Pomluvy, kvůli penězům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.4.11 22:19
dada1511 píše:
Jo,je rozdíl půjčit 500kč nebo 1000kč,ale 50tis?To je směšné,že se nestydí.

Asi neví, že nejsem Michael Jackson, který chodil po starožitnostech neptal se na cenu s chtěl tohle a tohle. Třeba vázu za čtvrt milionu dolarů. :( mrzí mě to. Nikdy jsem mezi nás peníze netahala. Na jejího kluka nakoupila tolik oblečení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
22.4.11 22:21
eManzelkaAmama píše:
Chtěla jsem dát anonymní, ale to je jedno..

Mám kamarádku, která si ke mě přišla půjčit peníze. Chce 50 tisíc. Já jakožto zkušená s půjčováním peněz přátelům jsem ji řekla, že je mi líto, ale dluhy dělají nepřátele. Prý OK, dopila kafe a šla..
No a teď o mě kolují drby - z jejich úst - že jsem skrblík, nový auto, značkové hadry a bůhvíco a nemůžu jí půjčit 50 tisíc, že si radši koupím Vuittonku :evil:
NIKDY, přísahám, že NIKDY jsem nedělala, že jsem něco víc. Možná máme víc peněz, ale to neznámená, že je pro mě 50 tisíc nic co můžu jen tak postrádat. S manželem jsme dřeli jak koně - v práci od nevidím do nevidím, aby to neslo úspěchy. Přijde mi, že tohle lidé nevidí.

Drby neřeším, kdo mě zná a není hloupý jim nevěří. Kdo ano, je mi líto. Jen mě mrzí, že mi tohle udělala kamarádka. Mám známé, kamarádky, ale moc jich není a tahle mi byla nejbližší. Nikdy mi edávala najevo, že ji moje peníze vadí.
Ještě jsme spolu byly na dovolené. Svěřovala jsem se jí s tolika věcma a ví, co za nervy a všechno mě stálo ty peníze vydělat..

Co dál? Zavrhnout kamarádku? Popovídat si? Ignorovat? ..

Myslim, ze jsi udelala dobre. Jestli te pomlouva, tak to kamaradka urcite nebyla. Priste se i ty poucis, komu co reknes, ze nemuzes verit vsem. A co si kdo o tobe mysli, je jeho problem, ne tvuj. Taky bych nepujcila, asi ani rodine, ale taky by to zalezelo na situaci. Platit dluh dluhem, to by mel smulu. Pujcila bych v pripade umrti v rodine a pod. hranicnych zivotnich situaci. At se nauci hospodarit s penezi nebo at si nekupuje veci, na ktere nema.

• Citovat
  • Upravit
14809
22.4.11 22:21
eManzelkaAmama píše:
eva valoi píše:
Třeba si chce taky koupit Vuittonku.
:D
Jinak děkuju holky. U mě končí, jen mám strach, že vytáhne věci, se kterými jsem se jí svěřila..

To by bylo hodně ubohý, ale bohužel i tací lidé jsou. Proto je lepší nikomu nic nesvěřovat. Já jsem taky byla sdílná, s trápením se tu a tam svěřila někomu, o ko jsem si myslela, že je dobrý člověk a hodně jsem se zklamala. Včera jsem se například dozvěděla hodně smutnou věc… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.11 22:25
eva valoi píše:
eManzelkaAmama píše:
eva valoi píše:
Třeba si chce taky koupit Vuittonku.
:D
Jinak děkuju holky. U mě končí, jen mám strach, že vytáhne věci, se kterými jsem se jí svěřila..
To by bylo hodně ubohý, ale bohužel i tací lidé jsou. Proto je lepší nikomu nic nesvěřovat. Já jsem taky byla sdílná, s trápením se tu a tam svěřila někomu, o ko jsem si myslela, že je dobrý člověk a hodně jsem se zklamala. Včera jsem se například dozvěděla hodně smutnou věc… :-(

Vím, že se nesvěřuješ, ale kdyby ses chtěl vykecat - SZ, přeci jenom jsem cizí :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.4.11 22:25

Je to uplně normální.Lidi si závidí a češi jsou v tom machři.Když sem měla holou prdel měla sem tisíce kamarádu.Když sem chodila sedřená s práce do práce tak tisíce návštěv,mejdánky atd..
Kdyř sem přestala pracovat a užívat si okruh přátel se změnšil i když sem na ně měla mnohem víc času a když sem si pořídila dum tak další čistka přátel na sebe nedala dlouho čekat.Nevim co závidí.Asi to bude znít jako fraška,ale raději bych vše dala pryč,vše smazala,chodila domu servaná za jejich život.Vše má své a někdy ty klady zničí něco co si za peníze člověk nekoupí.
Ty pravé přátelé mám stále.Nemusim se bát před nima něco říci,plakat,smát se a sem nakonec ráda za to že se okruh smrsknul jen na ty lidi který nás mají rádi,na ty který s náma prožívaj radosti a i bolest.

Vše zlé ja k něčemu dobré a já už sem dost otrkaná si nad blbcema mávnout rukou a radovat se jen s těch přátel co za to stojí a dát svuj čas jen těm lidem co nás mají rádi:hug:
Trochu mě překvapilo že s náma po tom zlém i špatném zustali ty do kterých bych to neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
22.4.11 22:35

Tak já bych těch 50tis dobré kamarádce půjčila..pokud by mi pak samozřejmě na nějakou dobu nechyběly.Pokud Ti řekla na co to potřebuje atd,tak proč ne.
Podle mě je spíš sklamaná,že jsi jí „nepomohla“,když ví,že peněz máš dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA

Já bych jen řekla že někdy nejde jinak než platit dluh dluhem. Kdyby měla peníze, neměla by dluh. Kdyby měla kde vzít, nešla by s prosíkem o peníze :nevim: Kdo nemá tak nemá.. né všichni si můžou dovolit mít onu propagovanou „rezervu na horší časy“ ve výši min. tří měsíčních platů, někdo je rád že vyjde.

