Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Mam takovy dotaz na vas, ktere jste v dlouhodobem vztahu.
Postupne jsem se opustila, jednak co se tyce zevnejsku a oblikani a jednak i v zenskem chovani.
Jsme manzele teprve kratce. Mam pocit, ze jsem v jednom kole, do vecera v praci, o vikendech uklizeni velkeho domu a mensi zahrady.
Nemame jeste deti, takze se staram opravdu jen o praci a o dum. Muz take uklizi a pracuje stejne jako ja. Navic i tak mame doma neustale bordel, protoze ho nedokazeme udrzet.
Prestala jsem se rano malovat, obleknu na sebe rychle jenom rifle a triko a jdu nekdy i s mastnyma vlasama do prace. Pak se cely den citim samozrejme blbe. Mam doma i hezke veci, ikdyz jsem dost pribrala, takze mi vsechny nejsou, ale nechce se mi je nosit a vymyslet, co si na sebe oblecu.
Dale se pred muzem vubec neovladam a klidne prdim a krkam a sedim shrbena. Muz nic nenamita, ale i tak si myslim, ze to i pro nej neni pritazlive a chce mi doma udrzovanou a hezkou zenu.
Jak to mate doma vy? Malujete se kazdy den, snazite se chovat jako dama i doma za zavrenymi dvermi? Oblikate se doma jen do teplaku nebo se snazite vypada i doma elegantne?
Potrebuji si asi precist, ze bych se mela vzpamatovat a zacit se o sebe opet starat, ze to neni normalni.
Tady bude veselo ![]()
Neprdim a nekrkam, vlasy si myju obden. Ale doma si nedelam mejkap a nejradsi jsem doma v triku a kalhotkach.
Materska si vybira svou dan.
Nekteri muzi to ale neresi, ten muj taky neni zatizeny na eleganci. Rika, ze jsem nejhezci, kdyz mam na nohach conversky a na hlave culik.
Ja ho mam taky nejradsi v lete v teplakovych kratasech, nazouvacich a tricku s bartem, kdyz nemusi do kanclu.
Ale spinu bych nerozchodila. Pravidelne chodi do barbershopu a myje se denne.
Cely zivot se lehce líčím vzdycky, i na vodě. Doma nosím šaty. Jsem zvyklá klidne i zahradni prace dělat ve lněné sukni a bilem tričku.
Tak nekrkam ani neprdim, manžel kdyz mu to ujede, tak rekne pardon. Tohle je za mne takove buranství… hlavu mám občas mastnou taky, ale vetsinou to se.re mě, takže si ji stejně umyju. A co se týče té elegance - já se oblékám doma tak, abych se především já cítila dobre a líbila se sama sobě. Obvykle je to ve shodě s tím, co se líbí manželovi
ale ze bych se čančala vyloženě kvůli němu, to ne. Ale občas ho rada lehce provokuji, to jo ![]()
Btw, co uklizite, když jste jen dva, i to přes den v práci???
my máme tři decka a nedá se říct, ze musela každý den gruntovat, provozní bordel uklidim tak do půl hodiny…
@Namron píše:
Ahoj,
Mam takovy dotaz na vas, ktere jste v dlouhodobem vztahu.
Postupne jsem se opustila, jednak co se tyce zevnejsku a oblikani a jednak i v zenskem chovani.
Jsme manzele teprve kratce. Mam pocit, ze jsem v jednom kole, do vecera v praci, o vikendech uklizeni velkeho domu a mensi zahrady.
Nemame jeste deti, takze se staram opravdu jen o praci a o dum. Muz take uklizi a pracuje stejne jako ja. Navic i tak mame doma neustale bordel, protoze ho nedokazeme udrzet.
Prestala jsem se rano malovat, obleknu na sebe rychle jenom rifle a triko a jdu nekdy i s mastnyma vlasama do prace. Pak se cely den citim samozrejme blbe. Mam doma i hezke veci, ikdyz jsem dost pribrala, takze mi vsechny nejsou, ale nechce se mi je nosit a vymyslet, co si na sebe oblecu.
Dale se pred muzem vubec neovladam a klidne prdim a krkam a sedim shrbena. Muz nic nenamita, ale i tak si myslim, ze to i pro nej neni pritazlive a chce mi doma udrzovanou a hezkou zenu.
Jak to mate doma vy? Malujete se kazdy den, snazite se chovat jako dama i doma za zavrenymi dvermi? Oblikate se doma jen do teplaku nebo se snazite vypada i doma elegantne?
Potrebuji si asi precist, ze bych se mela vzpamatovat a zacit se o sebe opet starat, ze to neni normalni.
No, moc toho teda v životě nestíháš, není ti to trochu líto?
navíc, když oba pořád uklízíte a jste jen vy dva, jak můžete produkovat tolik bordelu? někde tam máš šílenýho žrouta času -) ležení a koukání na tv, pc hry?
Jako starat se jen sama o sebe a nedokázat si ani umýt vlasy, protože co? nestíháš?
no, varianty jsou dvě, buď je chlap stejnej lenoch jako ty a budete si navzájem vyhovovat, nebo se mu brzy přejí tloustnoucí prdící ženská s mastnou hlavou, co kromě práce nic jinýho nezvládá a nemá zájem to moc řešit ![]()
Maluju se každý den, každý den si dělám vlasy, a každý den se oblíkám pěkně. A to couram se dvěma deckama jen po vsi. Už jsem slyšela z okolí že jsem namyšlená, protože se takhle paradim denne.
Dělám to protože se cítím dobře, a líbím se takhle sama sobě víc. A teda před chlapem neprdim ani nekrkam. Shrbená nesedim.
Příspěvek upraven 30.03.22 v 11:53
Tak když ti to vadí a uvědomuješ si to, tak to nedělej ne? ![]()
Jako nevím, ani v době blázince na mateřské jsem nechodila běžně v teplákách s mastnýma vlasama, to jsou jen výmluvy. Nejsem typ na sukně a šaty a lodičky, ale jedna věc je být načančaná a druhá být nechutná. A ne, neprdím a nekrkám před manželem ani po 20 letech, určitě ne nahlas ![]()
Prosímtě a co doma pořád uklízíte, když tam celý den nikdo není? ![]()
Kdyz jeste nemate deti, tak tomu fakt nerozumim, promin. Kdyz jsem nemela dceru, tak se vzdycky nasla chvile na sebepeci.. Fakt nechapu co delas ve volnem case, ze si ani nezvladnes umyt hlavu.
To pracujes od rana do noci? Nemas volne vikendy? Co budes delat az ty deti prijdou? Mela by ses naucit si organizovat cas, spis jde o to chtit. Protoze s detma se bez organizace casu pak uz neobejdes.
Jeste dodam - psala jsem, ze jsem si nasla chvili na sebepeci. Spis jsem teda mela volneho casu, ze jsem nevedela co s nim. Z dnesniho pohledu s dvouletym prckem za zadkem ![]()
Než být více dámou, zkus být méně čunikem..nejsme manželé, ale ani po 10 letech a dvou dětech mi není jedno, jak mě muž vidí. Sice nosím doma tepláky a legíny, šaty v létě, ale žádné vytahane děravé hrůzy. Vlasy si myju obden a snažím se mít vždycky čisté oblečení. Nemaluju se moc ani do práce, ucesana jsem vždycky. Doma udržujeme čisto, ale teď momentálně je tu dost hraček, neboť poslední dva dny nebyl čas na jejich večerní úklid.
