Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyla jsem si úplně jistá, kam mám tohle téma zařadit, když otázky mám tři, tak snad to nevadí, že jsem tady. Potřebuju od vás rady:
Dostala jsem jich větší množství a nevím co si s tím počnu
. Děkuju
Ahoj,
1, neporadim, jeste jsem to nepotrebovala
2, jatra a vnitrnosti celkove jsou velkym zdrojem zeleza, takze jsou dobra..ale zaroven je to chemicka tovarna tela, takze se v nich uklada fura hnusu…takze v rozumnem mnozstvi OK
3, zamrazit urcite muzes
Ahoj, vnitrnosti se nedoporucuji v tehotenstvi prilis konzumovat kvuli vysokemu obsahu vit.A, ktery muze poskodit plod! Takze kdyz uz, tak velmi opatrne.
Batoleti bych jatra osobne nedavala, prece jen je to lapac skodlivin a nijak mu tim neprospejes. Driv jak ve 3letech bych nedala, pak jen vyjimecne, a jeste vyhradne kureci- z jednoho logickeho duvodu, kurata ziji docela kratce v porovnani s prasaty(doba vykrmu, ne zivota).
Zamrazit urcite muzes, nejlepe hned!
Příspěvek upraven 11.01.10 v 19:33
jak pise dusicka…mrazit urcite…jen je nejist ve velikym mnozstvi..a to ani jako tehu ani jako netehu…vseho s mirou
a odkdy detem tez nevim ![]()
Ahojky co se týče první otázky to nevim ![]()
Jíst játra v těhotenství můžeš , ale celkově by se vnitřnosti neměly jíst v těhotenství často i když já když jsem byla těhotná bych je mohla jíst pořád jaký jsem měla chutě , ale tak 2 x za měsíc jsem si je dala.
A co se týče třetí otázky,zamrazovat je můžeš jen co se do mrazáku vejde
![]()
Já mam játra taky ráda, hlavně krůtí, teď se je teda snažím taky tolik nejíst, ale už jsem měla několikrát, zrovna by fakt byla větší chuť ![]()
Mrazíme taky, já si i mrazila hotovou játrovou zavářku ve vaničce.
Prckovi bych asi taky nedávala, ale nemám zkušenosti, synovec měl teď prvně malinko játrový zavářky, ale už mu budou dva roky, jinak játra taky ještě nejí.
Jatra se prodavaji mrazene, takze urcite je mraiz muzes. Videla jsem nejaky porad, kde se o jatrech mluvilo - jednak jsou plna skodlivin, ale zaroven plna dulezitych latek. Tak babo rad. Ja zastavam nazor vseho s mirou a syn je snad jeste nemel. Ale mam kamaradku a ta je synovi davala jako batoleti a moc mu chutnaly
Je zdravy a je to zpatky par let.. Tak si vyber..
jako s tim vitaminem A je to prehnane, v nebezpecnem mnozstvi je jen v jatrech ledniho medveda, coz neni komodita u nas bezne dostupna. veprovych jater bys musela snix x kilo, aby se ti neco stalo. mrazit se daji, ale jak davat detem teda nevim … osobne si myslim ze jo, ale nekde bych to nejdriv zkusila vygooglit, pripadne polozila dotaz do honzikovy poradny.
Pudloslava píše:
jako s tim vitaminem A je to prehnane, v nebezpecnem mnozstvi je jen v jatrech ledniho medveda, coz neni komodita u nas bezne dostupna. veprovych jater bys musela snix x kilo, aby se ti neco stalo.
tak schvalne…kolik jsi jich snedla v tehotenstvi?
![]()
Pěkný večer,
nedávno jsem sledovala v tv pořad „Sama doma“ - kde povídali o vnitřnostech.
Jak už tu holky psaly - v těhu nejsou moc vhodné a dítěti do 3 let by se neměly podávat vůbec - z důvodu toxických látek (které za života zvířete zachytávají).
Mrazit jsem nezkoušela, protože jsem nikdy nekoupila takové množství - které by nespotřebovalo.
Jinak asi je to na každém, myslím - že pokud se jí v rozumné míře, snad by neměly uškodit.
fidla píše:Pudloslava píše:tak schvalne…kolik jsi jich snedla v tehotenstvi?
jako s tim vitaminem A je to prehnane, v nebezpecnem mnozstvi je jen v jatrech ledniho medveda, coz neni komodita u nas bezne dostupna. veprovych jater bys musela snix x kilo, aby se ti neco stalo.![]()
![]()
![]()
Musím se přiznat, že játra miluju a v těhotenství jsem je milovala ještě víc. Nijak jsem se při jejich konzumaci neomezovala, protože mě ani nenapadlo, že je v nich plno škodlivin (sakra a to jsem vystudovala SŠ veterinární
). Příště si dám pozor a budu víc uvažovat ![]()
Já bych teda malému nedávala játra vůbec a ty jako těhu by jsi je určitě neměla…zamrazit je můžeš určitě…Takže ode mne nic moc… ![]()
fidla nahodou jatra jsem jedla a obcas jsem si dala decku vina. ja mela spis panicky strach z bylinek a plesnivych syru
neni to o nic racionalnejsi, vim.....
a zamrazit jdou, delala jsem to. a zmrazena, lehce povolena, se daleko snadneji nakraji.