Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči,
mám trošičku guláš v číslování botiček.
Jsou 2 velikosti,Terezka má teď nožičku 12,5,ale kolik je to podle toho druhýho číslování???19 nebo 20???
![]()
Jsem z toho fakt jelen.
Ahoj Lenka
Ahojky,
možná ti trošku pomůžou tyto stránky http://www.detskaobuv.cz/
Tery
Moje dcera ma ted nohu 13,5, coz pry odpovida 20, backorky jsme meli 12,5 a byly o neco mensi nez 19. Podle nekterych tabulek odpovida 14 =20,5, podle jinych 21. Taky v tom ma trochu gulas, ale stejne musis boty vyzkouset, mam zkusenost, ze i u stejneho vyrobce(Essi) je kazda 20 jinak velka.
Takze ja byt tebou, hledam asi cislo 19.
Mroe
Lejlo, můžu využít tvého dotazu taky k otázce?
![]()
Holky, napište mi prosím, jak jsou na tom vaše dětičky v různých měsících věku s délkou chodidla a tudíž s velikostí botiček???
Chci Verče koupit v akci botičky na léto, kdy jí bude kolem 10 měs. a ev. na podzim, kdy jí bude rok. Ale vůbec nemám představu, jak rychle rostou
Dcera má teď ve 4 měsících bosé chodidlo 9cm, jak na tom může být třeba za půl roku
Tipuju tam 11-12cm???
Moc děkuju a Lejlo nezlob se
![]()
Alenka
Alenko,tipovat muzes,ale trefit se rozhodne nemusis!
Byt tebou,urcite bych boty nekupovala dopredu.Vim,ze jsou ruzne akce a slevy,ale nevyplati se ti to.Kuprikladu my-Maly mi ve ctyrech mesicich jeste docela dost pribyval,vypadalo to,ze poroste jako z vody,pak uz se to zaseklo,je spis mensi,ted nosime boty na ven 21 a papucky 20.Moc neroste.Oproti tomu holcicka(naprosto stejne stara) ze skolicky kam chodime,mela dnes papucky 23 a boty na ven jedny 23 a druhe 24..tak si vyber.Kamaradka takovy vyhodny kup udelala loni a boty nosili 14dnu,pak uz byly male!My bychom je napriklad nosili dlouho,ale to proste nedokazes odhadnout.Navic boty musis vyzkouset na noze,kazde dite ma i jinak vysoky nart a treba zrovna to tvoje bude mit vyssi a do predem koupenych bot se ani nedostane..
Any
Ahoj Alenko,
musím říct, že bych se bála kupovat botičky předem. Nožička může vyrůst tak nějak netabulkově, popř. botička nemusí sedět. Můj syn má např. hodně malou nohu a vysoký nárt - sedí mu málokterá bota a opravdu mu ji musím vždy pořádně vyzkoušet.. A u chodícího dítěte je to nezbytnost, aby bota seděla jak má.
Takže za sebe radím nekupovat předem a počkat, až jak nožička opravdu doroste. To jsem tě asi nepotěšila ![]()
Hezký den,
Verča a Adámek
Alenko, taky bych to rozhodně nekupovala předem. Jiříček měl na roce 23 velikost, na 14 měs už 24, na 1,5 roce 26, na dvou letech 28 a teď v 2,5 letech už nosí 30 - zatímco stejně staré děti, co známe, nosí teď kolem 25-26… Každý má ten růst úplně individuálně (jen my musíme kupovat nový číslo ob dva měsíce, kde na to furt máme brát peníze ![]()
A ještě dodatek - měli jsme spoustu botiček od babičky koupených předem, jenomže nakonec jsme je všechny za pár korun prodali po kámoškách, protože právě Jířa má ultra vysoký nárt (po mně) a tudíž mu většina bot vůbec nejde obout. Takže jedině zkoušet a zkoušet…
Ahoj Aprilmouse,
ja koukam jak vas Jirik ma velkou nozku! Nas Honzik ma 23-24-ve 2letech. To mu je potom fakt na zblazneni co 2mesice kupovat botky. My bojujeme jen s vysokym nartem, taky vsechny botky nesedi.
Kac+H
Holky,díky moc,
taky radši botičky předem zkouším,ale dneska jsem byla v obuvi a tam měli ve výprodeji tak nádherný botičky na léto vel.21 a já to podle oka neodhadnu.Každopádně asi radši počkám na to opravdový zkoušení než mít zlevněný botičky doma ve skříni a kupovat nový ![]()
Alenko,vůbec se nezlobím-koneckonců jsme měli asi podobný záměr,co se týče výprodeje ![]()
Díky ahoj Lenka. .
KAC je to fakt šílený s tou nohou, on je celý takový trošku přerostlý… ted na 2,5 letech má 101 cm a 19 kg. Asi to bude obřík, až vyroste
Ty boty je slušný zásah do rozpočtu, navíc ještě samozřejmě bačkůrky (což je s tím nártem vůbec problém, protože ty nazouvací s gumičkama prostě na sebe většinou nenavleče) a taky pořád nový a nový ponožky… Ani ty botičky moc nechodí a už musím zase shánět nový ![]()
Ahoj, nic si z toho nedelejte, nase dcera ma zase extremne uzkou nohu a moc bot nam taky nesedi. Hlavne sandalky a ty chci kupovat i na doma, ale ve vsech nam lita pata. Sice jsem si precetla, ze se delaji boty i ruzne siroke, tj. ze existuje i stupnice bot do sirky, treba norm. je G, uzsi F… ale kdekoliv jsem se ptala v obuvi, koukali na me jak na blazna. Tak nevim. Nemate pro me tip na firmu, ktera je dela? Jinak dcera ma ted 20 i s nadmerkem a zatim beha doma ve snerovacich celorocnich, sandalky jsme nesehnali.
Mroe
PS:Ke kupovani bot dopredu - v lete nam tatka koupil v Anglii nadherne letni sandalky=capacky v odpovidajici velikosti 6-9 mes, Julda do nich ale konecne dorostla v listopadu, kdyz uz asi mesic sama chodila.
Holky,
fakt nekupovat nic předem. Vloni v prosinci se mi narodil Matýsek a dostal hned k těm prvním Vánocům od babičky a ještě od jedné známe zimní boty na letošek, jedny byly 19 a druhé 20. No, nenosil ani jedny, chodí od deseti měsíců a hned jsme začínali s 21, má prostě děsný tlapy. Boty jsem schovala pro další dítko, ale je mi líto, že nemohl nosit, jsou fakt krásný (a asi musely bejt i drahý
). Navíc Mates má dost širokou nohu a vysokej nárt, takže než jsme vůbec narazili na botky, do kterých se vsoukal, vyzkoušel jich opravdu dost. Boty kupovat jedině ozkoušený ![]()
Ahoj.
Dotaz pro Aprilmouse. ![]()
Radim má taky poměrně velkou nohu - první botičky v roce jsou velikost 23
, papučky č. 21 má nadoraz
. Také je vlastníkem vysokého nártu
. Takže nehledíme až tak na vzhled boty, ale na to , aby se do ní vůbec vešel. Nemáš náhodou nějaký typ na prodejny - síť nebo výrobce, který má výběr vhodné obuvi? Kde nakupujete? Bohužel nevím, odkud jsi.
Díky
Beruška