Velký strach mít dítě

Anonymní
1.8.22 09:45

Velký strach mít dítě

Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda je někdo na tom podobně jako já a má velký strach mít dítě.
Vždycky jsem po miminku toužila v mladším věku cca do 20, pak se to nějak změnilo.
Bude mi 26 a mám doslova panický strach z toho že bych jednou měla otěhotnět, porodit a mít vlastní dítě. Potvrdili se mi to tím že jsem měla jednou na testu ducha a chytla jsem úplný záchvat pohltila mě panika co budu dělat teď jsem si zkazila život a podobně, pohlit mě pocit jak se toho zbavit co mám dělat, naneštestí to byl falešný poplach.
Je to tězké protože v mém věku cítím i nátlak společnosti jako žena, kdy budeš mít ditě? Jakto že jeste nechceš ještě dítě? Udeje ti vlak co budeš dělat?? A podobně. Taky jsou tu důvody které mnoho lidem příjdou strašně sobecké, ale to je strach z toho že hodně přiberu že budu mit strie že už nebudu partnera přitahovat. (Kámoška má 3letou dcerku a zůstali ji strije hrubé asi 1cm až dva všude břicho stehna zadek povyslá kůže po bříšku) A bojím se toho vím jak dlouho mi trvalo zhubnout 20kilo abych vypadala jak vypadám teď a nechci se toho vzdát, taky se hrozně bojím porodu, mám hrozný strach že se stanu otrokem domácnosti, protože jak to vidím v mém okolí chlapům se život až tak nezmění jako ženě, bojím se toho že jednou budu sama s dítětem a budu bojovat s každou korunou. Bojím se že mi dítě zničí i vztah, bojím se že nezvládnu poslouchat každou noc pláč miminka a nebudu si vědět rady, bojím se že nebudu dobrá máma a dítě bude strádat.
A nevím co stím mám dělat.
Příjdu si hrozně protože vím kolik žen na světě touží mít dítě a nedaří se jim to.
Nevím jak s tím bojovat aby se i u mě ukázal ten mateřský pud touha mít dítě. Nechci jednou fakt otěhitnět a zazívat tu paniku znova. Hrozně bych si přála toužit po miminku ale nevím jak. Čím jsem starší tím méně po něm toužím,
Jsem z úplné rodiny mám spurozence a očekává se i odemě že budu takhle vést život a taky se nechci jednou probudit s tím že jsem propásla šanci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23548
1.8.22 09:54

Nehrot to. Je ti 25. Mas spoustu casu. Kdyz se na dite necitis, tak si ho neporizuj. Neni to povinnost. V klidu pockej, az ho budes chtit a kdyz nikdy, tak proste dite mit nebudes. Kazdy nemusi mit deti. V mem okoli se stejne rodi prvni dite az po tricitce. Uplne bezna vec. I prumerny vek prvorodicek uz je takovy. Za 5 let budes treba zas jinde a nebo taky ne. Zivot se stejne neda tak uplne naplanovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37238
1.8.22 09:57

Není povinnost mít dítě. Když to necítíš tak ho neměj. Za pár let to může být zase všechno jinak. Na okolí se vykašli.
Mám 3 děti a nemám ani jednu strii, otrok domácnosti taky nejsem, ani nepočítám kazdou korunu. Možností je spousta. Jaky si to uděláš, takový to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
1.8.22 09:57

A co partner? O něm nic nepíšeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
1.8.22 09:59

:hug: takže zakladatelko předně se hoď do klidu. Vždyť jsi mladá a na dítě máš opravdu ještě čas, neřeknu kdyby ti bylo o 10 let víc. No ale i kdyby tak ono to přeci není žádná povinnost mít dítě. Jsou ženy které dítě nemají protože prostě se chtějí naplno věnovat své práci a myslím si že takové ženy jako vědkyně, špičkové lékařky nebo manažerky v nadnárodních společnostech které dávají práci spoustě lidem pro společnost vytvářejí daleko důležitější hodnoty než kdejaká opálená občanka která má dětí 10 ale nikdy z nich nic nebude. :think: ale to zase odbíhám úplně jinam. :oops: Zkrátka a dobře zatím se do toho nehrn a až se na to budeš cítit tak se začneš snažit no.
Podle způsobu psaní a podle toho jak o tom přemýšlíš je vidět že jsi chytrá a zodpovědná žena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 09:59

