Velký Gatsby

847
21.9.10 21:16

Velký Gatsby

Chtěla jsem se zeptat, jestli Gatsby spáchal na konci románu sebevraždu nebo byl zastřelen ?? Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela… Je to asi zmatené, ale ty které to četly nebo viděly to asi pochopí !!

Dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
21.9.10 21:21

ahoj Bubino,

jaký je rozdíl mezi sebevraždou a „zastřelil se“?  :)

ale nepamatuju se, bud mám sklerozu a nebo jsem viděla jen útržky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rita79
21.9.10 21:23

Ano,spachal sebevrazdu.

• Citovat
  • Upravit
13503
21.9.10 21:23

je zastrelen Wilsonem,ktery pote spacha sebevrazdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.10 21:25

Nazdárek, tak Gatsbyho jsem četla kdys dávno, jako povinnou školní četbu… ale pokud si dobře pamatuju opravdu ho zastřelil ten chlap…
Jinak, knížka je ještě leší než ten film…

• Citovat
  • Upravit
847
21.9.10 21:29

Harpyje - buď spáchal sebevraždu nebo byl zastřelen !! sebevražda nebo vražda, to je ten rozdíl !!

Jinak se tu zatím názory různí :nevim: tak nevím jak to vlastně je. Podle mě nechal dopis na rozloučenou, tak to asi byla sebevražda, já pořád nevím !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.9.10 21:36

Achjo Bubino,kdyz nevis,tak staci vyhledat na netu ne? :wink:

Cituji wikipedii

"Postupně se dozvídá detaily nejen o přinejmenším podezřelých Gatsbyho obchodech s alkoholem, do kterých je zapojen i známý podvodník Meyer Wolfsheim, ale i celou historii jeho tajemného života. Gatsby se původně jmenoval Gatz a pocházel z chudé rodiny, velmi se však toužil vypracovat, a tak utekl z domova. Potkal milionáře Dana Codyho, který mu později dopomohl k penězům. Ještě více však jeho život poznamenala láska k mladé bohaté dívce Daisy, milence však od sebe oddělilo jednak rozdílné společenské postavení a také válka, ve které byl Gatsby povýšen na majora, což mu také umožnilo strávit několik měsíců v Oxfordu. Během té doby se však Daisy vdala. Vychází tak najevo, že životní láskou Gatsbyho je žena Toma Buchanana Daisy, a Gatsby se s ní znovu setkává, čímž způsobí naprostý rozvrat jejího manželství s Tomem.

Po jednom soukromém večírku, kde dojde k přímé konfrontaci Gatsbyho a Toma, se stane tragická osudová událost. Manželku George Wilsona Myrtle přejede automobil patřící Gatsbymu, za volantem však sedí Daisy. Wilson je naprosto zničený, dozvěděl se totiž o manželčině nevěře a chtěl s ní jinde začít nový život. Tom Buchanan, který se s Wilsonem dobře zná, mu naznačí, kdo je majitelem inkriminovaného vozu, který ujel z místa nehody. Gatsby hodlá chránit Daisy, ale ještě dříve je ve svém domě zastřelen mstícím se Wilsonem, který vzápětí páchá sebevraždu. Ironií je, že nad Gatsbym nikdo kromě jeho otce a Nicka netruchlí, bohatá městská smetánka jako by zapomněla na pohostinnost, které užívala v Gatsbyho domě. Daisy a Tom odjíždějí spolu neznámo kam. Nick Carraway je tím znechucený, končí svůj vztah s Jordan a odjíždí domů."

a mmch Harpyje se ptala proto,ze jsi to spatne napsala…„Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
21.9.10 23:03
Bubina píše:
Já jsem přesvědčená, že se zastřelil a sebevraždu spáchal ten manžel té ženy, co daisy zajela…

Bubino, narážela jsme na toto :-) nic ve zlém ;-)

har.

EDIT: už dneska pro oči nevidím, Taminka už to napsala …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rita79
22.9.10 01:19
  • Citovat
  • Upravit
13503
22.9.10 09:38

nevim Rito,ale tobe to pripada jako soutez? :roll:
No ok tak napriklad na stejnych strankach si precti tohle
http://www.cesky-jazyk.cz/…atsby-3.html
nebo tohle
http://velky-gatsby.navajo.cz/
nebo tady
 http://www.ctenarskydenik.unas.cz/index.php?…

Mmch myslim si,ze takova wikipedia jak jsem uvedla vcera ma pravdivejsi info nez nejake ctenarske deniky ne :roll: :roll:
A pokud zakladatelka nevi co je pravda tak si bude muset knizku precist nebo se podivat na film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rita79
22.9.10 09:45

Taminko,proc soutez?Copak se ti nelibi? :nevim:
Ja take cetla knihu se stejnym koncem,jako v mem odkazu.
O zadnou soutez absolutne nejde a tva rada je rozumna,ze si bude muset zakladatelka nejspis precist knihu,nebo zkouknout film,jen me udivuje,ze jsi to napsala az ted,po mem poslednim prispevku a ne hned na zacatku :roll: .

• Citovat
  • Upravit
847
22.9.10 10:57

Ach jo :roll:

Harpyje - jo, máš pravdu napsala jsem to dost blbě a ani jsem nepochopila, že to nemůžeš nepochopit :)promiň

Taminka - čtenářské deníky jsem taky na netu četla, ale právě že se tam ten závěr lišil, což mě zmátlo, a proto jsem se ptala. Číst to nemůžu, potřebuju to vědět hned…

Hlavně se tu holky kvůli Gatsbymu nehádejte, je stejně mrtvej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.9.10 11:52

a protoze jsem film videla pred tydnem v tv a nahrala si ho tak jsem si konec jeste jednou pustila a zastrelil ho ten pumpar v bazene.

Rito nestoji mi za to se tady s tebou dohadovat,mmch prispevky pisi rychle,protoze mam male dite,kteremu se venuji a proto nepisu hned v prvnim prispevku VSE.

Bubi jj je mrtvej,ale proste ten Redford ho taaaak uzasne hral :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová