Velikost oblečení - kombinézy

767
12.9.10 10:08

Velikost oblečení - kombinézy

Ahoj, potřebovala bych poradit. Čekáme první minčo a termín mám 3.3. Jen jsem trochu zmatená z těch velikostí. Chápu, že číslo velikostí je délka miminka,ale … Řeším teď jak velkou zimní kombinézu koupit. Teda už jsem jednu koupila :-) Kdyby se mimčo narodilo už koncem února do kdy unosí tu kombinézu a jakou velikost tedy koupit, jelikož to bude mít tak maximálně na měsíc až dva ne? Viděla jsem hezkou kombinézu v Marks & Spencer.
Velikosti nasledující:
1 měsíc - váha 4,5 kg - výška 54 cm
1-3 měsíce - váha 6 kg - výška 62 cm
Nevím jestli jsem nekoupila špatnou velikost, koupila jsem tu 1 měsíc, výška 54 cm. Ale když to bude nosit jen na 1 až 2 měsíce tak si myslím, že ta velikost 1-3 měsíce se výškou 62 cm by mimču při narození byla strašně obrovská ne? Prosím o radu. Díky moc. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
12.9.10 10:17

Adámek se narodil 13.3. a měli jsme pro něj kombinézu 56. Měl ji necelé dva měsíce a jenom občas, když byla fakt velká zima a pak už ani nebyla třeba.Ale nutno říct, že jsme zas neměli vůbec fusak..
Byl průměrné mimi, narodil se s 3,32 kg, ale špatně přibíral. Záleží na miminku,jak bude velké. Já bych koupila 56 a když by mu byla malá, tak se dá jednoduše ta větší 62 přikoupit..

• Citovat
  • Upravit
12978
12.9.10 10:25

Volila bych raději kvalitní fusak - který použiješ ještě x krát i později..Můžeš do toho obléknout mimi dle teploty..Z kombinézy ti brzo vyroste..
Pokud trváš na kombinéze - velikost kolem 50 se mi zdály vždy podezřele malé.. volila jsem spíše 62..
Je ovšem otázka jak velké „malé“ miminko se ti urodí.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
12.9.10 10:28

Myslim,ze pro takove mimusko zimni kombineza neni treba.
Tez bych volila fusak a stacil by nejaky teply overalek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.9.10 10:38

Nevím jestli jsem se tedy vyjádřila správně. Určitě to není teplá kombinéza, taková ta šusťáková. Vypadá to spíš jako teplý overal. Posílám fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
12.9.10 10:38

Já měla velikost 56, na 3,5 kg…nakonec se mi narodil drobek 49 cm a 3,2 kg, takže v kombinéze plaval :wink: Duben byl chladný, takže jsem kombinézky docela využila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.9.10 10:40

No jo, ale je zase otázka, zda ti při mrazu bude stačit jen ten overálek s dekou, nebo to bude chtít ten fusak..
Ale ty vlastně nepíšeš, zda máš nebo nemáš fusak..
Jinak overálek je moc hezký a vypadá pohodlně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.10 10:40

ahoj, já měla na prvního klučinu jsem měla 62 0-3měsíce, narodil se v listopadu a měl přes 4kila a vydržela kombinézka celou zimu normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.9.10 10:41

Ne ne, fusak bude mít určite. Ten budeme kupovat rovnou s kočárkem x-lander. Tak si pak myslím, že tenhle teplý overálek by mimi stačil ne? Moc díky všem za vaše rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.9.10 10:43

Tak to rozhodně stačit bude..Fusak to jistí :mavam:
A s velikostí - nemáš křištálovou kouli, takže uvidíš až se to narodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.10 10:49

Já myslím, žes koupila dobře - jestli to bude nosit měsíc, tak mu to určitě malé nebude. Teda soudím podle nás, Samík je v dubnu, místy se držel ještě sníh, ale kombinézu ani fusak jsme nedávali… Když by se ti náhodou zdála být v dubnu zima a vyrostlo ti z kombinézy, fusak už bude stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.9.10 11:29

hojky…vetsine normalne vcas narozenym detem ta 56 aspon chvilu je. ale znam dost miminek ktery se narodily 4kg a bylo jim to male…nam treba to bylo dost velke a to mela mala 3kg. ono taky kazda znacka ma ty velikosti jiny…moc bych se neridila tim ze 56 ma 56cm :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
12.9.10 11:37

No Tob měl 53 cm a 4,3 kg a vel. 56 měl 14 dní, takže teď začínám 62… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.9.10 11:52

Určitě jsi koupila dobře. Maruška se narodila na začátku února, koupila jsem kombinézu 56 (v CaA), zezačátku jí byla spíš velká a nosila jí do té doby, dokud byla potřeba. Uklízela jsem ji jen proto, že přestaly být mrazy, pořád se do ní vešla. Letos byla zima dost tuhá, takže v těch nejhorších dnech jsem dala kombinézu i fusak Emitex. Maruška se narodila normálně v termínu, měla 3,410g a 51cm, takže normální miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
12.9.10 16:34

Chápu to dobře, když je na té kombinéze napsáno: 1 měsíc - 54 cm, tak to je velikost 56 ? Pořád si ji prohlížím a přijde mi strašně obrovská na novorozeně, které ji bude nosit max. 2 měsíce. No uvidíme, kamarádce se narodil v sobotu chlapeček 50 cm a 3,78 kg, tak až se s nimi uvidím, tak mu to asi poměřím a bude to :-)
Díky moc všem ze rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport