Ztížené dýchání, zadýchávání :(

2789
24.5.13 13:11

ztížené dýchání,zadýchávání :(

Ahoj, potřebovala bych poradit.Jsem v 18 tt a asi tak 3 dny pozoruji, že se strašně zadýchávám :?,ty 2 patra, co máme jsem předtím zvládla v pohodě a teď sotva vylezu a doma si musím sednout, jak nemůžu popadnout dech :zed: :?
Si myslím, že to mimino ještě nemůže být tak velké, aby mi nějak vadilo v dýchání, ne :think: :nevim:?Obě těhotenství předtím úplně v pohodě, tohle se mi nestalo :nevim:.Nemáte některá podobnou zkušenost, jestli to přejde, nebo si na to budu muset zvyknout až do porodu? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
24.5.13 13:45

@jitina
A nevypila jsi ty poslední dny více tekutin než jsi zvyklá? Větší objem zvýší tlak a pak to může být dočasně namáhavé na srdce a člověk se zadýchává. A nemusí být u toho ani otoky. Nebo nemá u vás někdo v rodině problém se štítnou žlázou?(částečně se dědí sklony) - ta může udělat pěknou neplechu :think: Je toho více, asi bych se zeptala na poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.5.13 13:47

Já jsem se tak zadýchávala, ale jsem astmatička (lehká forma) a alergička, takže kvůli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
24.5.13 13:51
@Apaji píše:
@jitina
A nevypila jsi ty poslední dny více tekutin než jsi zvyklá? Větší objem zvýší tlak a pak to může být dočasně namáhavé na srdce a člověk se zadýchává. A nemusí být u toho ani otoky. Nebo nemá u vás někdo v rodině problém se štítnou žlázou?(částečně se dědí sklony) - ta může udělat pěknou neplechu :think: Je toho více, asi bych se zeptala na poradně.

Děkuji za reakci :hug:,tak s vysokým tlakem se léčím, ale jak píšu problémy jsou poslední 3 dny. Jinak s tím pitím, teď jsem přemýšlela a normálně jsem vypila 2 litry a teď poslední dobou piji i 4 litry, tak, že by to mohlo být tím? :think: :nevim:,otoky právě nemám žádné. A štítná žláza, nevím, když se dělá krevní obraz, dělají se testy i na ni? Páč naposled, někdy v 10 týdnu byl KO v pořádku. No každopádně v pondělí skočím, pokud mě to nepřejde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
24.5.13 13:52
@Luciak82 píše:
Já jsem se tak zadýchávala, ale jsem astmatička (lehká forma) a alergička, takže kvůli tomu.

Tohle mě už taky napadlo, že by nějaká alergie. Teď toho roste, ale nikdy jsem se s ničím neléčila. I když po posledním porodu zjišťuji, že mi hodně věcí vadí, po čem kýchám, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.5.13 13:58
@jitina píše:
Tohle mě už taky napadlo, že by nějaká alergie. Teď toho roste, ale nikdy jsem se s ničím neléčila. I když po posledním porodu zjišťuji, že mi hodně věcí vadí, po čem kýchám, atd…

Tak to je možné, že jsi začala být alergická. Porodem se mi to dýchání trošku zlepšilo, ale alergie mne pořád trápí. Zkus se zeptat v poradně nebo normálně zajít k alergoložce a poradit se. Nejsem si jistá, ale v těhotenství ti asi testy na alergie neudělájí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
24.5.13 14:01
@Luciak82 píše:
Tak to je možné, že jsi začala být alergická. Porodem se mi to dýchání trošku zlepšilo, ale alergie mne pořád trápí. Zkus se zeptat v poradně nebo normálně zajít k alergoložce a poradit se. Nejsem si jistá, ale v těhotenství ti asi testy na alergie neudělájí.

A co se na to může vzít, mám doma claritine?!předtím, než jsem otěhotněla jsem ho brala, když jsem začala moc kýchat, aby se to trošku uklidnilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
24.5.13 14:06

@jitina
Já bych vsadila na ty tekutiny. Jsem kardiak a když to v létě přeženu s pitím, tak funím jak lokomtiva a tlak mám nahoře (otoky žádné). Nezapomeň, že se k tomu přičítají polévky, ovoce typu meloun, pomelo apod. Pamatuju si při mé poslední operaci srdce, když měl někdo problémy s nízkým tlakem, sestry na oddělení ho nutily pít, že si tím zvedne objem tekutin v těle a tím i tlak. Hypervolémie je sfiňa :mrgreen: Ale raději to prober na poradně. Štítná žláza nevím jestli se dělá automaticky s KO (mi ji dělají zvlášť, protože moje mamka i babička jsou bez štítné žlázy). A taky je fakt, že alergii na cokoliv může člověk získat kdykoliv během života - takže i na to je třeba pomyslet. Šetři se a přeji hezký víkend :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.5.13 14:14

@jitina : to neznám. Já bych nebrala nic sama. První bych se poradila s doktorkou. Třeba ti změří alespoň dýchání, jestli tam není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
24.5.13 14:45
@jitina píše:
A co se na to může vzít, mám doma claritine?!předtím, než jsem otěhotněla jsem ho brala, když jsem začala moc kýchat, aby se to trošku uklidnilo :think:

No, nenasazovala bych si v těhotenství léky sama, navíc, když neznám příčinu potíží :think: Ať si neublížíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
24.5.13 14:54

Také jsem se zadýchávala, potom to přešlo, vždy záleželo na okolnostech, když mi tvrdlo břicho, hůř se mi dělalo všechno a připadalo mi, že snad k nám domů přidal někdo ještě jedno patro schodů navíc :zed:… v II. trimestru se to zlepšilo, teď jsem 37tt a když jdu do porodnice do 2.patra pěšky, ať se protáhnu, nahoře se musím vždy vydýchat, myslím, že to záleží na okolnostech, poradila bych se s gyndařem, ale léky bych si sama nenasazovala v žádném případě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Housátko
24.5.13 14:56

Taky by mohla být příčinou zadýchávání anémie ( nedostatek železa ), ale to by na KO určitě zjistili a železo by nasadili. Nebo je to tím, jak roste objem krve, v téhle době je to už tak o 1/2 l nebo dokonce litr? víc než předtím, což je na srdce, které není zvyklé přečerpávat zvýšený objem zatím třeba nezvyk. Nic jiného mě nenapadá…

• Citovat
  • Upravit
16783
24.5.13 15:36

Já se začala zadýchávat v 7tt a nakonec si musím ředit krev, nějak se mi v těhu zahuštuje i když jsme to u prvního neměla tak se radši porad s dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.5.13 16:21

Ahoj, já se takhle ze začátku zadýchávala taky a pak to zas přešlo. Šéfová podle toho tenkrát poznala, že jsem těhotná, protože to sama měla stejně. Najednou jsem nedokázala jít do kopce na oběd a mluvit při tom :- )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí