Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
teď jsem se s malým vratila z kontroly po 6-ti nedělí a zjistila jsem že muj „malý“ prďola má v 7 týdnech 6kilo a měří 60cm. Není to nějak moc? Je to normální? je plně kojen a narodil se s váhou 3 a půl kila a měřil 51 cm. Když vidím ty malá měsíční miminka, tak vedle nich vypadá náš Matěj jako velikán velikánský, vždyť to je tak dítě ve třetím měsíci , s takovými mírami, ne? … je to u kluků jiné? Jsou rychlejší v růstu v tomhle obodobí než holčičky? Známá ma totiž holčičku 3 a půl měsíční a je o kilo a 2 cm menší než my teď.
My měli v 6ti týdnech 5820g a 59cm.
V půl roce měl 11kg ![]()
Pokud je plně kojen, tak to nemusíš vůbec řešit ![]()
Alco nestresuj se, rozdíly mezi stejně starými dětmi jsou a jsou individuální, budeš mít asi doma jednou čahouna rozdíl dvou cm u stejně starých dětí je zanedbatelný, váha se může lišit podle spotřeby mlíka, taky jedno dítě třeba chodí víckrát na stolici, druhé ne, nebo třeba víc ublinkává, to je pak rozdíl ve váze raz dva ![]()
Náš „malej“ měl v 6 týdnech 5300g a 61,5 cm (narodil se 51cm a 3850g)
, v půl roce 8800/72 a v roce 11500/81, docela rychle se začal plazit a lézt, tak pak přibíral o něco míň. Za týden jdem na kontrolu v roce a půl, tak jsem zvědavá, jak na to bude. Malej byl do půl roku jen kojenej a nemyslím si, že by byl vyloženě baculatý „tlustý“ mimčo, prostě celkově velikej no… ![]()
Jinak já si stáhla někde program, kam se dají zanáše do grafu délka a hmotnost a potom ti to háže kde v percentilu mrně je…
malej se vždycky pohyboval v těch horních křivkách, ale délku/váze měl vždycky průměrnou ![]()
Alca99 píše:
To jste mě uklidnily, já už se lekla, že mám doba obříka:)
Obříka to máš určitě. My máme otesánka
V roce 14kg !!! Uf uf, tahej se s tím. Pěkně nám vynahradil staršího syna, co byl nejedlík ![]()
tak zdá se mi že je docela velkej ale pokud jen kojíš a mimčo je spokojené tak proč si dělat starosti.. třeba bude pak jedno z větších dětí a jestli máte velkýho ta´tku tak pak bych to už vůbec neřešila ![]()
Tak Mates v šesti týdnech 5.59 kg.....v poradně byl oproti jiným jako 3 měsíční dítě ![]()
V roce 11.71.....ale pořád je větší než jeho vrstevníci ![]()
V 6 týdnech 5560 g/62 cm.
Taky byl v poradně jeden z největších, vypadal jako 3 měsíční dítě.
Druhé dítě, holčičku, mám velmi drobnou,zase nejmenší z poradny. Ale není to pohlavím, je to individuální.
Náš budulínek se narodil jako celkem průměrné mimčo (3,5kg a 53 cm), v šesti týdnech už mel 5,5kg a 58,5cm. Teď bude mít tři měsíce a odhaduju to minimálně na 7 kg
Je plně kojený.
Všichni mu tipují min. 5 měsíců, vypadá od narození starší ![]()
Jsem zvědavá, jestli bude fakt tak veliký, nebo se to někde zbrzdí a on „počká“ na své vrstevníky ![]()
kate02 píše:
Jinak já si stáhla někde program, kam se dají zanáše do grafu délka a hmotnost a potom ti to háže kde v percentilu mrně je…malej se vždycky pohyboval v těch horních křivkách, ale délku/váze měl vždycky průměrnou
můžeš mi prosím tě napsat, kde ten program seženu, nbeo jak se jmenuje? Děkuji
evap19 píše:
Jsem zvědavá, jestli bude fakt tak veliký, nebo se to někde zbrzdí a on „počká“ na své vrstevníky
Tak to jsem taky zvědavá:)
cauky,
tak v 6t 5,36kg a 62cm
ve 3m 7,2kg a 68cm
4m 8 a 70cm
v 6m 9kg a 80cm…
starsi tohle nemel ani v roce,co ten mladsi v pul roce ![]()
jo a pri narozeni normalni prumer 3,6kg a 51cm…
proste se tak vykojil ![]()