Vepřový sulc

11
18.12.13 17:33

Vepřový sulc

Holky prosim :mavam: máte některá zkušenosti s vepřovým sulcem nebo osvědčený recept sulc? Máme těžce masovou rodinu, tak bych se chtěla přes svátky blýsknout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9226
18.12.13 17:42

Sulc bych si taky dala, hmmm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
18.12.13 17:45

@Luchi no tak sulc miluju, kup veprovy nozky vyvar az bude kuze odpadat nakrajej kuzi a nejaky maso ktery k tomu uvaris, my davame cibulku na kosticky a zalit tou hmoutou z nohou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no ted kdyz to po sobe ctu… :lol:

samozrejme ochutit, ocet sul bobkovy list nove koreni atd atd
kazdy to dela jinac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.12.13 18:00

Viď :), sem začala shánět jenom recept a už na něj mam taky chuť. Pěkně s vekou, hořticí cibulkou a zakaplej octem… :jazyk: Mňááám. Ale pro mě je to moc zeširoka : ňákej bobkovej list, celý koření a nožičky :oops:. Já myslela, jestli by se někdo podělil o ňáký osvědčený, konkrétní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
18.12.13 18:05

@Luchi promin, ale ja delam vzdy od oka, obcas pomahaji i deti a ty nahazou do hrncu kde co…, takze presna cisla si netroufam odhadnout, ale treba se najde nekdo, kdo ma to co potrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
18.12.13 18:08

1koleno, 1nožička, mrkev, bobk.list,pepř, nový koření. uvařit, mrkev pokrájet, maso obrat a pokrájet, dát do pekáče(formy). kůže semelu, smíchám s trochou „vývaru“ a zaliju tím to maso, nechám ztuhnout a pak je žranice :mrgreen:

edit- cibuli jsem zapomněla

Příspěvek upraven 18.12.13 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
18.12.13 18:09

U nás se to maso vaří jako ovar, jen s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, a celým pepřem - aby to mělo chuť a pak se to nakrájí a zaleje tím nožičkovým vývarem, ztuhne to a ocet a čerstvou cibuli si dáváme až na talíří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.13 18:20

Tiez ho robime ako „obycajny“ vyvar, ale z noziciek a kolena. Az polievka „lepi“, tak obrat maso (nepustat k nemu individua ako som ja ci moje deti, lebo to maso este zatepla zozereme :oops: ) vytriet tanier cesnakom, jeden strucok nakrajat na dno, na to dat maso, pripadne koze (ak sa najde individuum ako moj ujo, co povazuje koze za lahodku) zaliat vyvarom a nechat stuhnut. Zeleninu vyhodime, alebo zomelieme do pudingu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.12.13 19:11

Jéé, děkuju moc @donaga, to si vystihla přesně, potřebuju to jak pro blbý :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie