Velikost mimca 30+6 tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.11.22 20:34

Velikost mimca 30+6 tt

Zdravím, ráda bych slyšela vaše zkušenosti… Jsem v 30+6 tt.
Včera jsem byla na ultrazvuku v třetím trimestru a doktorka mi řekla, že mimčo je o pár týdnů napřed a má 1900g.
Ptala se mě, zda jsem byla na testu na cukru, to jsem absolvovala - 13.10. Vše v naprostém pořádku… A řekla mi, že by udělala ještě jednou test - kvůli tomu, že je mimčo větší…
Upřímně řečeno, se mi znovu na ten cukr vůbec nechce - špatně to snáším (i v prvním těhotenství, málem tam vždycky s sebou seknu, než to vypiju… A žaludek na vodě díky tomu celý den…)
Hlavně mě to přijde zvláštní chodit na ten test po měsíci znovu…

Jaké máte prosím zkušenosti vy? kolik vážili vaše mimca v tomto týdnu? Měl s tím lékař nějaký problém?
A opravdu by za velikost dítěte mohla cukrovka? Díky moc za vaše názory a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2
10.11.22 20:55

Já byla také ve 30+6 a odhad váhy 2061g.
Pan doktor nic neříkal. Test na cukrovku byl v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.11.22 21:02

V nějakém 32 tt to bylo 2250g. Nikdo nic neřešil, mě se rodí prostě mimča kolem 4 kg. Nikomu to nepřišlo divný, test na cukrovku taky v každém těhu ok.

• Citovat
  • Upravit
11777
10.11.22 22:55

Tak je pravda že cukrovka může vzniknout i později (čím pokročilejší těhotenství tím že hodnoty často zhoršují) takže teď už můžeš mít klidně vyšší hodnoty mi když si testem prošla. Ale je třeba mít taky na paměti že odhad je jen odhad který se od reality velikosti plodu může dost lišit a taky anamnézu…tzn jak je velká matka, otec, jestli jsou v rodině velké děti nebo spíš malé…
Mmch já mám test na cukrovku pozitivní…mimčo mělo v tomto týdnu odhad 1600gramu což prý přesně odpovídá. Už si nepamatuju přesně kolik mělo první mimčo touto dobou. To sem cukrovku nemela. Ale myslím že sem byla o týden později a mělo něco pod dvě kila a doktor se ptal jestli vím jak sme byli s mužem velcí když sme se narodili. Když sem řekla že sme oba narození ve 34tt a oba jsme cca měli kolem 2,5kilo tak říkal no jo…to byste byli nejmíň čtyřkolový kdybyste byli donošený tak to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.22 23:40

Druhá dcera měla ve 30tt 2000g, nikdo nic neříkal. Ptali se akorát kolik měla první dcera při narození (narozená ve 42tt se 3900g) a že teda ať počítám, že i tentokrát bude mimino větší. Narodila se v 40+6 s krásnou váhou 4120g :mrgreen:. Žádná zmínka o cukrovce či další zátěžový test nebyl. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
14.11.22 12:23

No, tak já jsem na testu na cukrovku taky byla, pak jsem se měřila až do konce glukometrem, vše úplně ok. V 38+0 odhad mimina 4270g. Doktor mi řekl, že mám určitě cukrovku. Povídám mu o těch testech a tak, řekl mi, že je všechno relativní. Dítě se narodilo 38+1 a vážili 3310g. Tedy o kilo a něco míň. Ty odhady hmotnosti jsou jenom odhady…šla bych ještě jinam na utz a podle toho se rozhodla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky