Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Manžel měl něco podobného před dvěma měsíci. Zvětšovalo se to, noha natékala, léky proti alergii nepomáhaly. Po asi čtyřech dnech jel na pohotovost, kde mu řekli, že tam má zánět, a nasadili atb.
Počkala bych, jestli léky nezaberou, jinak doktor… asi máš silnější reakci… já mám teď fleky 5 cm i po komárech a nejhorší je to druhý den…
@Alisa25 Hmmm, zkus si rozkrojit cibuli a přiložit na to, maž to tím fenistilem, ale když se to nezlepší, tak k dr…
Sledovat, aby se nehorsilo. Na dotek bude asi teplejší, ale kdyby to bylo vyloženě horké, tak prý s tím k doktorovi, mohla by se tvořit infekce. Já sama dostala pichanec před 3 týdny. bylo to ale od včely. Reakce stejná. Otok obrovský, červený, pálilo a bolelo. Nás dotek bylo jen teplejší. „lecba“ byla jen s fenistilem a gelem aloe vera, když fenistil nebyl. Bolelo to tyden, pak otok a bolest přestala ustupovat. Do dvou týdnů zmizelo úplně. Na tu bolest trochu pomáhal sudokrem.
Příspěvek upraven 30.07.13 v 12:10
Namazat octem, nebo octanovou mastí. Fenistil mi ještě nikdy nezabral.
Mě před nějakým týdnem ďbla vosa a hned 3× :-/ červené otelké fleky jsem tam měla ještě týden po tom. Mazala jsem Fenistilem, aspoň na to svědění to pomohlo a flek se pak vytratily. Ale kdyby se to zhoršovala, určitě bych mazala k dr
Kup si clarityn a máš za dva dny pokoj, mě se stává to samé naposledy sem chodila tři dny s flekem a než sem se dostala do lékárny a clarytin zabral skoro okamžitě
Ahoj, mám stejnou zkušenost, bodla mě vosa před devíti dny a pořád mám červený flek 5cm a hrozně svědí. Vosa mě za život bodla několikrát a tohle se mi ještě nestalo. ![]()
Ahoj prosím o informaci jestli někdo z vás má podobnou zkušenost. Včera mě při sbírání rybízu bodla zřejmě vosa. Během dne se mi udělal opravdu veliký červený flek o poloměru asi 8 cm, který svědí a pálí. Zkoušela jsem už 1 tabletku Dithiadenu a mažu i Fenistilem.