Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky mám dotaz.. měla jste některá ke konci těhu hodně vysokej tlak _někdy vidím i hvězdičky ale jen chvilku hlava to me nebolí..(já mám 139/101 plus mínus se to pořád pohybuje kolem)beru 2krát denně DOPEGYT tak se to trochu srazilo ale žádná sláva..ještě k tomu mám bílkovinu v moči+ a otoky ale brutální++
nohy jak konve opuchlé se nevejdu ani do bot:(a k tomu všemu mi jestě ta váha leze furt nahoru už mám 30kg navch.. prý je to tim tlakem ale nevím.. nepřejídam se ani tak nic podobneho (za 14dní 4kg jsem říkala že to snad ani není možné..)
Tak jsem se chtěla zeptat jestli vás nechali některou přenášet nebo vyvolávali v TP??nebo jak jste to měli?.. už se sotva valim a chtěla bych to mít už za sebou.. už se to nedá vydr..
Děkuji předem za odpovědi ![]()
Já kvůli tomu měla aktuního císaře. Hrozí odumírání placenty. Já být tebou, tak minimálně volám dr.nebo rovnou jedu do porodnice
No já nevím, jestli bys náhodou neměla už ležet v nemocnici pro všechny případy
Ne že bych chtěla strašit, ale o preeklampsii jsi asi už slyšela a žádná sranda to není. A co ti říkal doktor na ty otoky a bílkovinu?
Hlavně se ti můžou poškodit i ledviny. Tohle je preeklam. jak vyšitá. Muže to ohrozit tebe i mimino.
No že jestě chvíli vydržet, že už abych co nejdříve porodila.. dnes jsem právě byla u dr na ozvách ty jsou v porádku… ale já se jen bojím toho že mě nechá přenášet
Mála je normálně hlavičkou dolu ale zatím to nevipadá ze by se chystala ven.. čípek normální…
@soanpe Mně hlavně děsí, že to neřeší maminky doktor. Podle bílkoviny a toho že bere léky, tak evidentně o jejím stavu ví a nic nedělá. Mně se 2× vyhoupl tlak nahoru ještě ve 2. trimestru a doktor mě honil po všech čertech a furt vyhrožoval špitálem ![]()
Tak na tohle si klidne zavolej i rychlou, aby nebylo pozde.
Ja s tim lezela 2 mes. v nemocnici a cekalo se na ukoncenej 37 tyden, pak musel ven.
Jednej rychle a neboj.
No na jaterních testech jsem byla už 3 krát príšti týden jdu znovu.. tak uvidíme..
@mazlinek A chodíš aspoň na internu kvůli tomu tlaku? To, že bys přenášela, to je to pslední, čeho se obávej.
Nne chodim 1 týdně k dr.. a rikal že ten tlak si mám chodit měrit do lekárny kdyby se mi něco nezdálo a ze kdyby mě hodně rozbolela hlava tak mám jed do porodnice..
Ahoj, být Tebou tak to řeším nejen s gynekologem, já měla taky preklampsii a tlak byl mnohem nižší a skončilo to až help syndrome a akutním císařem…a kdybych nebyla duchapřítomna a nejela do porodnice sama, tak jsem to možná nepřežila…normálně jdi za svou obvodní dr. nebo na internu, řekni že je Ti blbě
@mazlinek - jsem stejný týden jako ty a skoro to samé.. Oteklé kotníky a nárty až hrůza, nosím manželovy žabky a pantofle, 26kg nahoře, z toho za poslední 3 týdny 5kg, taky toho nijak výrazně víc nepojím..
Jen nemám bílkovinu v moči a tlak mám taky ok ![]()
Přes termín tě rozhodně nenechají, tím si buď stopro jistá, ale jednou týdně chodit na kontrolu mi pořijde v tvém stavu strašně málo
No to mě právě taky..
dnes to teda bylo po 9 dnech a a prístí mě čeká ve středu… ![]()