Věřili byste jemu?

Anonymní
7.5.15 17:32

Věřili byste jemu?

Dobrý podvečer.
Píši od kamarádky z profilu, kvůli jednomu dotazu nechci zakládat účet a kamarádka nechce, aby její jméno bylo spojováno s tímhle problémem, proto anonym.
Mám přítele, jsme spolu rok a pár měsíců, znám jej od 20ti let, protože měl vztah s mojí kamarádkou.
Oběma nám je 41roků.
Nežijeme spolu-zatím z praktických důvodů a z důvodu mých relativně malých dětí.
Přítel od začátku chtěl, by bylo vše po něm, rád dává najevo svoji převahu, ale já to jeho chování zavčas „stopla“, neuměl ani pořádně vyjadřovat city, což jsem jej také naučila.
Nyní se dobře zachoval, pomohl mi v mojí tíživé finanční situaci, čehož si moc vážím. Před časem hrál automaty, ne pořád, byl spíše „kvartální hráč“. Najednou prohrál několik tisíc-to třeba 2× do roka.
To vím od blízké osoby, které věřím.
Nyní už nehraje vůbec.
Já jsem člověk, který si stojí pevně za svými názory a nenechám si nic nakazovat.
Okolí říká, že na něj dobře působím, že býval horší-náladový, hádavý, problematický.
Věříte do budoucna na takovou změnu? Já totiž moc ne a ráda bych znala pohled na věc, zkušenosti od ostatních.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
7.5.15 17:35

Já si myslím, že jsi rozumná žena. Teď je možná ještě trošku tvárný, ale otázkou je, co bude za pár let, až si budete oba stát za svým. Pak nejspíš zpátky sklouzne k automatům a ke svým způsobům a toho bych se dost bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
7.5.15 18:24

Myslím si, že až tě bude mít takzvaně jistou, sklouzne ke starým zvykům. Člověk toho druhého nemůže nikdy změnit, může na něj mít jen dobrý vliv, ale pokud on sám nebude chtít, je nulová šance. No uvidíš, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
7.5.15 18:25

Já bych jeho změnu přičítala období zamilovanosti. To je člověk tvárný a přizpůsobivý. Takže bych s ním i nadále jen „chodila“, do jedné domácnosti bych se nehrnula, natož do manželství, a vyčkávala bych.
Ohledně gamblerství, byť kvartálního, by mi hodně silně blikala kontrolka. (Jednoho takového znám a je to neuvěřitelně smutný příběh.) Mimochodem, jak je to dlouho, co už „nehraje vůbec“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.15 18:35
@Aghata píše:
Já bych jeho změnu přičítala období zamilovanosti. To je člověk tvárný a přizpůsobivý. Takže bych s ním i nadále jen „chodila“, do jedné domácnosti bych se nehrnula, natož do manželství, a vyčkávala bych.
Ohledně gamblerství, byť kvartálního, by mi hodně silně blikala kontrolka. (Jednoho takového znám a je to neuvěřitelně smutný příběh.) Mimochodem, jak je to dlouho, co už „nehraje vůbec“?

Nehraje údajně 3 roky. Beru to s rezervou.
Do manželství se nehrneme, to nehrozí.

• Citovat
  • Upravit
1112
7.5.15 18:44
@Anonymní píše:
Nehraje údajně 3 roky. Beru to s rezervou.
Do manželství se nehrneme, to nehrozí.

Působíš dost rozumně, co vlastně si v sobě řešíš? Že to může špatně skončit? To může jakýkoliv vztah, i ten, co na začátku vypadá jako značka ideál. Možná už negamblí a nikdy už nebude, možná ano. Chová se k tobě hezky. Tak si to užívej. Až/pokud se to začne měnit, můžeš zavčas zasáhnout, neboť vzhledem k jeho minulosti budeš ostražitá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.5.15 19:53

Pises, ze mas maly deti, mas zapotrebi si k tomu jeste pribrat na vychovu chlapa? Ja osobne teda radeji sama nez perovat nejakeho kvartalniho gamblera a stavet ho do late.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.5.15 20:17

Lidi se nemění a když, tak jen k horšímu, s věkem se problematické rysy více prohlubují.

• Citovat
  • Upravit
791
7.5.15 20:27

Nevím, jak moc to jde srovnávat. Ale příklad z blízké rodiny.
Matka 2 dětí, vdova, si našla partnera. Stejný tip co popisuješ ty. Hráč automatů, chlap který chtěl mít ve vztahu navrch, špatný projev emocí. Plus on byl navíc výbušný. Jen si ho nastěhovala domu už jim stanovil svá pravidla. Do času začal i teror psychický i fyzický. Jednou ho vykopla. Sliboval změnu, vypadal, že se kaje a pod. Vzala ho zpátky a bylo to ještě horší. Ve zkratce. Pani s nim zůstala celý život, ale přišla o dítě, které to psychicky neustálo…
Jen příklad, jak se mohou takové vztahy vyvinout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.15 21:28
@Plomba píše:
Nevím, jak moc to jde srovnávat. Ale příklad z blízké rodiny.
Matka 2 dětí, vdova, si našla partnera. Stejný tip co popisuješ ty. Hráč automatů, chlap který chtěl mít ve vztahu navrch, špatný projev emocí. Plus on byl navíc výbušný. Jen si ho nastěhovala domu už jim stanovil svá pravidla. Do času začal i teror psychický i fyzický. Jednou ho vykopla. Sliboval změnu, vypadal, že se kaje a pod. Vzala ho zpátky a bylo to ještě horší. Ve zkratce. Pani s nim zůstala celý život, ale přišla o dítě, které to psychicky neustálo…
Jen příklad, jak se mohou takové vztahy vyvinout…
:( :( :(
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.15 08:45
@Bondatrova píše:
Lidi se nemění a když, tak jen k horšímu, s věkem se problematické rysy více prohlubují.

Taky myslím.

• Citovat
  • Upravit
40428
8.5.15 09:04

Raději bych nespěchala na nějaké sestěhovávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.15 14:13

Věřila bych, chlapi, když jsou zamilovaní tak dokážou divy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.15 16:01

Holky, tak jsme mi moc nepomohly, neporadily, asi tahle diskuze není nejzajímavější.
Dnes mi trochu i nadával, ale zase jsem ho utnula, bylo to lepší už, ale dnes mě teda naštval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.15 16:27

Zdravím, asi neporadím, ale mám přímo v rodině podobný případ. Můj bratr je stejně starý jako ty. Nikdy neměl vážný vztah, pokud nepočítám dobu, kdy chodil s 18letou holkou (jemu bylo cca 33). Vždy byl tak trochu bohém, žádné závazky, užíval si života, a zapletl se vždy do každé pyramidové hry, prošel si i gamblerstvím, velkými dluhy, půjčkami atd. Možná má dneska ještě nějaké dluhy, občas si půjčuje od maminky…ale to hlavní, před 4 roky potkal holku. A od té doby je z něj jiný člověk. Nejen že vplul do role „otčíma“ jejích skoro dospělých dcer a řeší s ní veškeré problémy, ale přestal „blbnout“. I po 4 letech jsou stále viditelně zamilovaní, a jeden bez druhého se nehnou. Na druhou stranu, z nich mám pocit, že on je sice zamilovaný, ale velmi dominantní muž. Ona skoro nemluví, on vše řeší za ní, dokonce za ní i odpovídá. Zřejmě jí to vyhovuje. Důležité je, že dospěl, alespoň v tom směru, že už nehraje žádné hry či automaty. Myslím že člověk může dospět a uvědomit si pár věcí, ale anděl se z ďábla asi nikdy nestane.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky