Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme tohle auto. Děti tři. Ale sedačku už jen jedno. Dala bych dvě do druhé řady a jednu do třetí.
@andelka83 a je to povolené dát do třetí řady i tohoto auta? Nemyslím to zle. Jen se ptám. A to z důvodu, že také koukám po autech kvůli isofixu. A právě u některých je zakázáno vezt takto dítě ve 3 řadě. ![]()
Taky jsem o tom nevěděla, až pak z nějakých článku na netu jsem se to dočetla. ![]()
Citroën c4 grand picasso, tři sedačky vzadu plus 2 náhradní sedadla v kufru
. Jsem spokojená a nedám na něj dopustit.
Máme Chevrolet Orlando, sedm míst. Děti tedy dvě, ale občas vozíme víc dětí a normálně i vzadu. Jen tedy pokud má dítě sklon k nevolnostem v autě, tak ať radši jezdí v prostřední řadě. Asi by se vešly tři sedačky, ale Isofix tam je jen 2× a vzadu ne. Ale sedačky jsou vzadu normální a pohodlné i pro vysokého chlapa (na normálně dlouhou jízdu).
Pokud budeš plánovat vozit kočár tak do 3 řady nikoho neposazuj.
Za a) je to děsně nepraktické k nastupu/výstupu
Za b ) pokud nepoužíváš klimu je tam v létě na chcípnutí.
S třetí řadou je tam na věci minimum místa na věci.
My tam jednu dobu měli 2× Cybex 15-36 kg a doprostřed by se ještě něco vešlo.
My s ní byli spokojeni, byl to držák.
Sharan byl taky ale dobrý ![]()
Příspěvek upraven 13.02.23 v 16:06
Zafiru jsme měli a dvě děti v těchto sedačkách si ani nedosáhli na ruce (takže třetí nebude problém). Třetí řadu jsme teda využili jen při taxikaření. Dávali jsme ji pryč jen kvůli palivu (tovární CNG).
Citroen Xsara Picasso, to auto jsem měla moc ráda.3 sedačky vzadu nebyl problém.
My jsme teď řešili a nakonec jsme se rozhodovali mezi VW Sharan a Seat Alhambra. Tři isofixy vzadu plus se nám na místní parkování dost líbily posuvné zadní dveře. S prostorem jsme spokojení…
Zafiru měli myslím známí a byli spokojený, my o něm chvíli taky uvažovali nebo hodně lidí si chválí 7mistné Volvo, nevím přesně označení.
Jestli chces cestovat na pohodu i do budoucna, tak nejakou dodavku.
My máme Touran. Teta má (teda už starou) zafiru a nepřišlo mi, že by se tam pohodlně vešli tři sedačky ![]()
Vetsina v okoli kdo ma 3 deti ma Sharana/Alhambru, Galaxy, S-Maxe nebo pak auto typu Toyota Proace. Touran ma v porovnani s temahle maly kufr.
Na tři děti máme dacii lodgy, měli jsme tam dvakrát velký cybex (15 až 36) a uprostřed romer king a v pohodě.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat zdali nemáte některá zkušenost. Čekáme třetího prcka a tím pádem větší auto. Zalíbilo se mi Opel zafira( samozřejmě ta starší ne úplně nová) akorát nevím, zdali se dozadu připoutají tři autosedačky. Máme 2× britax Römer King II což je docela široké no a k tomu teda vajíčko a později, zase 2× Römer King II a pro starší už by byla britax Römer Kid II. Děkuji za zkušenosti