větší hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.2.05 15:23

větší hlavička

Naše dítě - holčička mělo při narození hlavičku normální tj. 34,5 cm.
Její otec měl v důsledku rachitidy v prvním roce života zvětšené fontanely i když porodní obvod hlavy měl v pořádku.
Při neurologickém vyšetření v 6-ti měsících lékařka změřila obvod hlavy matce (55 cm) i otci (60 cm) a řekla, že pokud nebude obvod vzhledem k růstovým percentilovým grafům v pořádku projeví se to většinou do 3 let věku.
V případě, že nejde o nález rozšíření fontanel způsobených nedostatkem vápníku a nebo nedej bože hydrocefalem můžou být rodiče klidní.
Tak jsme klidní …

• Citovat
  • Upravit
7376
25.2.14 13:53

Tak jsem chtěla koupit malému cepku, žádná mu nebyla, zjistila jsem, že dcera ve dvou letech ma 48 cm a syn v 5 ti mesicich 47… Dr se nad tím vůbec nezastavila, ma to i v prukazce a napsáno zdravý… Zmerim mu ještě i ten hrudnicek… Je veliký, ma 70 cm, 8500 g… Snad to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
25.2.14 15:12

To znám u prvního syna, ten má taky velkou hlavu, čepice co jsem mu kupovala ve 2 letech by mohl nosit ještě teď v 7 letech.
v 5 měsících to nemám napsaný, ale v 6 měl 47cm. Teď druhý syn má oproti staršímu hlavičku menší, v 7 měsících měl 44cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.2.14 17:00

Ahoj, my taky bojujem s velkou hlavičkou. Při narození měl syn 36cm, ve třech měsících 45cm, teď nám je šest měsíců a má 48cm.Byli jsme odesláni na neuro, tam vše v pořádku. Absolvovali už dvakrát ultrazvuk hlavičky, ani tam se nic neprokázalo, bylo nám řečeno, že má malej větší lebku :think:.Jinak jsem chtěla ještě říct, že jsme celkově dost velký :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí