Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky prosim
máte některá zkušenosti s vepřovým sulcem nebo osvědčený recept sulc? Máme těžce masovou rodinu, tak bych se chtěla přes svátky blýsknout
…
@Luchi no tak sulc miluju, kup veprovy nozky vyvar az bude kuze odpadat nakrajej kuzi a nejaky maso ktery k tomu uvaris, my davame cibulku na kosticky a zalit tou hmoutou z nohou
![]()
no ted kdyz to po sobe ctu… ![]()
samozrejme ochutit, ocet sul bobkovy list nove koreni atd atd
kazdy to dela jinac
Viď
, sem začala shánět jenom recept a už na něj mam taky chuť. Pěkně s vekou, hořticí cibulkou a zakaplej octem…
Mňááám. Ale pro mě je to moc zeširoka : ňákej bobkovej list, celý koření a nožičky
. Já myslela, jestli by se někdo podělil o ňáký osvědčený, konkrétní ![]()
@Luchi promin, ale ja delam vzdy od oka, obcas pomahaji i deti a ty nahazou do hrncu kde co…, takze presna cisla si netroufam odhadnout, ale treba se najde nekdo, kdo ma to co potrebujes.
1koleno, 1nožička, mrkev, bobk.list,pepř, nový koření. uvařit, mrkev pokrájet, maso obrat a pokrájet, dát do pekáče(formy). kůže semelu, smíchám s trochou „vývaru“ a zaliju tím to maso, nechám ztuhnout a pak je žranice ![]()
edit- cibuli jsem zapomněla
Příspěvek upraven 18.12.13 v 18:12
U nás se to maso vaří jako ovar, jen s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, a celým pepřem - aby to mělo chuť a pak se to nakrájí a zaleje tím nožičkovým vývarem, ztuhne to a ocet a čerstvou cibuli si dáváme až na talíří
Tiez ho robime ako „obycajny“ vyvar, ale z noziciek a kolena. Az polievka „lepi“, tak obrat maso (nepustat k nemu individua ako som ja ci moje deti, lebo to maso este zatepla zozereme
) vytriet tanier cesnakom, jeden strucok nakrajat na dno, na to dat maso, pripadne koze (ak sa najde individuum ako moj ujo, co povazuje koze za lahodku) zaliat vyvarom a nechat stuhnut. Zeleninu vyhodime, alebo zomelieme do pudingu ![]()
Jéé, děkuju moc @donaga, to si vystihla přesně, potřebuju to jak pro blbý ![]()