@kavenka partner zatím nechce dítě ale ví že ho chce třeba za 2-3roky. A já se bojím že na to ani za ty dva tři roky nebudu připravená.

• Citovat
  • Upravit
8978
1.8.22 10:00

Proč stresuješ? Teď si máš užívat partnera, práce, koníčků, řešení společného bydlení, plánování svatby a bůh ví co ještě…Pokud se dobře chráníte, dítě přijde, až když ho oba budete chtít. A budete na něj připraveni jak finančně, tak vztahově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 10:03

@truelly to jsme onehda řešili, že jsem rádi jaký máme příjem a že si žijeme docela dobře, a že by bylo tězké v téhle době defakto o jeden příjem příjit a obstarávat ještě miminko.
A stresujemě to protože to co chvilku poslouchám co dítě proč ještě ne ve 30 ti to to už nepůjde, co pak budeš dělat, už máš na to věk. A prostě se to odemě jednoduše očekává.

• Citovat
  • Upravit
1096
1.8.22 10:06

Mit dite neni povinnost. Mam par pratel, kteri se necitili, dite meli, a ted je to velky spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19988
1.8.22 10:06

Všechny pošli někam a žij si svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.8.22 10:07

Jsi mladá, zažeň myšlenky na dítě, věnuj se práci, partnerovi, koníčkům. Za pár let může být vše jinak. Ale osobně si myslím, že tvůj strach pramení z nejistoty ve vztahu partnerském - jsi si jistá, že chlapovi plně věříš, že tě podrží v každé situaci, že ti bude oporou až ti bude špatně, budeš nevyspalá a protivná? Píšeš, že se bojíš, že budeš otrokem domácnosti a že se chlapovi nebudeš líbit atd. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
1.8.22 10:08

Jinak pokud píšeš o tom tlaku okolí tak na to bych se úplně vykašlala. :mrgreen: Občas mám pocit že lidé neumí žít své vlastní životy ale hlavně že musí radit ostatním jak oni mají žít své životy :mrgreen:
Chápu že třeba dotyčný to nemyslí špatně ale pravdou je, že dřív byla prostě jiná doba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 10:09

