Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mazlinek Nechci tě děsit, ale já měla mnohem menší příznaky než ty a objevily se velmi rychle a stejně jsem málem zůstala na stole já i malej. Tohle není sranda a rozhodně by to měli vyhodnotit v porodnici. U mě byl jen zvýšený tlak (a to na kontrole „jen“ 140/90 a bílkovina na papírku jo, ale jen málo). Nic alarmujícího. Jenže pak jen rutinně na ultrazvuku kontrolovali malýho a přišlo jim, že je příliš hubenej a radi mě poslali na krev a to nás asi zachránilo. Následný krevní testy katastrofický, na vyvolání jsem nastoupila pár hodin po kontrole a rodila jsem s tlakem 170/120.. Malej se narodil hubenej a navíc ještě přidušenej, agpar 5. Vše naštěstí dobře dopadlo, ale kdyby mě nevazali na ten ultrazvuk a nezdálo se jim, že je malej vzhledem k délce těhotenství (byla jsem 37+5) malej, tak kdoví, jak by to dopadlo… Takže já radím si nezahrávat..
@mazlinek to brneni mam taky a nejen v koneckach… To k tomu nepatri…
Ale kdyby te zacala bolet hlava mela si ten tlak za ocima nebo jakoby pod zebry..okamzite do nem. a necekat na svoleni doktora!
Tak jsme byla v porodce bolela me trochu hlava a poslali me domu..:( tlak mi tam namerili nizsí nez u dr..natocili monitor ten ok
jen ta bílkovina tam furt je a otoky.. udelali i odber a ten byl taky dobrý.. takze tak.. jen dneska tlak u dr na KO 154/104 a v porodce 137/86…
@mazlinek píše:
Ahojky, tak dnes 38+1 tt všechno porád stejne otoky, tlak vysokej a bílkovina v moči a váha leze co týden to minimalne 1kga včera jsem si všimla že me brnej konecky prstu na rukach jen chvilkama.. nevim čim to muze bým…:( zitra jdu na kontrolu po týdnu tak uvidim co mi rekne minule dr rikal ze by me mozna uz tenhle týden poslal do porodky ale rikal ze jen mozna..:'( nic nesliboval, tak nevim..Máte nekterá neco podobneho?
Dekuju predem za odpovedi
Já měla těžkou preeklampsii diagnostikovanou v 27 týdnu, rodila jsem v 30tt akutním císařem s tlakem 200/155… za posledních 10 dnů nárůst váhy na vodě 20 kg (!), celkem 40 kg. Dnes, po 5-ti měsících po porodu, jsem na své původní váze, voda odtekla během prvního měsíce, zbytek jsem vykojila a vysportovala, břicho se mi zahojilo rychle a bez problémů. Mám krásnou zdravou holčičku, díky bohu nadosmrti za to…