Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, potřebovala bych poradit. Čekáme první minčo a termín mám 3.3. Jen jsem trochu zmatená z těch velikostí. Chápu, že číslo velikostí je délka miminka,ale … Řeším teď jak velkou zimní kombinézu koupit. Teda už jsem jednu koupila
Kdyby se mimčo narodilo už koncem února do kdy unosí tu kombinézu a jakou velikost tedy koupit, jelikož to bude mít tak maximálně na měsíc až dva ne? Viděla jsem hezkou kombinézu v Marks & Spencer.
Velikosti nasledující:
1 měsíc - váha 4,5 kg - výška 54 cm
1-3 měsíce - váha 6 kg - výška 62 cm
Nevím jestli jsem nekoupila špatnou velikost, koupila jsem tu 1 měsíc, výška 54 cm. Ale když to bude nosit jen na 1 až 2 měsíce tak si myslím, že ta velikost 1-3 měsíce se výškou 62 cm by mimču při narození byla strašně obrovská ne? Prosím o radu. Díky moc. Martina
Adámek se narodil 13.3. a měli jsme pro něj kombinézu 56. Měl ji necelé dva měsíce a jenom občas, když byla fakt velká zima a pak už ani nebyla třeba.Ale nutno říct, že jsme zas neměli vůbec fusak..
Byl průměrné mimi, narodil se s 3,32 kg, ale špatně přibíral. Záleží na miminku,jak bude velké. Já bych koupila 56 a když by mu byla malá, tak se dá jednoduše ta větší 62 přikoupit..
Volila bych raději kvalitní fusak - který použiješ ještě x krát i později..Můžeš do toho obléknout mimi dle teploty..Z kombinézy ti brzo vyroste..
Pokud trváš na kombinéze - velikost kolem 50 se mi zdály vždy podezřele malé.. volila jsem spíše 62..
Je ovšem otázka jak velké „malé“ miminko se ti urodí.. ![]()
Myslim,ze pro takove mimusko zimni kombineza neni treba.
Tez bych volila fusak a stacil by nejaky teply overalek.
Nevím jestli jsem se tedy vyjádřila správně. Určitě to není teplá kombinéza, taková ta šusťáková. Vypadá to spíš jako teplý overal. Posílám fotku.
Já měla velikost 56, na 3,5 kg…nakonec se mi narodil drobek 49 cm a 3,2 kg, takže v kombinéze plaval
Duben byl chladný, takže jsem kombinézky docela využila…
No jo, ale je zase otázka, zda ti při mrazu bude stačit jen ten overálek s dekou, nebo to bude chtít ten fusak..
Ale ty vlastně nepíšeš, zda máš nebo nemáš fusak..
Jinak overálek je moc hezký a vypadá pohodlně ![]()
ahoj, já měla na prvního klučinu jsem měla 62 0-3měsíce, narodil se v listopadu a měl přes 4kila a vydržela kombinézka celou zimu normálně
Ne ne, fusak bude mít určite. Ten budeme kupovat rovnou s kočárkem x-lander. Tak si pak myslím, že tenhle teplý overálek by mimi stačil ne? Moc díky všem za vaše rady!!!
Tak to rozhodně stačit bude..Fusak to jistí ![]()
A s velikostí - nemáš křištálovou kouli, takže uvidíš až se to narodí..
Já myslím, žes koupila dobře - jestli to bude nosit měsíc, tak mu to určitě malé nebude. Teda soudím podle nás, Samík je v dubnu, místy se držel ještě sníh, ale kombinézu ani fusak jsme nedávali… Když by se ti náhodou zdála být v dubnu zima a vyrostlo ti z kombinézy, fusak už bude stačit…
hojky…vetsine normalne vcas narozenym detem ta 56 aspon chvilu je. ale znam dost miminek ktery se narodily 4kg a bylo jim to male…nam treba to bylo dost velke a to mela mala 3kg. ono taky kazda znacka ma ty velikosti jiny…moc bych se neridila tim ze 56 ma 56cm ![]()
No Tob měl 53 cm a 4,3 kg a vel. 56 měl 14 dní, takže teď začínám 62… ![]()
Určitě jsi koupila dobře. Maruška se narodila na začátku února, koupila jsem kombinézu 56 (v CaA), zezačátku jí byla spíš velká a nosila jí do té doby, dokud byla potřeba. Uklízela jsem ji jen proto, že přestaly být mrazy, pořád se do ní vešla. Letos byla zima dost tuhá, takže v těch nejhorších dnech jsem dala kombinézu i fusak Emitex. Maruška se narodila normálně v termínu, měla 3,410g a 51cm, takže normální miminko.
Chápu to dobře, když je na té kombinéze napsáno: 1 měsíc - 54 cm, tak to je velikost 56 ? Pořád si ji prohlížím a přijde mi strašně obrovská na novorozeně, které ji bude nosit max. 2 měsíce. No uvidíme, kamarádce se narodil v sobotu chlapeček 50 cm a 3,78 kg, tak až se s nimi uvidím, tak mu to asi poměřím a bude to ![]()
Díky moc všem ze rady!