Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky a maminky
dneska jsem byla na kontrole a jsem uplně dojatá
jsem 9tt+1 a nechala jsem si vytisknout první snímek a je tam napsáno že měří 5cm. není to moc? podle toho co čtu kolik má měřit tak je to obřík ![]()
Ahoj. Tak jsi třeba měla ovulaci dřív, než měla být a pak je větší… ![]()
Tak ja mam v 9+5 napsano ve zprave 2.95cm, ale na snimku z UTZ je napsano 5cm.
napada me, ze jedno je delka od hlavicky po zadecek a to druhe odhad celkove delky. ![]()
Nechci kazit radost, ale tohle nebude rozměr plodu. To by bylo opravdu strašně moc a je to celkem takové nereálné. Podle mě to, co vidíš na té fotce, není CRL, spíš pravítko.
Příspěvek upraven 24.05.13 v 15:54
Nn pravítko ne.je tam poznámka něco 5cm…třeba to není velikost. nevim ![]()
@Ali-Ali tak to je možný. měla jsem se zeptat jenže jsem byla tak v prčicích že jsem tu fotku hned běžela ukázat na chodbu přítelovi ![]()
Hele, já u druhého těhotenství mám na fotce z 8tt. z UTZ. taky rozměry 2,2 cm a pak 5,5 cm, ale to není velikost plodu. Plod měřil tenkrát 11mm.
@Misule91 kdyby to bylo moc tak ti to lékař sdělí. Běž na procházku
takovýhle sledování a studování je na palici ![]()
@Misule91 - musis tam mit CRL. To je delka od hlavicky po zadecek. Mela jsem 3cm a odpovidalo to 10+0, ted 4,5 a to je asi 11+4. Takze tech 5cm by muselo byt cele mimco, nevim jak by to zmerili a i tak mi to prijde hodne.
A neměřil Ti náhodou dr i velikost dutinky, ve které je mimčo? Mně takhle ze začátku měřil jak moc odpovídá, když ještě nebylo pořádně vidět
Ty míry, které uvádíš miminka rozhodně nejsou..
@Misule91 tak velke nebude, je to dole v pravem rohu.ja jsem ve 13tt a prcek meri 6cm
To není velikost miminka, to je informace z přístroje, jakou plochu zabírá.