Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
už nevím kam se obrátit na netu, tak zkouším emimino
Nutně potřebuju poradit co s vepřovým bůčkem ![]()
Potřebujeme vyklidit mrazák a je tam plno bůčku (asi byl v akci nebo co
). Je to po balíčkách v celku, ale není problém to pomlet, mlýnek mám, ale co?
Sekanou jsme měli minulej týden a na pečenej bůček nemám dneska vůbec chuť ![]()
A nic jiného mě jaksi nenapadá ![]()
Možná to úpect, ale na nějaký jiný způsob?
Potřebuju nutně poradit, do 3 musí být oběd ![]()
Holandsky rizek
http://www.toprecepty.cz/…ndske-rizky/
Příspěvek upraven 06.11.14 v 11:28
Někdy ho pokrájím na menší kostky a upeču jako výpečky. Se zelím, knedlíkem.
Nebo když je upečený a je ho moc a nechce to nikdo už jíst pečené ani na studeno s chlebem, tak ho pomelu a udělám pomazánku (nakrájím na drobno cibuli, dochutím troškou horčice, sůl, pepř, česnke - kdo co má rád v pomazánce).
@Chocoloco tý jo, tak to jsem ještě nikdy neviděla ani nejedla
musela jsem to vygúglit ![]()
Upéct a sežrat ![]()
Máme ho rádi jako vypecky k němu zelí a knedlík ![]()
@soleile píše:
@Chocoloco tý jo, tak to jsem ještě nikdy neviděla ani nejedlamusela jsem to vygúglit
http://www.toprecepty.cz/…ndske-rizky/
To je jedine, kde my bucek snime a maji to rady i deti.Je to fakt vyborne i stavnate, i kdyz tedy ne zrovna dietni.
Na oběd už mě nic jiného nenapadá, než ta zmíněná sekaná, holandský řízek nebo pečený bůček. Ale pokud se ho potřebuješ zbavit, tak tip mám. Dělám z něho super pomazánku/paštiku, kterou jí i můj muž, pro kterého je mastné maso e-e. Udělám si takovou marinádu z oleje, česneku utřeného se solí a červené papriky, tím ten bůček popiplám, nechám chvíli uležet a pak posypu kmínem a peču normálně v troubě. A až je to hotové, tak to nakrájím na kostičky a ty pomixuju i s výpekem, někdy přidám ještě trochu vepřové sádla, když je bůček hodně masitý. Dochutím, když je třeba. Je to super na chleba i na topinky a taky se tak zbavuju bůčku, když je ho v mrazáku přebytek
.
Díky moc za typy
nakonec udělám buď ten řízek, nebo nakonec zase karbenátky
Přece jenom to není sekaná pečená v troubě ![]()
Ja pecu na kysanem zeli, posypany kminem a muzem se ho uzrat ![]()
@soleile pomleté ještě do špaget, jako hamburgery s domácí houskou k večeři. Plněné listové taštičky mletým masem zapečená brokolice s mletým.
Já si z bůčku dělám roládu plněnou červeným zelím. Je to výborné.