zhasnou. Zhasnou i v případě, když nastoupí do zaměstnání. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová