Velikost botiček

319
3.2.06 13:46

Velikost botiček

Ahoj mamči,
mám trošičku guláš v číslování botiček.
Jsou 2 velikosti,Terezka má teď nožičku 12,5,ale kolik je to podle toho druhýho číslování???19 nebo 20??? :roll: :?
Jsem z toho fakt jelen.
Ahoj Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
3.2.06 13:58

Ahojky,
možná ti trošku pomůžou tyto stránky http://www.detskaobuv.cz/
 Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
3.2.06 14:19

Moje dcera ma ted nohu 13,5, coz pry odpovida 20, backorky jsme meli 12,5 a byly o neco mensi nez 19. Podle nekterych tabulek odpovida 14 =20,5, podle jinych 21. Taky v tom ma trochu gulas, ale stejne musis boty vyzkouset, mam zkusenost, ze i u stejneho vyrobce(Essi) je kazda 20 jinak velka.

Takze ja byt tebou, hledam asi cislo 19.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
3.2.06 14:22

Lejlo, můžu využít tvého dotazu taky k otázce? :oops: :oops: :oops:
Holky, napište mi prosím, jak jsou na tom vaše dětičky v různých měsících věku s délkou chodidla a tudíž s velikostí botiček???
Chci Verče koupit v akci botičky na léto, kdy jí bude kolem 10 měs. a ev. na podzim, kdy jí bude rok. Ale vůbec nemám představu, jak rychle rostou :oops: Dcera má teď ve 4 měsících bosé chodidlo 9cm, jak na tom může být třeba za půl roku :?: Tipuju tam 11-12cm???
Moc děkuju a Lejlo nezlob se :oops: :wink:
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.2.06 14:47

Alenko,tipovat muzes,ale trefit se rozhodne nemusis!
Byt tebou,urcite bych boty nekupovala dopredu.Vim,ze jsou ruzne akce a slevy,ale nevyplati se ti to.Kuprikladu my-Maly mi ve ctyrech mesicich jeste docela dost pribyval,vypadalo to,ze poroste jako z vody,pak uz se to zaseklo,je spis mensi,ted nosime boty na ven 21 a papucky 20.Moc neroste.Oproti tomu holcicka(naprosto stejne stara) ze skolicky kam chodime,mela dnes papucky 23 a boty na ven jedny 23 a druhe 24..tak si vyber.Kamaradka takovy vyhodny kup udelala loni a boty nosili 14dnu,pak uz byly male!My bychom je napriklad nosili dlouho,ale to proste nedokazes odhadnout.Navic boty musis vyzkouset na noze,kazde dite ma i jinak vysoky nart a treba zrovna to tvoje bude mit vyssi a do predem koupenych bot se ani nedostane..
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
3.2.06 14:51

Ahoj Alenko,
musím říct, že bych se bála kupovat botičky předem. Nožička může vyrůst tak nějak netabulkově, popř. botička nemusí sedět. Můj syn má např. hodně malou nohu a vysoký nárt - sedí mu málokterá bota a opravdu mu ji musím vždy pořádně vyzkoušet.. A u chodícího dítěte je to nezbytnost, aby bota seděla jak má.
Takže za sebe radím nekupovat předem a počkat, až jak nožička opravdu doroste. To jsem tě asi nepotěšila :oops:
Hezký den,
Verča a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.2.06 15:17

Alenko, taky bych to rozhodně nekupovala předem. Jiříček měl na roce 23 velikost, na 14 měs už 24, na 1,5 roce 26, na dvou letech 28 a teď v 2,5 letech už nosí 30 - zatímco stejně staré děti, co známe, nosí teď kolem 25-26… Každý má ten růst úplně individuálně (jen my musíme kupovat nový číslo ob dva měsíce, kde na to furt máme brát peníze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.2.06 15:19