K ostatnímu se nevyjadřuji, to už tu bylo řečeno ;)

• Citovat
  • Upravit
Kamča.dalmatinka píše:
Je to uplně normální.Lidi si závidí a češi jsou v tom machři.Když sem měla holou prdel měla sem tisíce kamarádu.Když sem chodila sedřená s práce do práce tak tisíce návštěv,mejdánky atd..
Kdyř sem přestala pracovat a užívat si okruh přátel se změnšil i když sem na ně měla mnohem víc času a když sem si pořídila dum tak další čistka přátel na sebe nedala dlouho čekat.Nevim co závidí.Asi to bude znít jako fraška,ale raději bych vše dala pryč,vše smazala,chodila domu servaná za jejich život.Vše má své a někdy ty klady zničí něco co si za peníze člověk nekoupí.
Ty pravé přátelé mám stále.Nemusim se bát před nima něco říci,plakat,smát se a sem nakonec ráda za to že se okruh smrsknul jen na ty lidi který nás mají rádi,na ty který s náma prožívaj radosti a i bolest.Vše zlé ja k něčemu dobré a já už sem dost otrkaná si nad blbcema mávnout rukou a radovat se jen s těch přátel co za to stojí a dát svuj čas jen těm lidem co nás mají rádi:hug:
Trochu mě překvapilo že s náma po tom zlém i špatném zustali ty do kterých bych to neřekla

Krásné :) děkuju, povzbudila jsi mě..
Takové přátelství by nemělo cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
22.4.11 22:36

Svím způsobem je to vydírání,když vykecá tohle a nestydí se za sebe,tak bych se taky bála,fuj :poblion: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
22.4.11 22:39
Daniella82 píše:
Tak já bych těch 50tis dobré kamarádce půjčila..pokud by mi pak samozřejmě na nějakou dobu nechyběly.Pokud Ti řekla na co to potřebuje atd,tak proč ne.
Podle mě je spíš sklamaná,že jsi jí „nepomohla“,když ví,že peněz máš dost.

Dřív bych půjčila, ale hodně přátelství mi na tom ztroskotalo. Bála jsem se, že i tohle.
Peněz mám dost,, to je relativní pojem. 50 tisíc není jen tak. Možná bych půjčila 10 - 15, ale víc ne. Vím, jak je těžké peníz vydělat a jak je snadné o ně přijít.

Kdyby po mě chtěla kontakty, sehnat brigádu nebo cokoli - pomohla bych jí, ale peníze mezi přátele nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
22.4.11 22:43

Já bych nepůjčila ani rodině…

Dej hladovému chleba,zasytíš ho na hodinu,nauč ho si ho upéct,zajistíš mu potravu na celý život.....

Samozřejmě záleží na situaci,ale 50 tis, a ještě je uražená :roll: ?To opravdu nechápu :zed:

• Citovat
  • Upravit
48576
22.4.11 22:47

Mě je jedno když člověk závidí,ale trochu mě děsí ty pomluvy,občas i nějaká výhružky mejlem,dopisem,telefonátem.Mám pak strach i o život.Párkrát sem bohužel musela takovim magorum i čelit osobně.
Takovéhle kamarádky jsou ještě v uvozovkách fajn.Když pak člověk musí čelit výhružkám i na dítě tak se teprve bojí.Pomluvy se dají hodit z ahlavu,ale výhružky ty v hlavě u zustávaj.
Taky bych už nikomu nepujčila.Vždycky to udělalo jen zlo.Kamarádka má pak pocit že spoždění o roky nevadí,ale já nesnášim lidi co nedrží slovo.Dokonce i když návštěva přijde o hodinu déle tak mě to dokáže rozhodit.Sem zvyklá splnit co slíbim a je mi hloupé říci i né,ale někdy to né udělá mín škody než říci ano.
kdybych měla spočítat peníze co sem pujčila.Kamarády co sem pak už neviděla.. kamarádky co si místo vychutnání kafíčka odnesli i nějakej ten parfém…pujčené oblečení co sem už neviděla… tak sem u pár tisíc bohatší a o hodně zklámání chudší.
Pravej kamarád by si o peníze neřekl pokud by to teda opravdu nebyla nouze největší,ale pujčit někomu na dluh,vytkoukat klín klínem bych neudělala proto že sem už poučena že i pomoc mi nakonec byla vytknutá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
22.4.11 22:48

Taky bych se rozhodovala podle toho,na jak dlouho peníze chtěla půjčit.Pokud by to bylo třeba na měsíc-tři,půjčila bych.Na delší dobu asi nee.
Ted je ještě otázka,jestli Tě pak opravdu pomlouvala,nebo jestli si to dotyčný nějak „nepřibarvil“.Lidi si rádi vymýšlejí a přibarvují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
22.4.11 22:49

Víte co, holky. Ono pro někoho zase 50 000 nemusí být tak moc. Pro někoho je někdy 500 velkej peníz, pro někoho není milion nic extra. Záleží, v jakých sférách se pohybujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2785
22.4.11 22:51
eva valoi píše:
Víte co, holky. Ono pro někoho zase 50 000 nemusí být tak moc. Pro někoho je někdy 500 velkej peníz, pro někoho není milion nic extra. Záleží, v jakých sférách se pohybujete.

je to přesně jak píšeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová