Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
To vypadají všechny pěnový. Ale ten stav se pak už nemění. Mám je u toho concordu. Jen teď přes zimu dostala kolečka zabrat. Davají na chodníky takové drobné kamínky a ty se zabodají a ničí. Ale to jak vypadají kolečka při používání zas tak moc nesleduji. Je to prostě hodně zatěžované místo
Jo jinak se mi taky líbi PATRON sportak to jsou snad 4eské kočarky juknete www.patron.eu
Jo Concord se mi taky líbi našla jsem si ho na bazoši, ale to bych nejdřiv musela prodat ten co mám a asi ješte přidat.
Mě se do firkonu vejde můj 2 a půl letej syn a ještě má místo ![]()
Já mám Jané Nomad a Baby jogger city mini a do obou se vejde můj téměř pětiletý syn (17kg a cca 110cm). Oba kočárky jsou lehké.
Přikláním se k @Sibyla0 Nedám na BJ dopustit… syn má přes 12 kg a je v něm jak peříčko ![]()
@iiiv Mě Firkon po 5 měsících rupnul :-/ ale i tak tam byl malej jak sardinka už v půl roce
Iiiv. mam tu starou verzi tak jestli maš novou tam je možna víc místa nevim. ![]()
Já nedám dopustit na MC Muru 4… náš dvouleťák (95 cm a 16,5 kg) se mi do ní ještě teď krásně vleze v kombinéze a s fusakem.
A krom toho, to není kočár, to je tank… ten projede i závěje
![]()
Mam starý Jané Slalom a spokojenost veliká, mám tu starou verzi z r.2006 (poslední s adaptéry) a je ohromný.. Malý má k 11ti kilům a vejde se tam pohodlně a má fakt kupu místa.. Je lehoučký a projede všude..
@šelba
ono to je běžné.. neboj, možná to nebude až tak horké. vem si, že teď je malý, pořád se vozí, nechodí, tak je i hodně oblečený. navíc, tak rychle už neporoste, mnoho dětí nejvíce roste a sílí právě v tom věku 6-12m.
většina kočárků má na šířku sedáku 30cm, stejně, jako zmiňovaný babyjogger. ten je jedinečný v délce zádové opěrky (51cm!!nepatrně se liší jednotlivé typy)
takže záleží, jaký rozměr kočárku ti vlastně přijde malý - šířka, délka zádové opěrky nebo světlá výška kočáru?
na šířku jsou největší Quinny speedi, Jané Slalom Pro klasická stará verze, Concord Fusion, Easywalker qtro, apod.
na délku zádové opěrky - Babyjoggery. pak i concord fusion má 46cm zádovku,..
Jo, mmchodem, v Quinny speedi mi spal 2,5letý letos v létě. (na 3leté měl 97cm a 15kg). v Babyjoggeru (Summit XC) mi spal tehdy 5letý syn, s mírami 20kg, 116cm. dokonce se v kočárku dal normálně odvézt… ![]()
Jo a firkon měl dvě verze tuším. normální a long. Long byla výrazně větší, délka ložné plochy sporťáku byla snad 100cm? šířka byla někde kolem těch 35cm, možná víc? verze standardní byla dost malá, co si pamatuju.. resp. o dost menší..
Za mě jednoznačně jané slalom pro, mé dceři jsou 3 roky, má 16kg a 104cm, v kočárku už nejezdí, ale klidně se ještě teď do něj vejde, kolem sebe má spoustu místa a i na délku by jí byl
Já kupovala jané slalom jako sporťák po kočárku Inglesina magnum, z toho synovi v roce čouhaly nohy ![]()