Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím tě kam chodí do školy, že mají známky jen v sešitech. Buď mají elektronickou a do normální se píše sdělení pro rodiče, omluvenky atd. a nebo mají jen tu klasickou. Ale známky mít jen v sešitech?
. No a snad je normální, že se kontroluje žákovská ne? My je kontrolujeme a podepisujeme každý týden. Děti se učí dobře, každý den se zeptám, co bylo ve škole a pak to v žákovských sedí, ale i tak prostě kontrolujeme. I třeba kvůli tomu podpisu, tři týdny nepodepsaná ŽK nevrhá na rodiče dobré světlo. Nejstarší syn je už na střední, ten má bakaláře, tam jsem se od začátku roku koukala jen asi třikrát, ze začátku tam nic neměl. Doplňují tam známky nepravidelně, až se náš mladý rozčiloval. Nicméně, když známky doplní sám řekne, že tam má nové známky. Kdyby s tím dlouho nešel, řekla bych mu ať mi to ukáže. On už je ale na střední, na základce neexistovalo, že by jsme ji každý týden nekontrolovali. A k těm Vánocům, to musíš vědět ty. Zeptej se dětí, z vlastní zkušenosti vím, že se 16 letým klukem je to horší, náš nic nechce
, oblečení chci aby si vyzkoušel, takže to nebude překvapení a sama nevím co jiného. Jediný dárek který pro něj zatím mám jsou bezdrátová sluchátka, ty jsem si jistá, že využije. U těch mladších je to jiné, tam si Ježíšek může ještě vybírat.
.
@divine woman píše:
@Mámanekolikadeti Co je to za školu, že nepíší známky do žákajdy?
my ani žákovské nemáme.
@Šáruší píše:
my ani žákovské nemáme.
Ale mají elektronické žákovské, ne. Bakaláře nebo jiný systém.
@vokishka píše:
Ale mají elektronické žákovské, ne. Bakaláře nebo jiný systém.
no jistě, ale v bakalářích se nic nepodepisuje, takže tvrzení, že nepodepsaná žákovská vrhá na rodiče špatné světlo je liché.
@Šáruší píše:
no jistě, ale v bakalářích se nic nepodepisuje, takže tvrzení, že nepodepsaná žákovská vrhá na rodiče špatné světlo je liché.
Nemusíš podepsat, ale podívat se. A ten učitel si to může zkontrolovat, vidí, kdo se kdy přihlásil. Zakladatelka zjevně nekouká do papírové ani elektronické.
@vokishka píše:
Nemusíš podepsat, ale podívat se. A ten učitel si to může zkontrolovat, vidí, kdo se kdy přihlásil. Zakladatelka zjevně nekouká do papírové ani elektronické.
Já se přiznám, že jsem teď koukla asi po měsíci, jestli učitel kouká nebo nekouká u takhle velkého dítěte na to, kdy jsem lezla na bakaláře, to je mi fuk. Dítě mi říká, co bylo ve škole.
@Mámanekolikadeti dost ostuda když učitelka musí psát že máš podepsat žákovskou
alespoň 1× týdně to nekontroluješ? I kdyby známky měla ok tak se žákovská podepisuje ne? Holka to teda pěkně fláká a si bez jakékoliv kontroly rodičů
A u dárků si asi děti sami řeknou co chtějí ne ![]()
@Mámanekolikadeti píše:
No tak promiňte ale, dcera nikdy nemela nejmenší problém a tvrdila že je vše v pořádku tak jsem to nijak neřešila
Zlatý bakalare ![]()
@Mámanekolikadeti píše:
Mám tady toho víc zejména 14.leta dcera a i nějakého další věci. Dnes mi volala dcery třídní učitelka že už 3.tydny nemá podepsanou žákovskou knížkou. A ať podepíšu že tam jsou důležité věci ohledně dcery. Tak jsem si zašla za dcerou byla na mobilu a když jsem přišla k ní do pokoje tak mi řekla že jde ven tak jsem ji na to řekla že teď určitě ne a ať mi dá žákovskou knížku a jde na gauč. Dala mi žákovskou byla otrávená.. V žákovské bylo napsáno že neustále neplní referáty, projekty a ani domácí úkoly zejména z matematiky a fyziky. Dále mi tam napsala učitelka ať ji podepíšu sešit na pravopisi a diktát. Tam měla tři 5 za sebou potom jedna 2 a jedna 4 já jenom koukala. Dcera tvrdila úplně jiné známky. Dále si nevím rady co dát dětem k vánocům 14.lete dceri 16.letemu synovi 4.lete a 7.lete dceři. Co byste jim dali k vánocům aby to bylo užitečné a zábavné a měli z toho radost
Ale kdyz teda nemate elektronickou zakovskou…Ty detem nekontrolujes alepson jednou tydne znamky? Tobe je uplne jedno, ze nevis, jak se dari tve dceri ve skole?
Ty nevis, co maji tve deti rady? Co by jim udělalo radost? Zajimas se vubec o ne?
@Šáruší píše:
Já se přiznám, že jsem teď koukla asi po měsíci, jestli učitel kouká nebo nekouká u takhle velkého dítěte na to, kdy jsem lezla na bakaláře, to je mi fuk. Dítě mi říká, co bylo ve škole.
Tak kdyz ti dcera nelze do oci, tak to je v poradku.
Ale tady dcera zakladatelky lže..Ty spatne znamky nepriznala..
@_.Emilyyy píše:
Tak kdyz ti dcera nelze do oci, tak to je v poradku.
Ale tady dcera zakladatelky lže..Ty spatne znamky nepriznala..
což ona ale nevěděla, jasně píše, že jí dcera vše říkala až teď zjistila, že lže. Takže já bych zrovna tak nevěděla, protože mi dcera říká a já tam prostě kouknu fakt občas, není potřeba častěji. Takže bych zjistila, že lže asi taky klidně po třech týdnech. To není o zajímání se o dítě, jak se j tady snažíte naznačit. A s dárky na Vánoce taky celkem bojuji, děti si ani nic moc nepřejí, mají všechno. A je těžší a těžší vymyslet, co by chtěly za předpokladu, že odmítám utrácet stylem koupím lepší telefon, přestože ten stávající super funguje. To není o tom, že neznám své děti a nezajímám se, jak sis zase neodpustila tady kopnout si do zakladatelky.
Tak ja na bakalare nechodim. kluci maji same a vyznamenani na gymplu, nelzou…tak nemam potrebu kontrolovat.
@Šáruší píše:
což ona ale nevěděla, jasně píše, že jí dcera vše říkala až teď zjistila, že lže. Takže já bych zrovna tak nevěděla, protože mi dcera říká a já tam prostě kouknu fakt občas, není potřeba častěji. Takže bych zjistila, že lže asi taky klidně po třech týdnech. To není o zajímání se o dítě, jak se j tady snažíte naznačit. A s dárky na Vánoce taky celkem bojuji, děti si ani nic moc nepřejí, mají všechno. A je těžší a těžší vymyslet, co by chtěly za předpokladu, že odmítám utrácet stylem koupím lepší telefon, přestože ten stávající super funguje. To není o tom, že neznám své děti a nezajímám se, jak sis zase neodpustila tady kopnout si do zakladatelky.
Zakladatelka by se vubec nikam nekoukla, kdyby jí to nerekla pani ucitelka
.
A my snad zname vice jeji deti nez ona? Asi těžko ze…Snad vi, co maji deti rady, co je bavi atd..Navic pochybuji, ze to 4-lete a 7-milete dite, ze si i k Vanocum nic nepřeje..
Ja s Vánocemi nebojojuji, vim, co mojí dceři udela radost..Nemyslim si, ze toho ma malo…Vim to i za předpokladu, ze nedostane novy mobil ![]()
Myslis, ze jí nekdo anonymne, kdo vubec nezna jeji deti dokaze poradit?
Diskuzni forum na internetu není to same, jako kdyz si povidas s kamaradkou u kafe ![]()
Tak zrovna ty o češtině nikoho nepoučuj, prosím 😁