Velikost snubního prstenu

377
7.11.13 10:46

Velikost snubního prstenu

Tak mi včera dvakrát během dvaceti minut sjel z prstu snubák, aniž bych si toho všimla. Poprvé mě upoutal pohyb na chodníku a ejhle, on tam poskakuje můj prstýnek. Podruhé zůstal v koši s prádlem a hledala jsem ho půl dne.

Kupovala jsem ho letos v létě během těch veder a váhala jsem mezi 52 a 53. Nakonec jsem pro jistotu vzala 53. Vybírala jsem ho v 9 ráno, tak jsem chtěla zohlednit to, že mi prsty ještě natečou. Po vyzvednutí jsem byla ráda, že jsem vzala 53, protože byl jentaktak. No a nyní jsme o pár měsíců později, teploty prudce klesly, zhubla jsem kilo a už ho prostě nemůžu nosit - sjíždí mi nepozorovaně z prstu i večer.

Takže co teď? Mám strach, že když ho nechám zmenšit na 52, budu litovat. Když jsem ve zlatnictví ten kroužek vel. 52 zkoušela, nepohodlný mi nebyl, ale malinko prst stlačoval. Podle pár minut nic nepoznám, co já vím, jestli bych ho po pár hodinách neměla zaříznutý? Přece jen je 4 mm široký (a navíc, ve zlatnictví měli zkušební kroužky pouze 5 mm široké, to je taky něco jiného než 4).

Prstýnky nenosím, tak nemám, s čím to porovnat. Asi mám blbé prsty - mám nevýrazné klouby a širší prsty, takže se mi buď bude zařezávat, nebo sjíždět, protože o kloub se nezastaví.

Takže, jak vám sedí vaše snubní prstýnky v zimě a jak v létě? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.11.13 10:49

@jankee nesedí mi žádný prstýnek, nakonec jsem to vyřešila tak, že ho nosím na řetízku na krku - někdy mi prsty otékají, takže prstýnek tlačil, někdy (hlavně v zimě), se mi nějak smrskly, takže pro změnu padal. takhle mám jistotu, že ho neztratím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.11.13 10:51

@martina.se No vidíš, taky řešení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.13 10:53

@jankee mi nic jiného nenapadlo… než ten prstýnek ztratit.. dřív to se snubákem bylo to samé, ten už je tedy pasé, ale máme s přítelem prstýnky a nosíme je na krku oba.. prostě je to pohodlné, člověk má jistotu, že to nebude vadit při práci, že ho neztratí atd.. měla jsem strach, že se prstýnek poškodí, ale mám ho tak už přes 3 roky a je téměř jak nový - na prstu by byl poškozen asi více :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
7.11.13 10:54

Ahoj, mám přesně ten samý problém, v létě mi snubák sedí a v zimě se na prstu neudrží. Jak mám teď na konci těhu všechno nateklé, tak si dělám srandu, že to má alespoň jednu výhodu - můžu nosit prstýnek :mrgreen: Chtěla jsem si ho o číslo zmenšit, ale v létě bych ho odpoledne nesundala. Já už se smířila s tím, že v zimě prostě leží v krabičce - asi lepší volba, v zimě stejně nosím rukavice a v létě ho vystavuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.11.13 10:55

Ahoj, to se dá vyřešit celkem jednoduše. Můj manžel má prstýnek také o něco větší (koupil si ho větší schválně, protože už předvídá, že mu jednou ztloustne prst a nechce ho prý potom mít „zažraný“ do prstu :lol: ).
No a prozatím mu ve zlatnictví poradili, že si má koupit malinký stříbrný/zlatý kroužek (který je poměrně levný), který bude o velikost až dvě menší a bude ho nosit před snubákem. Tak to udělal, má to jako takovou „zarážku“ a skoro to není vidět (vypadá to tak, jako by byl ten snubák o něco širší).
Další možnost je pak nechat si snubák ve zlatnictví zúžit, to jde také, ale je to komplikovanější a kdyby se ti potom náhodou prst rozšířil, tak si to zas budeš muset nechat zmenšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
see
727
7.11.13 10:56

Mám snubák na pravé ruce místo na levé… vlevo mám prst moc hubenej, tak jsem to pro jistotu hned po svatbě přehodila.. zmenšit nejde (titan+ocel) a já ho pro jistotu a do budoucna taky vzala větší…

Jedinej, kdo si toho všiml byla tchýně :roll: Aneb: Ty nenosíš snubní prstýnek??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
7.11.13 10:58

Manžel nosí na pravé, z levé mu padá, když je teď zima, tak si zásnubní i snubní (nosím na jednom prstu) dávám na prostředníček, z prsteníčku mi taky sjíždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
7.11.13 11:05

My snubaky vybirali v unoru, po svatbe v kvetnu jsme hned oba odnesli rozsirit. Manzelovi sedi v pohode. Ja ho obcas v lete v nejteplejsich dnech nosit nemohla, nosila jsem tedy jiny uzsi prstynek. Jinak v pohode. Po porodu jsem par kg shodila a z prstenicku mi snubak pada. Nosim ho ted uz par mesicu na prostrednicku. :) Nejake zuzovani budu resit az po pripadnem druhem potomkovi, uvidim, co zase vaha udela :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.11.13 11:14

@Akivasha Těhotenství už mám naštěstí odbytá, takže o starost míň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.11.13 11:16

@Anael Až přijdu z práce, zkusím prostředníček pravé ruky, to by mohlo klapnout, na pravé mám prsty hubenější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
7.11.13 16:34

@jankee já bychho trochu zmenšila, o jedno číslo si myslím že to bude akorát, tlačit tě nebude a lepší než ho ztratit. já sama mám snubák dost úzký, na druhou ruku nebo jiný prst ho ani nedám, ale po pravdě nikdy mě nijak netlačil, ikdyž je fakt napevno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
7.11.13 16:38

Zmensi ti ho klidne i o pul cisla..ja ho mam jentaktak,..uvidime co udela zima..ale mensi jsem nechtela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová