Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslim ze mas podvedomy strach z neceho. Zkusila bych nejaky zklidnujici caj na noc a takovou tu klasiku, nekoukat vecer do telefonu, nezahlcovat mozek informacema a pred usnutim myslet na hezke veci, co by se ti mohly zdat. Kdyz se probudis po nocni mure, zkus ji vymyslet hezky konec
@Anonymní píše: Více
Občas to mám z léků anebo když mi hapruje štítná žláza - najednou se mi začne zdát o určitých osobách, které jsou již po smrti.
Ještě bych zkusila hořčík bisglycinát a spát na boku, ne na zádech.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já mám taky šílené noční můry a k tomu ještě hypnagogické halucinace a spánkové paralýzy. Řešila jsem to ve spánkové ambulanci, na hypnagogické halucinace beru léky a jsou o hodně méně časté, ale noční můry mám pořád. Existuje lék prazosin, který se mj. dává na noční můry spojené s PTSD, ale v ČR není na trhu. Jinak mi psala Dr., že budou otevírat mindfulness skupinu na noční můry v NÚDZu.
Mně pomohlo, když jsem se přestala cpát jídlem na noc. Když si nechám tak 4 hodinky před spaním bez jídla a nejdu spát s těžkým žaludkem. Ověřeno. ![]()
Dobrý den, máme s manželem skoro 8 měsíční miminko a žijeme si vcelku spokojený život. Poslední dobou se mi ale tak ob den stane, že se několikrát za noc vzbudím spocená hrůzou, jak škaredé sny se mi zdají. Pak jsem z toho celý den i rozhozená. Vesměs je to pořád na stejné bázi o zlých lidech( neznámých), kteří mě honí, zapálí nám chalupu, vlezou mi do auta, chtějí nám ublížit. Takhle to asi nezní tak hrozně, jak to ale doopravdy v to snu probíhá- jak v nějákém hororu. Přiznám se, že už jsem z toho zoufalá. Nemáte někdo nemajký tip, jak to změnit?