Kdybych si oblíkla třeba pytel od brambor, tak ten můj to ani nepozná a snad by to ještě i ocenil
Když jsem si obarvila vlasy na o něco tmavší, tak poznamenal, že jsem opálená
Všímá si jiných věcí, toho co řeknu, debatuje, všímá si, jestli nepotřebuju pomoci, jestli se cítím dobře. Mám pocit, že vzhled mu nic neříká, ať si oblíknu cokoli. Když si vezmu sexy prádýlko, okomentuje to slovy že,, mi to barvou sedí ke karimatce'' Je to trochu takový matfyzák na disku, ale jinak bezva chlap. Kdybych nezakročila a nezašila mu to, tak i on je schopen chodit s děravou košilí.
Ale i tak se tak trochu snažím vypadat doma ne úplně,,vytahaně,,. Nosím ale spíš sportovní věci, protože se oba celkem hýbeme, na zahradě, na kole, na vandry a tak. Mám ráda pohodlné věci, tak si doma obléknu sportovní legíny, přes ně nějaké fajn tričko, které není ušmudlané ani vytahané, ale při tom mi není líto ho brát i na zahradu. Malovat se? Já se tak všeobecně nemaluju ani do práce, nakreslím si jedině obočí, tím to hasne. Jo, to když jdeme někam do divadla nebo na jinou společenštější akci, tak už si ty oči namaluju víc.
Do práce mám taky nejradši džíny a triko, a ještě lepší než džíny nějaký pohodlný kalhoty, které ale zároveň vypadají hezky. A když mám chuť, tak se vyfiknu i na,,dámu,,. To ale musím fakt chtít.
Krkání prdění…Ehm..no snažím se to nedělat, ale občas to ujede každýmu, přítel není výjimka.
A mně můj partner příjde nejvíc sexy, když má na sobě tu roztrhanou košili a v ní zrovna kutí něco se dřevem a když,,smrdí,, takovou tou mužskou prací, je zaplácanej od hlíny, od sazí a tak podobně ![]()
Hele a proč teda když máte minimum závazků nemáte cokoliv společného, příjemného, něco co vás oba společně těší?
A proč tam nnemáš něco takového pro sebe samotou?
Když budeš mít ze života větší radost, bude jednodušší věnovat čas i péči o sebe samotou.
Začala bych na tvém místě tím, že bych si každý večer udělala chvíli času a někam si zapsala jednu věc, za kterou si ten den byla vděčná, jednu věc, která se ti podařila i kdyby to byla maličkost a naplánovala na příští den jednu věc, na kterou se budeš těšit.
Vydrž to měsíc a uvidíš, co se stane…
Nemaluju se nikdy, mastny vlasy standard. Prdeni a krkani automatika. A nepripadam si menecenna.
Tyjo tak jako to teda nemám. Vlasy si upravuju každý den, i když to je u mě snadné, protože se mi vůbec nemastí, takže i kdybych si je týden neměla, tak to nikdo nepozná
malovat se moc nemaluju, ale aspoň řasenku si dám a nějaké větší malování jen když někam jdu, ale do prace sem se malovala vždy. Oblečení se snažím nosit pěkné i doma, ale nejsem na žádné kostýmky apod
většinou legíny, k tomu nějaké delší triko nebo svetřík, ale žádné hrozné hadry no. Před mužem nekrkam a neprdim, to by mi bylo nepříjemné vic než jemu. Prostě se ráda cítím jako ženská a trochu se upravit mi dělá radost. A to máme 3 děti, takže toho času moc není, ale aspoň ten základ no. Než sem děti měla, tak sem chodila jak ze žurnálu, denně namalovaná, sledovala nejnovější trendy atak ![]()
Příspěvek upraven 30.03.22 v 12:09
Každý den se nalíčim, upravím vlasy a dám parfém, to je absolutní základ. Abych přišla do místnosti a záměrně si řachla, až se oklepe strop, to tedy určitě ne. Jsem žena a chci tak vypadat a působit. Ty byses měla zamyslet jednak nad efektivitou tvé práce, protože jako bezdětná nic nestíhat a vypadat jako šupák není úplně normální a druhak nad tím, proč to tak máš. To nechceš aby ti to slušelo? Doma chodím klidně v teplakach a mikině, ale nemá to vytahaná kolena a fleky od Sava.