Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Dotaz pro Aprilmouse. ![]()
Radim má taky poměrně velkou nohu - první botičky v roce jsou velikost 23
, papučky č. 21 má nadoraz
. Také je vlastníkem vysokého nártu
. Takže nehledíme až tak na vzhled boty, ale na to , aby se do ní vůbec vešel. Nemáš náhodou nějaký typ na prodejny - síť nebo výrobce, který má výběr vhodné obuvi? Kde nakupujete? Bohužel nevím, odkud jsi.
Díky
Beruška
Beruško, jsme kousek od Hradce Králové. Vyloženě vytipovaného výrobce nemám, dokud měl vel. bačkůrek do 16,5 - tak jsme kupovali takové ty na přezku, mívají ten nárt vyšší. Teď co jsem začla shánět klasické dětské nazouvací, tak jsem prošla 6 obuví a ani do jedněch ho nenarvala. Nakonec jsme sehnali jediné - a jsou růžové s beruškama
fakt vtipné u takovýho obr kluka. No ale co se dá dělat. Ale zase se mu líbí, jak jsou hezky barevné
Měla jsem snahu zjistit výrobce, ale zrovna jsme ve fázi „už nám z toho lezou palce“ a tudíž je to sešoupané. Ale je to česká výroba. Stejně jsem si nepomohla s tím, že by si je mohl nandávat sám, přes ten nárt se tam vejde, ale i tak je strašně nafest a sám tam tu nožku nenarve ![]()
Ahoj, z té velikosti botiček mám taky guláš. Někdy 13cm odpovídá vel.19 a někdy 21. Mates má jedny botky č. 19 a mají uvnitř 12,5cm. ještě má jiné vel.21 a ty mají uvnitř jen 12,3cm. Pak se v tom má člověk vyznat.
Když už nic jiného, měřit vnitřek a ne spoléhat na číslo.
Já mám s koupí předem zatím štěstí. Koupila jsem takhle Matýskovi už troje botičky a sedí dobře.
Teď má nožičku přesně 11,5 cm a nosí botky 12,5. Na léto už má koupaný jedny sandálky (13,5cm) a pak jedny polobotky 14 cm, které mu budou buď na jaře nebo na podzim. Dají se v pohodě nosit i létě, takže někam se trefíme určitě. Švagrová je teď v USA, kde maj docela levné botičky (kožené sandálky z kamenného obchodu zu cca 10-15 dolarů = 250,–-375,–), tak nám koupila jedny s vnitřní stélkou 14cm. Jsou takové polozavřené, tak určitě na nějakou dobu budou.
Vždycky se dají operativně dokoupit ještě nějaké. Bude potřebovat na písek, do deště atd. Já doufám, že je unosíme. A pokud ne, mám dost kamarádek s mimčama. Myslím, že pokud teď má skoro 12 cm, tak botky 13,5 a 14 unosí určitě.
Ovšem pokud mu během jara ta noha neskočí o dvě čísla
.
Pak ovšem mámještě v záloze další.
Já když někde vidím slevněné kvalitní botičky, neumím se moc udržet.
Vím, že by se měly zkoušet atd., jenže v létě už nebudou tak levné, když je to loňská kolekce a zkoušet mu boty, které bude nosit za půl roku má smysl jen, co se týče nártu.
Naštěstí mu zatím všechny botky sedly, i když má taky docela tlustou tlapičku.
Takže já bych se zas tak nebála kupovat dopředu. Vždyť děti mají mít v botě větší vůli než dospělí (cca 1-1,5cm) a co mu nebude na jaře, bude mu na podzim.
M.
Aprilmouse díky.
Alespoň vím, že nejsem jediná matka šílící z koupi botiček. ![]()
Beruška
Holky,našla jsem na netu českou firmu,která vyrábí bačkůrky a domácí obuv,tak kdyžtak mrkněte sem http://www.bedrichova.cz/…k_frame.html
jo a velikostní tabulka docela dobře vysvětlená je na http://www.detskaobuv.cz
vybereš si velikostní tabulky
tak jdu taky studovat…Niki jsem naměřila teď 13cm a jsem zvědavá,co vykoumám.
Naďa
Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi. Náš chlapeček má 3 roky a 3 měsíce a má velikost botiček 26, už mu budou asi skoro malé. Jak jsou na tom vaše děti?
Dcera 3 roky a 1 měsíc má velikost 26, starší dcera 5 let a 10 měsíců má velikost 30 (teď už vydrží boty i rok) ![]()
Mému malému budou v prosinci 2roky a má botky velikost 26. První boty jsme mu kupovali když mu byl rok, velikost 20. Stejně rychle nám roste i do výšky ![]()