A ještě dodatek - měli jsme spoustu botiček od babičky koupených předem, jenomže nakonec jsme je všechny za pár korun prodali po kámoškách, protože právě Jířa má ultra vysoký nárt (po mně) a tudíž mu většina bot vůbec nejde obout. Takže jedině zkoušet a zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.2.06 16:12

Ahoj Aprilmouse,
ja koukam jak vas Jirik ma velkou nozku! Nas Honzik ma 23-24-ve 2letech. To mu je potom fakt na zblazneni co 2mesice kupovat botky. My bojujeme jen s vysokym nartem, taky vsechny botky nesedi.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
3.2.06 16:17

Holky,díky moc,
taky radši botičky předem zkouším,ale dneska jsem byla v obuvi a tam měli ve výprodeji tak nádherný botičky na léto vel.21 a já to podle oka neodhadnu.Každopádně asi radši počkám na to opravdový zkoušení než mít zlevněný botičky doma ve skříni a kupovat nový :wink:
Alenko,vůbec se nezlobím-koneckonců jsme měli asi podobný záměr,co se týče výprodeje :wink:
Díky ahoj Lenka. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.2.06 18:27

KAC je to fakt šílený s tou nohou, on je celý takový trošku přerostlý… ted na 2,5 letech má 101 cm a 19 kg. Asi to bude obřík, až vyroste :) Ty boty je slušný zásah do rozpočtu, navíc ještě samozřejmě bačkůrky (což je s tím nártem vůbec problém, protože ty nazouvací s gumičkama prostě na sebe většinou nenavleče) a taky pořád nový a nový ponožky… Ani ty botičky moc nechodí a už musím zase shánět nový :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
3.2.06 19:03

Ahoj, nic si z toho nedelejte, nase dcera ma zase extremne uzkou nohu a moc bot nam taky nesedi. Hlavne sandalky a ty chci kupovat i na doma, ale ve vsech nam lita pata. Sice jsem si precetla, ze se delaji boty i ruzne siroke, tj. ze existuje i stupnice bot do sirky, treba norm. je G, uzsi F… ale kdekoliv jsem se ptala v obuvi, koukali na me jak na blazna. Tak nevim. Nemate pro me tip na firmu, ktera je dela? Jinak dcera ma ted 20 i s nadmerkem a zatim beha doma ve snerovacich celorocnich, sandalky jsme nesehnali.

Mroe

PS:Ke kupovani bot dopredu - v lete nam tatka koupil v Anglii nadherne letni sandalky=capacky v odpovidajici velikosti 6-9 mes, Julda do nich ale konecne dorostla v listopadu, kdyz uz asi mesic sama chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.2.06 19:06

Holky,
fakt nekupovat nic předem. Vloni v prosinci se mi narodil Matýsek a dostal hned k těm prvním Vánocům od babičky a ještě od jedné známe zimní boty na letošek, jedny byly 19 a druhé 20. No, nenosil ani jedny, chodí od deseti měsíců a hned jsme začínali s 21, má prostě děsný tlapy. Boty jsem schovala pro další dítko, ale je mi líto, že nemohl nosit, jsou fakt krásný (a asi musely bejt i drahý :( ). Navíc Mates má dost širokou nohu a vysokej nárt, takže než jsme vůbec narazili na botky, do kterých se vsoukal, vyzkoušel jich opravdu dost. Boty kupovat jedině ozkoušený :!

• Citovat
  • Upravit
488
3.2.06 19:07

Omlouvám se za anonym, zpomněla jsem se přihlásit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.2.06 19:42

Ahoj.

Dotaz pro Aprilmouse. :wink:

Radim má taky poměrně velkou nohu - první botičky v roce jsou velikost 23 8O , papučky č. 21 má nadoraz 8O . Také je vlastníkem vysokého nártu
8O . Takže nehledíme až tak na vzhled boty, ale na to , aby se do ní vůbec vešel. Nemáš náhodou nějaký typ na prodejny - síť nebo výrobce, který má výběr vhodné obuvi? Kde nakupujete? Bohužel nevím, odkud jsi.

Díky
Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí