Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat, jestli Gatsby spáchal na konci románu sebevraždu nebo byl zastřelen ?? Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela… Je to asi zmatené, ale ty které to četly nebo viděly to asi pochopí !!
Dík moc
ahoj Bubino,
jaký je rozdíl mezi sebevraždou a „zastřelil se“? ![]()
ale nepamatuju se, bud mám sklerozu a nebo jsem viděla jen útržky ![]()
Nazdárek, tak Gatsbyho jsem četla kdys dávno, jako povinnou školní četbu… ale pokud si dobře pamatuju opravdu ho zastřelil ten chlap…
Jinak, knížka je ještě leší než ten film…
Harpyje - buď spáchal sebevraždu nebo byl zastřelen !! sebevražda nebo vražda, to je ten rozdíl !!
Jinak se tu zatím názory různí
tak nevím jak to vlastně je. Podle mě nechal dopis na rozloučenou, tak to asi byla sebevražda, já pořád nevím !!
Achjo Bubino,kdyz nevis,tak staci vyhledat na netu ne? ![]()
Cituji wikipedii
"Postupně se dozvídá detaily nejen o přinejmenším podezřelých Gatsbyho obchodech s alkoholem, do kterých je zapojen i známý podvodník Meyer Wolfsheim, ale i celou historii jeho tajemného života. Gatsby se původně jmenoval Gatz a pocházel z chudé rodiny, velmi se však toužil vypracovat, a tak utekl z domova. Potkal milionáře Dana Codyho, který mu později dopomohl k penězům. Ještě více však jeho život poznamenala láska k mladé bohaté dívce Daisy, milence však od sebe oddělilo jednak rozdílné společenské postavení a také válka, ve které byl Gatsby povýšen na majora, což mu také umožnilo strávit několik měsíců v Oxfordu. Během té doby se však Daisy vdala. Vychází tak najevo, že životní láskou Gatsbyho je žena Toma Buchanana Daisy, a Gatsby se s ní znovu setkává, čímž způsobí naprostý rozvrat jejího manželství s Tomem.
Po jednom soukromém večírku, kde dojde k přímé konfrontaci Gatsbyho a Toma, se stane tragická osudová událost. Manželku George Wilsona Myrtle přejede automobil patřící Gatsbymu, za volantem však sedí Daisy. Wilson je naprosto zničený, dozvěděl se totiž o manželčině nevěře a chtěl s ní jinde začít nový život. Tom Buchanan, který se s Wilsonem dobře zná, mu naznačí, kdo je majitelem inkriminovaného vozu, který ujel z místa nehody. Gatsby hodlá chránit Daisy, ale ještě dříve je ve svém domě zastřelen mstícím se Wilsonem, který vzápětí páchá sebevraždu. Ironií je, že nad Gatsbym nikdo kromě jeho otce a Nicka netruchlí, bohatá městská smetánka jako by zapomněla na pohostinnost, které užívala v Gatsbyho domě. Daisy a Tom odjíždějí spolu neznámo kam. Nick Carraway je tím znechucený, končí svůj vztah s Jordan a odjíždí domů."
a mmch Harpyje se ptala proto,ze jsi to spatne napsala…„Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela…“
Bubina píše:
Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela…
Bubino, narážela jsme na toto
nic ve zlém ![]()
har.
EDIT: už dneska pro oči nevidím, Taminka už to napsala …
nevim Rito,ale tobe to pripada jako soutez? ![]()
No ok tak napriklad na stejnych strankach si precti tohle
http://www.cesky-jazyk.cz/…atsby-3.html
nebo tohle
http://velky-gatsby.navajo.cz/
nebo tady
http://www.ctenarskydenik.unas.cz/index.php?…
Mmch myslim si,ze takova wikipedia jak jsem uvedla vcera ma pravdivejsi info nez nejake ctenarske deniky ne
![]()
A pokud zakladatelka nevi co je pravda tak si bude muset knizku precist nebo se podivat na film.
Taminko,proc soutez?Copak se ti nelibi? ![]()
Ja take cetla knihu se stejnym koncem,jako v mem odkazu.
O zadnou soutez absolutne nejde a tva rada je rozumna,ze si bude muset zakladatelka nejspis precist knihu,nebo zkouknout film,jen me udivuje,ze jsi to napsala az ted,po mem poslednim prispevku a ne hned na zacatku
.
Ach jo ![]()
Harpyje - jo, máš pravdu napsala jsem to dost blbě a ani jsem nepochopila, že to nemůžeš nepochopit
promiň
Taminka - čtenářské deníky jsem taky na netu četla, ale právě že se tam ten závěr lišil, což mě zmátlo, a proto jsem se ptala. Číst to nemůžu, potřebuju to vědět hned…
Hlavně se tu holky kvůli Gatsbymu nehádejte, je stejně mrtvej ![]()
a protoze jsem film videla pred tydnem v tv a nahrala si ho tak jsem si konec jeste jednou pustila a zastrelil ho ten pumpar v bazene.
Rito nestoji mi za to se tady s tebou dohadovat,mmch prispevky pisi rychle,protoze mam male dite,kteremu se venuji a proto nepisu hned v prvnim prispevku VSE.
Bubi jj je mrtvej,ale proste ten Redford ho taaaak uzasne hral ![]()