Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak nakonec mi to zodpovednost za sve dite nedovolila a pani jsem se omluvila s tim ze mam strach tam byt s dcerkou kdyz je tam to jezirko.
Tami,jen Tě podpořím.Taky bych tam s batoletem nejela.Ani ne tak k vůli těm snům,ale protože na té fotce to vypadá nebezpečně,dítě tam může snadno spadnout.
Příští rok to bude určitě lepší.
Přeji dobrý výběr a hezkou dovolenou jinde.
Jani dekuji,jinak ptala jsem se pani jak daleko to je od te druhe terasy a ona mi rekla ze jen par metru,takze to bych proste neriskla.
treba pristi rok kdyz uz bude mit Emicka vice rozumu ak mozna.
Já jsem nikdy na předtuchy nevěřila a ač nerada, přiznávám, že bych se takovým věcem ve své době i smála.
Minulý rok na jaře se ale u nás ve městě konal nějaký politický sjezd a já jsem během těch dnů měla několik děsivých snů, jak se něco stane, bála jsem se jít do města, v drogerii jsem za osobou hlídače viděla svého pronásledovatele, který mi chce ublížit, šla jsem do parku, přijel tam na kole nějaký muž a tak divně se rozhlížel, jakoby někoho čekal, já jsem si opět myslela, že mi chce ublížit. Byla to děsivé jaro. Naštěstí jsem o tom tehdy měla komu říct. Své kamarádce. A myslím, že se mi trochu ulevilo.
Teď s manželem čekáme naše první děťátko, holčičku. Sny, které během těhotenství mám jsou děsivé. Ale také se dají třebas trochu vysvětlit. V pátém měsíci se mi zdálo, že jsem rodila dvojčátka, chlapečka a holčičku. Holčička byla o 30 dkg lehčí a lékař mi řekl, že holčička nepřežije. Byla jsem z toho tak zničená a z noci ze mě zůstal pocit, že já musím zachránit obě miminka, že je mám obě ráda. Nevím, jak vše bude, ale po tom, co jsem o tom snu vyprávěla kamarádce, se mi začalo trochu ulevovat. A holčinka mi krásně kope v bříšku.
Minulou sobotu jsem se v noci probudila ve 3.20 v noci a zdálo se mi, že se něco se stalo s dědou. V tom snu jsem viděla ebonitovou tyč. Vůbec nevím, co to je, hned jsem vzbudila manžela a vyprávěla mu to, tak mi v noci řekla co to je za tyč. Já jen vím tolik, že mi o ebonitu v mém dětství vyprávěl děda. Chtěla jsem hned volat mamce, jestli je všechno vpořádku, ale bála jsem se. A do dneška jsem nezavolala. Jsem kolikrát z těch snů úplně vyřízená, a to jsem vždycky bývala spíš, jak mě manžel nazývá „exaktní člověk“. Vždycky mě ale trochu uklidní, když to někomu řeknu. A někdo mi třeba pak odpoví, že se to dá vidět i jinak.
Přesto nevěřím tomu, že takové sny jsou bez významu. Jen jsem během toho roku kolikrát přemýšlela o tom, jestli to náhodou není silný strach ve mě, který takové věci vyvolává, navíc po tom, co mi to takhle řekla kamarádka. Taky mě i kolikrát napadlo, jestli náhodou to není tak, že ti, kteří nic takového nezažívají, pak mohou dobře radit…
Každopádně, můj názor je ten, že pro tentokrát je dobře, žes takové „jezírko“ odvolala. A to já mám zatím miminko jen v bříšku. Sama se právě teď přikláním i k tomu, co už bylo napsáno výše, že sny se mohou vyplnit třeba o hodně let později.
V hlavě ty sny zůstanou, i když už je navenek nevnímám.
P.S. Asi jsem neměla před dvěma lety koukat na film Předtucha
Film Predtucha se mi mooooooc libil.Zboznuji Sandru Bullock a ten film jsem si koupila i na dvd.
Taminko, prispivam po delsi dobe. Podle mne si dobre udelala, ja bych asi taky dala na vnitrni hlas. Navic dovolena ma byt o odpocinku, valeni, nicnedelani a ne byt neustale ve strehu kam leze dite, cimz nemyslim ze o dovce se nema dite hlidat - naopak, ale spis predchazet nebezpecnym situacim.
Pro mne taky podstatny vjem s jezirkem jsou mnou zminovane komari…
jo a co jsem hlavne chtela napsat - v pondelni Ona Dnes je zajimavy clanek prave o zenske intuici, tak doporucuji precist nebo pohledat na strankach idnes.cz
Příspěvek upraven 15.04.10 v 22:20