Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CokeLady ahoj, davala som si zmensovat snubak v zlatnictve, kde ho mm kupoval. Bolo to zadarmiko, ale inak to moc nestoji, oni maju cenu 150 kc.
@CokeLady píše:
Tak jsem byla ve zlatnictví… 250 za zmenšení + 200 za rhodiování a odečtou cenu ustřihlého zlata, chci zmenšit o 4 velikosti.
to mas z palca u nohy ci co ![]()
Ahoj holky, paní a dívky!
Trápila jsem se 2 dny s prstenem, už jsem se viděla u hasičů(nakonec jsou tam pěkný chlapi).
Moje čerstvá zkušenost! Led nijak výrazně nepomohl, ale vazelína(je mastnější než olej!) a pak se mi podařilo provléknout pod prstýnek 2 režné nitě. Takže tahat, mastit a jde to. Prst není vůbec zhmožděný. Tak hodně zdaru všem! Yva ![]()
Holky cim se prestipne prstynek? Mam otekly prs a nejde mi sundat prstynek.uz jsem z toho hotova.
Youtube: https://www.youtube.com/watch?… -„Jak snadno sundat prsten“ (pomocí nitě). Kdyby to video zmizelo, popíšu postup: 1) Pomocí např. pilníčku na nehty, protlačit niť mezi kůží a prstenem. V části nad prstenem nechat niť čouhat tak 10 cm, v části pod prstenem postupně těsně omotat prst nití, závit těsně vedle závitu, poslední článek už se omotávat většinou nemusí (má menší průměr a prsten přes něj přejde snadno). Po omotání na posledním závitu niť lehce zauzlit (aby se pohyby ruky neodmotávala zpět). 2) Postup sundavání: uchopím konec nitě nad prstenem a začnu nit odmotávat (proti směru předchozího namotávání). Když tím odmotáním objedu prsten první kružnicí, prsten se posune směrem ke špičce prstu o jeden závit nitě (tj. nasune se na první závit pod prstenem (prst byl omotáním stlačený tak, že prsten vleze na závit nitě i se stlačeným prstem pod ním). Takto postupuji dál, tj pomalu odmotávám závit po závitu a prsten se přesouvám po omotání směrem ke špičce prstu.