Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme v plánu do panelákového bytu koupit venkovní žaluzie na 3 okna. Jedno východní a 2 západní. Máme nová plastová okna, trojskla a loni v největších vedrech jsme měli v bytě necelých 28 stupňů. Je tu někdo, kdo v paneláku venkovní žaluzie má a pomohly mu? Jak moc velké máme čekat zlepšení? Díky.
No máme byt v novostavbě teda, ne panelák úplně a v létě to využíváme dost, teda i v noci si je zatahujeme každý den. Ale jako zase je trošku blbý ta polotma v létě.
@pikola polotma by nám nevadila, protože stejně musíme mít celou dobu úplně zatažené vnitřní žaluzie, pokud se nechceme upéct.
Pokud se pro ně rozhodnete, hlavně si nezapomeň opatřit souhlas společenství vlastníků jednotek (nebo družstva, podle typu vlastnictví bytu)…. bez něj se venkovní žaluzie na panelák umístit nesmějí.
Máme venkovní žaluzie v paneláku, okna na jihovýchod a v létě nás zachraňuje klimatizace s hadicí ven z okna
. Žaluzie používáme na noc kvůli tmě, plus teda dělají ty zavřený žaluzie ve větru pěknej hluk a musí se lehce pootevřít, na barák už uvažujeme raději o venkovních roletách nebo o nějaké novější lepší konstrukci, která ve větru tolik nerachtá.
Pro mě je 28 skvělá teplota, miluju teplo. Pokud vám to takto vadí, spíše bych pořídila mobilní klimatizaci. My ji máme u dcery v pokoji, je to nejteplejší místnost v bytě a ona navíc nemá ráda takové teplo jako já. Koupili jsme takový látkový rukáv do okna, aby byla výkonnější.
@Bramborab píše: Více
Teď teda nevím jestli rolety nebo žaluzie, ale takový kovový s dírkama co jezdí na vypínač nahoru a dolu. Asi teda dost pomáhájí i trojskla ![]()
@BohunkaP píše: Více
Máme požehnání od předsedy svj, prý to víc řešit nemusíme.
@nozu píše: Více
Pro mě je ideální teplota 22,5. Dcera taky nezvládá teplo moc dobře, už teď ve 24 stupních bývá ve spaní celá splavena a polštář durch mokrý. 28 jsme loni potrpěly obě. O klime jsme neuvažovali, já to moc ráda nemám.
@Maky895989 když jsou žaluzie otevřené, tak to rámus nedělá?
Je, a právě proto tam není horko od slunce.
Ale stačí je malinko povytahnout a hned je světlá dost
@jirik9 píše: Více
Proto se nám líbí víc žaluzie, když se trochu pootevřou, slunko to pořád odstíní, ale světlo do místnosti jde.
@Bramborab píše: Více
Jakmile se pootevřou a proudí mezi těmi lamelami vítr, tak už hluk nedělají, jinak to dělá pěkný bugr když fouká. Na to mě upozorňovali sami chlapi, kteří je přišli montovat, že ve větru dělají čurbes a musí se pootevřít, bohužel mi tohle nikdo neřekl dřív
a mě to vůbec nenapadlo, že by mohly dělat hluk. Vím, že rolety tohle nedělají, ale u nás v porodnici měli na oknech taky žaluzie, asi nějaký novější, daly se naklápět jak nahoru, tak dolů a byly fakt tichounký. Takže jestli půjdete do žaluzií, tak doporučuju připlatit si a sehnat si ty nejtišší.