Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, v lednu měla mladší nastřelené naušnice, které sme po 6t vyměnily za stříbrné, teď sme je vyměnily za takový smaltový naušnice ( nevim ale jaký materiál je v uchu… ale stejný jak skoro všechny smaltový )na den, na noc vyndaly, druhý den sem jí je zas chtěla dát ale vystříkl hnis, z druhého ucha sem vytáhla takový špunt z kůže tak sem to nechala bez naušnice, mazala a dnes tedy po jednom dnu bez naušnic už tam nemůžu stříbrnou naušnici dostat. V podstatě od toho ledna jí to celou dobu tak nějak hnisá lehce. Nevíte jestli se to dá ještě nějak zachránit?? Prostě nějaká rada?? Může to za jeden den zarůst?? Díky.
Myslím si /ale fakt jenom selskej rozum/, že by to tak rychle zarůst nemělo, spíš se tam jen udělal „stroupek“ když je to živé. Zkoušeli jste naušnici protlačit i z druhé strany? Je stříbrná naušnice rovná? I když by nastřelená dírka neměla být křivá, tak by mohla být našikmo a i díky tomu špuntu nejde prohnutá naušnice dobře nasadit.
No jo, ony se ty tkane slepi dost rychle, ale jak pise kadla, srostle to jeste neni. ale abys to zase roztrhla, bude to chtit razanci. nebo nechat zarust a nastrelit znova.
Ahoj, mně zarůstají od dětství uši po pár dnech, co nemám náušnice. V dětství mi maminka nechala náušnice opravit, měla jsem je 3 dny pryč, v uších nic a už je tam nemohla dostat, šlo o zlaté náušnice. Dr. mi uši propichovala znovu(jehlou), trauma, dodnes si to pamatuju. Potom se to stalo ještě jednou.
Nepamatuju si, že by mi v dětství uši hnisaly, měla jsem náušnice jen zlaté(trvale zamčené zámečkem), ale když jsem si v pubertě vyměnila za nějakou bižuterii, uši mi hnisaly, nesnesla jsem to tam, napuchl mi lalůček a tak je to v podstatě do dnes. Akorát s tím rozdílem, že od prvního těhotenství nesnesu ani ty osvědčené zlaté. Taky mi najednou napuchly a hnisaly lalůčky. Náušnice jsem vyndala, po pár dnech jsem je tam nemohla dostat.
Před pár měsíci jsem si nechala náušnice znovu nastřelit, ty z chirurgické oceli, taky napuchlý lalůček, hnisání, vyndala jsem je a za týden dírky opět zarostlé.Chtěla jsem to nechat vyhojit bez náušnic a vyměnit za zlaté. Už na to kašlu, náušnice nenosím a smířila jsem se s tím, že nikdy nosit nebudu.
Dcera má náušnice od 4 měsíců, má zlaté, broušené bílým zlatem, zatím je nikdy neměla sundané, ani v nemocnici, tak nevím, co by to s jejími dírkami udělalo a jak by reagovala na jiný materiál.
Já nesouhlasím se „selským rozumem“
, skutečně po pár dnech je možné, aby byla dírka zarostlá, ne slepená.
Samozdřejmě jsem poprosila někoho z rodiny, jestli by mi náušnici násilím nezkusil dírkou protlačit, nějak to rozlepit. Zkoušelo to víc lidí více typy náušnic, nešlo to, bolelo to,rozhodně bych tím 6leté dítě netraumatizovala. Nechala nastřelit - to skoro nebolí.
Já tam náznak původních dírek mám, jen jimi prostě nejde nic prostrčit ![]()
Jinak ženské v okolí mě, i když pár měsíců v uších náušnice nemají, prý ji tam dostanou, dírky nezarostou.
Mně to v dětství zarostlo prý po 2 dnech, co byly náušnice na opravě.
tyyy jo,to jsem netusila,ze je to mozne tak rychle zarust
.
Ja nausnice uz moc nenosim(drive neustale),ted jen vyjimecne,kdyz se mi chce nejak ozdobit
,nemam je v uchu treba rok a dirka nezaroste..
.Asi to dnes vyzkousim ![]()
Z druhé strany sme to nezkoušely, zkusím. A naušnice je kroužek tak ještě zkusím rovnou naušnici. Ale už mam strach protože když sme v neděly nandavaly naušnice tak nevím jestli to s tím vůbec může souviset ale dcera mi skolabovala, byla v bezvědomí, pak jí odvezla záchranka do nemocnice a je tam doteď…
Já bych teda viděla problém v materiálu náušnic… Nedala bych nic jiného, než zlato (max. to stříbro, pokud ho snese). Nebo tu ocel.
Zřejmě jí ten materiál nevyhovoval, dírku to rozdráždilo a rozmokvalo, po vyndání náušnice se to logicky slepilo a při hojení se to zacelí. (Tomu odpovídá i ten hnis…)
Já taky nemůžu nic jiného než zlato, jinak mě uši bolí a mokvají. Ale dírky teda nezarostou, náušnice nenosím už deset let, když si vzpomenu dvakrát za rok, tak si je v pohodě nasadím.
po trech dnech uz muze byt srostla, ale po dni je jen slepena fibrinem. jde to roztrhnout, ale je to vetsinou krvava akce.
Ahoj, dcera neměla náušnici v oušku půl dne a už se objevil bílý „špunt“. Známé holčička ztratila náušničku a než stihli koupit novou, museli jít znovu na propíchnutí. Ouška zarůstají někdy pekelně rychle. ![]()
Tak nakonec sem ani nic nezachraňovala, protože dcera po propuštění z nemocnice začla horečkovat tak jí nechci přitěžovat, navíc ty dírky už vypadají jako by tam skoro nebyly, takže sme se dohodly že necháme zarůst a píchnem znovu. Díky za reakce.
Já teda nenosila náušnice 2 měsíce a vůbec mi to nezarostlo ![]()
Ahoj holky, chci se optat zda někdo nevíte po jaké době zaroste dírka v uchu. Malé 7měsíců jsem nechala nastřelit 17.7. naušnice, před 3 týdny jsem ji ji vyměnila za zlaté, bohužel si za jednu tahala tak statečně že ji ouško začelo hnisat a zrudlo okolo dirky…
tak jsem ji je tedy vyndala teď je to týden ouško už má zhojené ale mám obavy zda ji dírka nezarostla když je měla tak krátkou dobu, u té zdravé je dirka jak byla a tady je menší no popravdě moc nemám to
ji tam rvát naušničku kdyby ji to mělo moc bolet, přinejhorším nechám tu jednu a pak zovu nastřelit. Prosím máte někdo zkušenost?? díky
p. s.naše malá se směje u všeho i když ji nastřelovali naušnice ani neplakala ![]()