Zatím nechcete ani jeden, tak v pohodě. Třeba on za 2-3 roky ještě nebude chtít a třeba na tebe to přijde za rok, to nevíš. Já to v tvém věku cítila stejně. Přišla 30 a to teprve byla panika, že to necítím, doma manžel co vždycky toužil po rodině, všichni kolem zodpovědně tehotneli. Přišlo to najednou v 31, jak blesk z čistého nebe. Nic z toho co píšeš už mě nedesilo v porovnání s radostí z toho mít dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.22 10:09
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda je někdo na tom podobně jako já a má velký strach mít dítě.
Vždycky jsem po miminku toužila v mladším věku cca do 20, pak se to nějak změnilo.
Bude mi 26 a mám doslova panický strach z toho že bych jednou měla otěhotnět, porodit a mít vlastní dítě. Potvrdili se mi to tím že jsem měla jednou na testu ducha a chytla jsem úplný záchvat pohltila mě panika co budu dělat teď jsem si zkazila život a podobně, pohlit mě pocit jak se toho zbavit co mám dělat, naneštestí to byl falešný poplach.
Je to tězké protože v mém věku cítím i nátlak společnosti jako žena, kdy budeš mít ditě? Jakto že jeste nechceš ještě dítě? Udeje ti vlak co budeš dělat?? A podobně. Taky jsou tu důvody které mnoho lidem příjdou strašně sobecké, ale to je strach z toho že hodně přiberu že budu mit strie že už nebudu partnera přitahovat. (Kámoška má 3letou dcerku a zůstali ji strije hrubé asi 1cm až dva všude břicho stehna zadek povyslá kůže po bříšku) A bojím se toho vím jak dlouho mi trvalo zhubnout 20kilo abych vypadala jak vypadám teď a nechci se toho vzdát, taky se hrozně bojím porodu, mám hrozný strach že se stanu otrokem domácnosti, protože jak to vidím v mém okolí chlapům se život až tak nezmění jako ženě, bojím se toho že jednou budu sama s dítětem a budu bojovat s každou korunou. Bojím se že mi dítě zničí i vztah, bojím se že nezvládnu poslouchat každou noc pláč miminka a nebudu si vědět rady, bojím se že nebudu dobrá máma a dítě bude strádat.
A nevím co stím mám dělat.
Příjdu si hrozně protože vím kolik žen na světě touží mít dítě a nedaří se jim to.
Nevím jak s tím bojovat aby se i u mě ukázal ten mateřský pud touha mít dítě. Nechci jednou fakt otěhitnět a zazívat tu paniku znova. Hrozně bych si přála toužit po miminku ale nevím jak. Čím jsem starší tím méně po něm toužím,
Jsem z úplné rodiny mám spurozence a očekává se i odemě že budu takhle vést život a taky se nechci jednou probudit s tím že jsem propásla šanci.

No já do toho vlítla neplánovaně :roll: ve 22 letech dítě jsem nechtěla ale nechala jsem si ho.po 7 letech mě partner opustil našel si milenku a nechal mě na dítě samotnou dítě bylo hodně zlobivé a já furt v nervech…když bylo synovi 7 potkala jsem manžela a chtěla jsem ve 32 letech dítě moc jsem si přála holčičku hodnou zdravou…no a povedla se a vše mi vynahradila :srdce: vztah se po 7 letech rozpadl díky hnusné povaze manžela a já zůstala na dvě děti zas sama, no…tak jsem nikoho už nehledala radši a vychovala je, syn je už dospělý a bydlí jinde a dceři bude 12 let je už samostatná a pohodová, já mám konečně vytoužený klid…jako otěhotnět znovu a piplat to od miminka se mi ježí z toho chlupy…ale nakonec jsem opravdu ráda že mám dvě děti i když vztahy s partnery nevyšli…jen to první bych si udělala po 30 letech a ne tak brzy. Uvidíš třeba po 30 u tebe touha bude běžně mají ženyx dítě po 35 letech cca máš zpoustu času nestresuj se tím, a pokud touha nepřijde holt žádné dítě být nemusí vždyt to neni povinnost…jinak mám kamarádku co čekala až pijde touha až do 38 let…no otěhotněla brzy a v 39 rodila první…pak chtěla druhé díky novému mladšímu partnerovi a už to nešlo to už ji bylo 45 let.No a druhá kamarádka si užívá života a ráda chodí do práce vybudovala si karieru a touhla na ni nepřišla naopak dítě nechce je jí 42 let prostě ji vyhovuje její život a nechce to měnit…

Příspěvek upraven 01.08.22 v 10:17

• Citovat
  • Upravit
5683
1.8.22 10:10
@Anonymní píše:
@truelly to jsme onehda řešili, že jsem rádi jaký máme příjem a že si žijeme docela dobře, a že by bylo tězké v téhle době defakto o jeden příjem příjit a obstarávat ještě miminko.
A stresujemě to protože to co chvilku poslouchám co dítě proč ještě ne ve 30 ti to to už nepůjde, co pak budeš dělat, už máš na to věk. A prostě se to odemě jednoduše očekává.

Buď v klidu, třeba vám ani otěhotnět nepůjde spolu a rázem budeš řešit úplně jiný problém. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí