větší hlavička

8
14.1.05 12:37

větší hlavička

Chtěla bych se zeptat, zda některá z vás má podobný problém s mimčem. Malému je skoro půl roku a má obvod hlavičky 45 cm, váži 7,60 kg a měří 66 cm. Paní doktorce se to zdá dost, i když je prý ještě v tabulkách a posílá nás na vyšetření ultrazvukem. Dost mě to vystrašilo a pořád o tom přemýšlím, jestli bude malej v pořádku. Na netu jsem se dočetla, že jestli má obvod hrudníčku stejný s obvodem hlavičky, tak je to v pořádku, což má na cm přesně. Doufám, že to bude ok, máte s tím někdo také zkušenosti? Ještě chci podotknout, že manžel měl uplně stejně kilo a větší hlavičku, když byl malej, tak je to možná i dědičný.
Díky za odpovědi. Edík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
14.1.05 12:57

Ahoj Edíku, můj drobeček má v 6.měs. obvod hlavičky 44,5 cm, kolik váží nevím, na prohlídku jdeme až příští týden. Ale můj první syn měl v 6. měs. tuším 46 cm. Tak si s tím hlavu nelam, zkrátka pokud má i tvůj manžel statnou hlavu, tak ji má po něm.Ahoj Ajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
14.1.05 14:38

Ahoj Ediku, mame stejny problem, ale uz od narozeni.
Kubicek ma 4mesice, 6,6kg, 64cm a obvod hlavicky 41cm. Neurolozka mu do papiru napsala: „Napadne velka lebka.“
Na sono mozku chodime kazdy mesic. Mezi hemisferama je misto, ktere ma byt male a prazdne. Kubicek ho ma 5mm a plne vody. V nemocnici mi rekli, ze je vsechno v poradku, ze v mozku mame tolik veci o kterych nevime a vubec nam nevadi…Takze Kubika jenom sleduji.
Hodne stesti.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.1.05 14:44

Ahoj,my máme dvě dítka a jak dcera, tak syn měly vždy větší hlavy. Paní doktorka ze začátku (hlavně u prvorozené dcery) lovila v tabulkách, vždy jsme se vešli, ale tip, top. Nakonec konstatovala, že vzhledem k hlavě mého muže (já ji taky nemám nejmenší, paní doktorka nás dokonce v ordinaci jako rodiče přeměřila také!) to bude asi dědičné. Můj muž měl na vojně největší plynovou masku, to mluví samo o sobě. Děti jsou v pohodě.Pokud Tě paní doktorka s miminkem někam posílá, tak je to dobře, určitě je pečlivá a chce mít vše pod kontrolou.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.1.05 14:51

Velikost hlavičky

Ahoj,
tak jsem se schválně podívala do zdravotního průkazu dcery - měla v 6 měsících obvod hlavičky 45,5 cm, vážila 8,24 a byla 71 cm dlouhá. V 1 roce měla obvod hlavičky 46,5 cm, - děti prostě rostou a přibývají ve skocích. Nad mírami se naše doktorka nikdy ani nepozastavila a to je někdy až moc pečlivá. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.1.05 15:20

Moje dcera mela v pul roce 69 cm, 7600 kg a obvod hlavicky 44,5 cm. Dr. se nad tim vubec nepozastavila. Je fakt, ze nas tatik ma velkou kebuli, tak ji asi bude mit vetsi po nem. Moje kamaradka ma o pul roku starsi holcicku a velikosti hlavicek jsou na tom stejne.

• Citovat
  • Upravit
830
15.1.05 00:34

Ahoj holky,

nedalo mi to a také jsem se podívala, jak na tom byli naši kluci. Takže první synek měl v půl roce 65,5cm, váhu 6,72kg a hlavičku 41cm. Druhý synek měl 66cm, váhu 7,67kg a hlavičku 43cm.

U prvního synka se paní doktorka vyjadřovala pouze v tom smyslu, že má menší hlavičku a že si to mám zapisovat do grafu, důležité je, aby se ty míry držely na jedné lince. U druhého synka se nevyjadřovala vůbec. Vždycky jsem si myslela, že mý kluci mají hlavičky spíš menší. To potom nevím, jak by se paní doktorky vyjadřovaly na jiné děti s očividně obrovskou hlavou :lol: :roll: .

Takže holky, myslím, že máte normální miminka s hlavičkama tak akorát.

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
15.1.05 04:26

Edíku, neboj!!!
My jsme na tom byli před časem úplně stejně, syn měl hlavičku v šesti měsících jako roční dítě. Doktor nás také poslal na ultrazvuk, ale říkal, že je to vlastně rutina, že většinou se nic nenajde…ale kdyby ano, je lepší vědět a včas zakročit.
Asi nejhorší je to pro matku, protože já jsem si mohla tisíckrát říkat, že syn je v pořádku, že je normální…ale kámen mi spadl ze srdce až po ultrazvuku, kdy nám oznámili, že je vše jak má být.
Dnes je synovi rok a půl a hlavičku má podle tabulek úplně normální…prostě mu zbytek těla dorostl.

A ještě…na tom ultrazvuku mi doktor říkal, že tohle je dost běžné vyšetření, že tento problém není ojedinělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.1.05 15:47

Ahojda,
no to tedy nevím,můj syn má tři měsíce a váží 7560g,65,5cm a obvod hlavy 41,5cm 8O …Dr říkala,že jsme tabulkový…ne,že máme velkou hlavu,ale správně mu roste…tedy se rozšiřuje…Když ho vidí někdo na fotkách,tak vypadá na těch půl roku a nikdo mi nevěří,že je to malé miminečko :D Už se velký narodil,přibírá kilčo měsíčně a hlavu si s tím rozhodně nelámu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.1.05 18:24

Ahoj

taky jsem se mrkla, jak je to u nás ve 4 měsících 42 cm , 7300g, v 6 měsících 44.5 cm a 8300g.

Dr. mi nikdy neříkal, že bysme měli menší nebo větší hlavičku. Vlastně se k tomu vůbec nevyjadřoval, tak jsem to chápala, že je vše OK.

Určitě je to hodně individuální a určitě zčásti i dědičný. Bohužel jsou to vždy nervy, než se člověk ujistí, že je vše vpořádku.

Papa Evula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.1.05 08:40

Ahoj,
moc mě udivilo, že máte starosti s velikostí hlavičky! Náš malý měl ve 3 měsících 65 cm, 7,5 kg a obvod hlavičky 41 cm. Když se narodil, nebyl největší - vážil 3120 a měřil 49 cm, obvod hlavičky 34,5 cm Naše dr. nám k tomu nic neřekla. Je fakt, že vypadá jako půlroční dítě ale to je myslím dobře, že se má tak čile k světu. Uvidíme, jestli nás taky někam pošlou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.1.05 09:52

Děkuji moc za odpovědi, na ultrazvuku jsme byli a je to všechno v pořádku. Přeji hodně zdraví a štěstí s mimčama.
Edík+ Domča (6m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.05 08:39

velka fontanela

Ahoj holky, ja jsem se chtela zeptat na presne opacnou otazku tykajici se velke Fontanely. Kristy je 7 mesice ma obvod hlavicky 44 cm, ale Fontanelu stale 4× 3 cm. Narodila se jiz s vetsi, ale dr. nas pro jistotu poslala take na neurologii, kam jdeme ve stredu. Mam veliky strach zda je normalni, ze se ji F uzavira tak pomalu. Jinak je naprosto cila a odpovida vyvojove svemu veku. Rekla bych ze je primo hyperaktivni:-)

Dekuji za odpovedi.

S.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.2.05 10:23

Každé mimčo má úlně jinou hlavu a to samé platí o fontanele.Někomu zaroste velice brzy,jinému mnohem později.Norma pro uzávěr fontanely je 18 měsíců.A i po tomto věku se hmouří oči,uvádí se širší norma.Kolem druhého roku se udělá rentgenové vyšetření na kostní věk a krevní odběry,zda se správně ukládá vápník do kostí.Někdy může být pomalejší uzávěr způsoben tím,že dítko neúměrně moc v noci pije a tím se z těla rychleji vyplavuje vápník,který se nestačí ukládat.

• Citovat
  • Upravit
70
12.2.05 13:14

fontanela

Ahoj, diky moc za prispevek, verim, ze bude vse v poradku!

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky